Home Motorcycle Monster Energy MXGP of Lombardia: Επιστροφή στην αγωνιστική δράση

Monster Energy MXGP of Lombardia: Επιστροφή στην αγωνιστική δράση

Επανεκκίνηση έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα motocross (MXGP), καθώς η αγωνιστική δράση συνεχίζεται στην πίστα της Mantova στην Ιταλία. Πέρασε ήδη ένας μήνας από το δραματικό σε εξέλιξη αγώνα στο Trentino, ενώ ο αγώνας στη Λομβαρδία είναι ο δεύτερος επι Ιταλικού εδάφους. Η τελευταία φορά που διεξήχθη αγώνας στην πίστα της Mantova ήταν το 2016 και οι Ιταλοί φίλαθλοι όπως και οι καλύτεροι αναβάτες στον κόσμο αναμένετε να της δώσουν ξανά ζωή αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η μάχες για το φετινό τίτλο ήταν έντονες στον προηγούμενο αγώνα στο Trentino, καθώς οι αναβάτες της Red Bull KTM Antonio Cairoli και του HRC Tim Gajser ήταν οι δυο που διεκδίκησαν τη νίκη.


Ο Cairoli θα επιδιώξει να διατηρήσει το προβάδισμα στη βαθμολογία έναντι του Gajser, σε ένα αγώνα που ολοκλήρωσε με νίκες 1-1 στα δυο σκέλη το 2016. Οι δυο διεκδικητές του τίτλου θα έχουν να αντιμετωπίσουν μεταξύ άλλων και τον Gautier Paulin, ο οποίος βελτιώνετε αγώνα με αγώνα. Ο Paulin τερμάτισε 2ος στη Mantova το 2016. Φέτος, κατάφερε να ανοίξει απόσταση από τους υπόλοιπους στο Trentino και αυτό που απομένει είναι γεφυρώσει το χάσμα από τους Cairoli και Gajser.

Ο Arminas Jasikonis είναι εκ των υποψηφίων για τερματισμό στο βάθρο αυτό το Σαββατοκύριακο, μετά την εντυπωσιακή ταχύτητα και σταθερότητα που δείχνει φέτος. Ο Λιθουανός είναι καλός γνώστης σε πίστες με οδόστρωμα άμμου και προς το παρόν είναι στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.


Ο Jeremy Van Horebeek είχε επίσης καλά αποτελέσματα στο παρελθόν σε προηγούμενους αγώνες στη Mantova, καθώς τερμάτισε 5ος το 2016 και δεύτερος το 2015. Είναι ασφαλές να αναφέρουμε ότι ο Βέλγος νοιώθει καλά και έχει τα φόντα για τερματισμό στο βάθρο.
Ο συμπατριώτης του, Clement Desale, αναμένετε να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση αυτό το Σαββατοκύριακο, μετά την ανακοίνωση της Kawasaki που έλεγε ότι ο αναβάτης υπεβλήθη σε εγχείρηση στο γόνατο μετά τον αγώνα στο Trentino.

Όσοι περιμένουν τον περσινό πρωταθλητή Jeffrey Herlings να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση αυτό το Σαββατοκύριακο θα πρέπει να περιμένουν ακόμα λίγο καθώς η ΚΤΜ δε διευκρίνισε πότε θα αγωνιστεί ξανά.

Βαθμολογία πρωταθλήματος

1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 191 points; 2. Tim Gajser (SLO, HON), 175 p.; 3. Gautier Paulin (FRA, YAM), 142 p.; 4. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 120 p.; 5. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 113 p.; 6. Clement Desalle (BEL, KAW), 112 p.; 7. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 98 p.; 8. Shaun Simpson (GBR, KTM), 88 p.; 9. Julien Lieber (BEL, KAW), 79 p.; 10. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 71 p.

Exit mobile version