Mitsubishi: Μεγάλες αλλαγές για το νέο Outlander

Η Mitsubishi από όταν έγινε κομμάτι της συμμαχίας Renault-Nissan έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της και η κατηγορία στην οποία θα βασιστεί περισσότερα για να συνεχιστεί αυτή η ανοδική πορεία είναι εκείνη των SUV καθώς από τη μία διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και από την άλλη είναι η πιο “καυτή” κατηγορία αυτή τη στιγμή σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις.

Ένα μοντέλο που αποτελεί βασικό πυλώνα της ιαπωνικής εταιρείας στην κατηγορία των SUV είναι το Outlander για το οποίο έχουν αρχίσει να διαρρέουν οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με τη νέα γενιά του.

Το νέο Outlander, λοιπόν, θα κυκλοφορήσει κατά πάσα πιθανότητα το 2021 και θα βασίζεται στο Nissan Qashqai. Αυτό γίνεται για δύο λόγους. Αφ’ ενός με την κοινή χρήση μερών θα μειωθεί το κόστος κατασκευής και αφ’ ετέρου η Mitsubishi θέλει να κάνει πιο μικρό το νέο Outlander προκειμένου να υπάρχει απόσταση με το Eclipse Cross και να μην κόβει πωλήσεις το ένα από το άλλο.

Ένα χρόνο μετά προβλέπεται η κυκλοφορία του Outlander Sport το οποίο θα είναι ακόμα μικρότερο, πλησιάζοντας σε μέγεθος το Nissan Juke. Όσον αφορά τους κινητήρες, θα υπάρξουν σύνολα βενζίνης και πετρελαίου αλλά προβλέπεται και η ύπαρξη ενός υβριδικού συνόλου.

Στο κοντινό μέλλον της Mitsubishi υπάρχουν και δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα με κάποιες πρώτες φήμες να λένε ότι το ένα από αυτά θα μπορούσε να είναι το Outlander Sport ή το Eclipse Cross.

Στην εικόνα βλέπουμε την υπάρχουσα γενιά του Outlander.

Πηγή:motori.gr