Motogp Γερμανία: Το Sachsenring του ανήκει!!

Για όγδοη συνεχόμενη φορά ο Marc Marquez έφυγε νικητής από την πίστα της Γερμανίας παρά την πίεση του εκπληκτικού σήμερα Jonas Folger ο οποίος τερμάτισε τελικά δεύτερος. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Dani Pedrosa.

Παρά το γεγονός ότι οι προηγούμενες ημέρες επηρεάστηκαν από τη βροχή που έπεφτε στην γερμανική πίστα, μέχρι και την έναρξη του αγώνα ο καιρός παρέμενε στεγνός, αλλά με τα σύννεφα να είναι έντονα στον ουρανό.

Στην εκκίνηση ο Marquez έφυγε εκπληκτικά και κρατήθηκε με άνεση στην πρώτη θέση. Ο Petrucci όμως δεν ξεκίνησε καθόλου καλά κι έμεινε πίσω από τον Pedrosa, τον πολύ δυνατό Lorenzo αλλά και από τον Folger που τον πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Rossi έφυγε πολύ καλά και πέρασε έκτος από τη ένατη θέση, ενώ Dovizioso και Vinales ανέβηκαν μια θέση στην 9η και 10η αντίστοιχα.

O Folger ένιωθε πολύ καλά στην πίστα της πατρίδας του και πέρασε με άνεση τον Lorenzo και άρχισε να πλησιάζει και να απειλεί τις 2 Honda. O Lorenzo δεν μπόρεσε να κρατήσει ούτε τον danilo Petrucci και είχε πίσω του τους Rossi, Crutchlow, Dovizioso και A. Espargaro που είχαν δημιουργήσει ένα τρενάκι πίσω από την Ducati.

Πριν καν συμπληρωθούν 2 γύροι ο Folger επιβεβαίωσε τη δυναμική του, περνώντας διαδοχικά τόσο τον Dani Pedrosa όσο και τον Marc Marquez, παίρνοντας την πρωτοπορία του αγώνα, χωρίς όμως να μπορέσει να απομακρυνθεί από την Honda.

Rossi, Petrucci και Dovizioso είχαν τη δική τους μάχη για την 4η θέση, με τον αναβάτη της Yamaha να περνάει μπροστά και στη συνέχεια να απορρίπτει τις προσπάθειες των άλλων αναβατών να τον ξαναπεράσουν. Πιο πίσω ο Lorenzo έπεφτε συνεχώς θέσεις κι στον 10ο γύρο είχε πέσει στην ένατη θέση, πίσω από τον Maverick Vinales.

O Marquez συνέχιζε να πιέζει τον Folger και ο Γερμανός δεν άντεξε την πίεση αυτή, χάνοντας τα φρένα στην πρώτη στροφή, επιτρέποντας στον Ισπανό να περάσει και πάλι στην πρώτη θέση, στον 11ο γύρο.

Πέρα από τη μάχη στην κορυφή και με τον Pedrosa να κάνει ένα μοναχικό αγώνα στην τρίτη θέση, τα βλέμματα είχαν στραφεί στην πια στην μάχη για την τέταρτη θέση, όπου μετά από διαδοχικά λάθη του Petrucci ήταν ανάμεσα σε Rossi, Dovizioso και Vinales. Οι 3 αναβάτες που διεκδικούν άμεσα τον τίτλο, είχαν μια φοβερή μάχη με τον Vinales να αναδεικνύεται νικητής μετά από αλλεπάλληλα προσπεράσματα

Φυσικά δεν έλειψαν κι οι πτώσεις με τον Sam Lowes να πέφτει για έναν ακόμη αγώνα, ενώ ο Hector Barbera αποβλήθηκε από τον αγώνα, καθώς έκανε άκυρη εκκίνηση και στη συνέχεια δεν υπάκουσε στην ποινή που του επέβαλαν οι αγωνοδίκες, με αποτέλεσμα να δει την μαύρη σημαία.

Ο Dovizioso έχασε τον ρυθμό του, μένοντας πίσω από τις 2 Yamaha κι έχασε έδαφος, επιτρέποντας στον Alvaro Bautista να τον περάσει στον 22ο γύρο. Πιο πίσω Lorenzo και Petrucci κατρακυλούσαν στην κατάταξη όντας στην 11η και 12η θέση αντίστοιχα. Αυτός που τους απειλούσε ήταν ο Iannone, αλλά ο αναβάτης της Suzuki πίεσε παραπάνω απ’όσο έπρεπε να κατέληξε στην αμμοπαγίδα κι εκτός αγώνα.

Ο Folger πίεσε, προσπάθησε, αλλά ένα λάθος του 2 γύρους πριν το τέλος έδωσε και διαδικαστικά πια τη νίκη στον Marquez που πανηγύρισε για όγδοη συνεχόμενη φορά στο Sachsenring, όλες από την pole position. Ο Γερμανός περιορίστηκε στην δεύτερη θέση, αλλά δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για το πρώτο βάθρο της καριέρας του. Τρίτος ήταν ο Dani Pedrosa, ενώ ο Vinales επικράτησε του Rossi για την τέταρτη θέση. Bautista και A.Espargaro τερμάτισαν μπροστά από τον όγδοο Dovizioso και Zarco, Crutchlow συμπλήρωσαν τη δεκάδα.

Τo MotoGP μπαίνει πια στην καλοκαιρινή του διακοπή με τον επόμενο αγώνα στο Brno της Τσεχίας να γίνεται το τριήμερο 4-6 Αυγούστου.

Classification

worldstanding