Moto gp Silverstone – Κατατακτήριες: Ο Crutchlow στην pole

Μετά τη νίκη που πέτυχε στον προηγούμενο αγώνα ο Cal Crutchlow συνέχισε στον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό και στο Βρετανικό grand prix με αποτέλεσμα να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο και αύριο θα εκκινήσει από την pole position.

Επεισοδιακές ήταν οι κατατακτήριες δοκιμές του Moto GP στο Σίλβερστοουν, αφού η βροχή που έπιασε μετά τις ελεύθερες δοκιμές έφερε πολύ νερό στην πίστα. Ειδικά στο Q2 η βροχή δυνάμωσε και έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο των αναβατών και πιο σκληρή τη μάχη για την pole position.

Σε αυτή βρέθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Cal Crutchlow, ο οποίος δεν καταλάβαινε τίποτα και μ’ έναν εκπληκτικό χρόνο έφτασε στην κατάκτηση της πρώτης θέσης. Ο Βρετανός το έπραξε αυτό εντός έδρας και αποθεώθηκε από τους οπαδούς, τη στιγμή που αρκετά καλός ήταν και ο Valentino Rossi για να έρθει δεύτερος και να έχει την ευκαιρία για ένα καλό αποτέλεσμα στον αγώνα.

Μάλιστα, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Doctor έδωσε το χέρι του στον Crutchlow για να τον συγχαρεί για την pole. Τρίτος ήταν ο μέλλων ομόσταυλος του VR46 στη Yamaha, Maverick Vinales, ενώ ακολούθησαν οι Dani Pedrosa και Marc Marquez.

Ο τελευταίος προσπαθούσε να βελτιώσει τον χρόνο του, αλλά είχε πτώση και παρακολουθούσε τους υπόλοιπους, όπως και ο Eugene Laverty, ο οποίος ήταν σε θέση να πανηγυρίσει την πρώτη pole της καριέρας του, όμως η πτώση δεν του το επέτρεψε για να μείνει στην έκτη θέση.

Σειρά πήραν οι Scott Redding, Andrea Iannone και Jorge Lorenzo, με τον Andrea Dovizioso να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα. Πτώση είχε και ο Ιταλός, επίσης στην προσπάθειά του να βελτιώσει τον χρόνο και τη θέση του.