Home Motorcycle MotoGP Moto GP: Ο Lorenzo υπέγραψε στη Honda

Moto GP: Ο Lorenzo υπέγραψε στη Honda

Η ομάδα της Repsol Honda ανακοίνωσε ότι ο Jorge Lorenzo θα πλαισιώσει τον Marc Marquez για τα επόμενα δυο χρόνια. Η Honda θα αντικαταστήσει τον τρείς φορές πρωταθλητή με τον Dani Pedrosa ο οποίος αφήνει την ομάδα μετά από 13 χρόνια.

Ο Lorenzo οδήγησε Honda το 2005 στην κατηγορία των 250cc, ολοκληρώνοντας τη σεζόν στην πέμπτη θέση. Ακολούθως μετέβη στη Yamaha αγωνιζόμενος στη μεγάλη κατηγορία για εννέα χρόνια όπου κατέκτησε τον τίτλο το 2010, 11 και 15.

Πέρυσι μεταγράφει στην Ducati όμως τα αποτελέσματα με τον Ιταλό κατασκευαστή ήταν απογοητευτικά, καθώς η πρώτη του νίκη με την Desmosedici ήρθε μόλις την προηγούμενη βδομάδα στον αγώνα του Mugello.

Αυτή η νίκη ανέβασε τον Lorenzoστη 10η θέση της βαθμολογίας με 41 βαθμούς, 54 πίσω από τον μελλοντικό του ομόσταυλο και πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Marquez.

«Από το 2019 ο Lorenzoθα πλαισιώσει τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή MotoGP Marc Marquez. Δυο σπουδαίοι πρωταθλητές και ταλαντούχοι αναβάτες θα καταστήσουν τη Honda πολύ δυνατή και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του HRC», ήταν η σύντομη δήλωση της επίσημης Honda.

Η συμφωνία του Lorenzo αφήνει τρείς κενές θέσεις για τις σεζόν 2019-2020. Η Suzuki πίεσε νωρίτερα στη σεζόν τον Lorenzoγια να αποσπάσει την υπογραφή του και μετά την άρνηση του τελευταίου συμφώνησε με τον rookieστην κατηγορία Moto2 Joan Mir, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Andrea Iannone. Ο τελευταίος συμφώνησε με την Aprillia και θα αντικαταστήσει τον Scott Redding.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη η Ducatiθα συμπληρώσει το κενό του Lorenzo με τον Danilo Petrucciο οποίος θα πλαισιώσει τον Andrea Dovizioso.

 

Exit mobile version