Home Other Mick Schumacher: ”Ένοιωσα σαν στο σπίτι μου”

Mick Schumacher: ”Ένοιωσα σαν στο σπίτι μου”

Ο Mick Schumacher περίγραψε το πρώτο του τεστ με αυτοκίνητο Formila 1 ”εκπληκτικό’’, λέγοντας ότι η Ferrari τον έκανε να νοιώσει σαν στο σπίτι του από την πρώτη στιγμή.


Ο πρωταθλητής Ευρώπης στη Formula 3, συμμετείχε για πρώτη φορά σε δοκιμές με τη Ferrari μετά το Grand Prix του Bahrain, αν και προηγουμένως είχε οδηγήσει την Benetton 1994 στο Spa το 2017 του επτάκις πρωταθλητή και πατέρα του, Michael.

Ο Mick Schumacher συμπλήρωσε 56 γύρους στις δοκιμές, σε μια μέρα όπου η βροχή έκανε συχνά την εμφάνιση της, ολοκληρώνοντας στη δεύτερη θέση πίσω από τη Red Bull του Max Verstappen μετά από ένα γύρο με ελαστικά μαλακής γόμας.

Σε ερώτηση πως ένοιωσε που οδήγησε την SF90 για πρώτη φορά, είπε, «Ήταν εκπληκτικό. Η αίσθηση που είχα όταν πάτησα για πρώτη φορά το γκάζι και οδήγησα ήταν το κάτι άλλο. Αμέσως σκέφτηκα ότι αυτό το αυτοκίνητο έχει πολλή δύναμη. Ένοιωσα καλά. Υπάρχει μεγάλη προοπτική στο αυτοκίνητο όσον αφορά την ταχύτητα μέσα στις στροφές, το χειρισμό και όλα τα άλλα που είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω. Είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν ακόμα περισσότερα.»
«Ήταν πολύ όμορφο όταν έκανα τους πρώτους γύρους και μετά είδα όλους αυτούς τους ανθρώπους να εργάζονται στο αυτοκίνητο και μαζί μου. Ένοιωσα αμέσως άνετα, σαν στο σπίτι μου.»

Ο 20χρονος Γερμανός μεταξύ άλλων περιέγραψε το τεστ σαν ”απίστευτο”, ”απερίγραπτο” και ”πολύ ωραίο” και ανέφερε ότι είναι πολύ εύκολο να συγκεντρωθείς στο οδήγημα μετά τις πρώτες συγκινήσεις.

«Κάθε φορά που έβγαινα στην πίστα μάθαινα και κάτι καινούργιο, πως να οδηγώ το αυτοκίνητο, την αίσθηση που είχα στο αυτοκίνητο και πως φαινόμουν σε αυτό. Νομίζω τα κατάφερα αρκετά καλά,» είπε ο Schumacher. «Η αρμονία που υπάρχει στην ομάδα είναι πολύ καλή και έμαθα πολλά.»

Ο Schumacher δεν απογοητεύτηκε που είδε τον Verstappen να ολοκληρώνει τις δοκιμές κατά 6 δέκατα πιο γρήγορα από αυτόν. «Προφανώς ο Max έχει περισσότερη εμπειρία εν συγκρίσει με εμένα, νομίζω πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Κάναμε τη δουλειά μας και στο τέλος είμαι πολύ ευχαριστημένος με το πως ένοιωσα στο αυτοκίνητο και πόσο βέβαιος ήμουν. Νομίζω ότι ήταν μια πάρα πολύ καλή μέρα.»

Παραδέχτηκε ότι δεν είχε την ταχύτητα που ήθελε καθώς η πίστα ήταν βρεγμένη, όμως θα προσπαθήσει να πάει ταχύτερα την Τετάρτη όταν θα οδηγήσει την Alfa Romeo C38.
«Απλά ανυπομονώ να ξαναβγώ στην πίστα καθώς θέλω να βελτιωθώ στα σημεία που δεν κατάφερα να βελτιωθώ σήμερα. Μπορεί να μην έκανα όσους γύρους ήθελα όμως θα προσπαθήσω να το κάνω αύριο.»

Πηγή:autosport.com

Exit mobile version