Moto GP Ιταλία: Πρώτη νίκη του Lorenzo με την Ducati

Το Γκραν Πρι Ιταλίας ανήκε ολοκληρωτικά στους Ιταλούς καθώς στις κατατακτήριες είδαν τον Βαλεντίνο Ρόσι (Yamaha) να παίρνει την polepositionκαι στον αγώνα τον είδαν να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί, ενώ στα δύο πρώτα βρέθηκαν οι εργοστασιακές Ducati.

Ο μόνος που χάλασε την ιταλική κυριαρχία ήταν ο Ισπανός, Χόρχε Λορένθο ο οποίος κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη με Ducatiύστερα από ενάμιση χρόνο που τρέχει με την κόκκινη ομάδα.

Ο Λορένθο έδειξε από την αρχή ότι είχε τα φόντα να κερδίσει αυτόν τον αγώνα καθώς στην εκκίνηση πέρασε τον Ρόσι και από εκεί κι έπειτα δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Αντίθετα, επέδειξε απίστευτη σταθερότητα καθώς με εξαίρεση τον πρώτο και τους τρεις τελευταίους όλοι οι υπόλοιποι γύροι του κυμάνθηκαν εντός του 1:38 κάτι που τον βοήθησε να αυξάνει συνεχώς τη διαφορά του αργά αλλά σταθερά.

Εκτός από τον Λορένθο καλή εκκίνηση έκανε και ο Μαρκέθ (Honda) ο οποίος βρέθηκε από την 6η στην 3η θέση και λίγο μετά κατάφερε να προσπεράσει και τον Ρόσι για τη 2η θέση. Όμως η πορεία του ανακόπηκε όταν στον πέμπτο γύρο άργησε να φρενάρει στη στροφή 10, μπήκε στην αμμοπαγίδα και έπεσε. Τελικά σήκωσε τη μοτοσυκλέτα του όμως δεν κατάφερε ποτέ να ανακάμψει τερματίζοντας 16ος και χωρίς βαθμούς.

Στην κορυφή, πίσω από τον Λορένθο βρισκόταν ο Ντοβιτσιόζο ο οποίος δεν μπορούσε να πλησιάσει τον teammateτου όμως δεν άφηνε το περιθώριο και στους αναβάτες που ακολουθούσαν, να πλησιάσουν ώστε να τον απειλήσουν.

Εκεί που έγινε πραγματική μάχη, όμως, ήταν για την 3η θέση την οποία για αρκετή ώρα κράταγε ο Ντανίλο Πετρούτσι (PramacDucati) κάνοντας το 1-2-3 για τις ιταλικές μοτοσυκλέτες όμως κάποια στιγμή άρχισε να πέφτει η απόδοση των ελαστικών του. Ωστόσο, η μάχη συνεχιζόταν μεταξύ Ιανόνε (Suzuki) και Ρόσι ενώ και πιο μια ανάσα πιο πίσω ακολουθούσε και Ρινς (Suzuki) που έκανε κατά διαστήματα αισθητή την παρουσία του.

Τελικά, στα τελευταία στάδια του αγώνα ο Ρόσι κατάφερε να παγιωθεί στην 3η θέση και μάλιστα στα τελευταία μέτρα της πίστας απείλησε και τον Ντοβιτσιόζο.

Τελικά οι δύο Suzukiτων Ιανόνε και Ρινς περιορίστηκαν στις θέσεις 4 και 5 αντίστοιχα. Στην 6η θέση τερμάτισε ο Κράτσλοου (LCRHonda) ο οποίος ήταν συνεχώς κοντά στη μάχη της 3ης θέσης αλλά δεν κατάφερε ποτέ να επωφεληθεί από αυτή. 7ος είδε την καρό σημαία ο Πετρούτσι με τους Βινιάλες (Yamaha), Μπαουτίστα (Angel Nieto Ducati) και Ζαρκό (Yamaha Tech 3) να κλείνουν τη δεκάδα. Μάλιστα, ο Μπαουτίστα πίεζε για πολλούς γύρους τον Βινιάλες και κάποιες στιγμές κατάφερε να βρεθεί και μπροστά του για λίγο.

Πηγή:motori.gr