Motogp – Αυστρία: Ανίκητος ο Bagnaia

Ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo) ολοκλήρωσε ένα τέλειο Σαββατοκύριακο στο CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich επικρατώντας στον αγώνα του Motogp που έγινε την Κυριακή, σημειώνοντας το 50o βάθρο καριέρας.

O Brad Binder της Red Bull KTM Factory Racing, αγωνιζόμενος στην έδρα της ομάδας έδωσε στο Αυστριακό εργοστάσιο την δεύτερη θέση, με τον Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) να ανεβαίνει στην τελευταία θέση του βάθρου.

Ακριβώς όπως έκανε και στο Sprint του Σαββάτου, ο Bagnaia έφυγε καλύτερα από όλους στην εκκίνηση με τον Binder να τον ακολουθά. Η καλή εκκίνηση του Jack Miller τον έφερε τρίτο εν αντιθέσει με τον Maverick Viñales ο οποίος είχε κακή εκκίνηση χάνοντας αρκετές θέσεις.
Οι Bagnaia και Binder αποσπάστηκαν μπροστά ενώ στον τέταρτο γύρο ο Jorge Martin εκτέλεσε το πέναλτι (Long lap) που χρεώθηκε βγαίνοντας στην 13η θέση.

Ο Alex Marquez πέρασε τον Miller ανεβαίνοντας τρίτος στο τέλος του 4ου γύρου, όμως οι δυο πρωτοπόροι είχαν ήδη ανοίξει απόσταση 1,7 δευτερολέπτων. Ο Miller έχασε ακόμα δυο θέσεις, αυτή τη φορά από τους Bezzecchi και Marini.
Με την παρέλευση των γύρων, ο Binder έπεσε στο μισό δευτερόλεπτο από τον Bagnaia ενώ πίσω γινόταν μεγάλη μάχη για την τρίτη θέση μεταξύ Alex Marquez και Bezzecchi.

Με 15 γύρους να απομένουν ο Bagnaia αύξησε την διαφορά στο ένα δευτερόλεπτο ενώ η μάχη μεταξύ του Marquez και του Bezzecchi για την τρίτη θέση συνεχιζόταν με αμείωτη ένταση.
Ο Marini ήταν πέμπτος με τον Viñales δυο δευτερόλεπτα πίσω του, την ίδια στιγμή που ο Martin ανέκαμπτε μετά το long lap ανεβαίνοντας στην έβδομη θέση 12 γύρους πριν το τέλος.
Με 10 γύρους να απομένουν το προβάδισμα του Bagnaia αυξήθηκε στα 2,5 δευτερόλεπτα όμως το ενδιαφέρον ήταν στραμμένο στην μάχη για την τελευταία θέση στο βάθρο.

Ο Bezzecchi προσπάθησε να κάνει ένα πέρασμα στην στροφή 1, ωστόσο ο Ισπανός μπόρεσε να επανακτήσει τη θέση. Αυτή η μάχη έδωσε την ευκαιρία στον Marini να πλησιάσει ενώ στην στροφή 9 ο Bezzecchi πέρασε τρίτος και αμέσως άνοιξε απόσταση. Τον Marquez πέρασε και ο Marini με τρείς γύρους να απομένουν, όμως ο Bezzechi είχε ήδη ανοίξει απόσταση 1,7 δευτερολέπτων.
Μπροστά ο Bagnaia κέρδισε εύκολα τον αγώνα σημειώνοντας το 50 βάθρο καριέρας. Ο Binder ολοκλήρωσε στην δεύτερη θέση με τον Bezzecchi να ξεπερνά την απογοήτευση του sprint του Σαββάτου τερματίζοντας τρίτος στον αγώνα.

Ο ρυθμός του Marini στα τέλη του αγώνα ήταν πολύ καλός και αυτό του έδωσε την τέταρτη θέση, με τον Alex Marquez να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.
Ο Viñales μετά το απογοητευτικό ξεκίνημα τερμάτισε έκτος, ενώ ο Martin έφυγε απογοητευμένος από την Styria καθώς έμεινε έβδομος χάνοντας σημαντικό έδαφος στη μάχη του τίτλου. Fabio Quartararo, Aleix Espargaro και Enea Bastianini συμπλήρωσαν το top 10.

Μετά από ένα τέλειο Σαββατοκύριακο στην Αυστρία, το προβάδισμα του Bagnaia στην βαθμολογία είναι πλέον στους 62 βαθμούς έναντι του δεύτερου Martin.
Επόμενος αγώνας είναι το GP της Βαρκελώνης και το ερώτημα είναι αν μπορεί κάποιος να σταματήσει τον πρωταθλητή.  
1 FRANCESCO BAGNAIA (DUCATI LENOVO TEAM)
2 Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) + 5.191
3 Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) + 7.708
4 Luca Marini (Mooney VR46 Racing Team) + 10.343
5 Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™) + 11.039
6 Maverick Viñales (Aprilia Racing) + 11.724
7 Jorge Martin (Prima Pramac Racing) + 12.917
8 Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™) + 19.509
9 Aleix Espargaro (Aprilia Racing) + 20.231
10 Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) + 20.729