Metropolis Mall Larnaca Rally: Με 22 συμμετοχές ο τρίτος αγώνας ράλλυ της χρονιάς

Ο τρίτος αγώνας ράλλυ της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου έχει για επίκεντρο την πόλη της Λάρνακας καθώς εκεί θα διεξαχθεί το Metropolis Mall Larnaca Rally το Σαββατοκύριακο 12-13 Οκτωβρίου. Στην τρίτη στροφή του πρωταθλήματος δήλωσαν συμμετοχή 22 πληρώματα τα οποία θα αναμετρηθούν σε έξι ειδικές διαδρομές μήκους 75.56 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Το Metropolis Mall Larnaca Rally παίρνει εκκίνηση από το MetropolisMall το Σάββατο στις 14:00 το μεσημέρι και τα πληρώματα θα αγωνιστούν στις τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές του προγράμματος, δυο το Σάββατο και τέσσερις την Κυριακή.

Η δράση ξεκινά από την ειδική διαδρομή Metropolis Mall Πυργά-Καλό Χωριό μήκους 12.74 km, με το πρώτο αυτοκίνητο να εκκινά στις 14:48. Μετά το ενδιάμεσο σέρβις το οποίο βρίσκετε στον χώρο στάθμευσης δίπλα από την Ελληνική Τράπεζα Αραδίππου, η ειδική ACSION Πυργά-Καλό Χωριό θα επαναληφθεί με ώρα εκκίνησης 16:51.

Την Κυριακή η δράση μεταφέρετε ανατολικά της Λάρνακας όπου θα διεξαχθεί η ειδική KARANIKOLAS TEAM Αβδελλερό μήκους 12.81 km και ώρα έναρξης 9:38 και το πρώτο loop ολοκληρώνετε με την ειδική διαδρομή ALLANTIKA ANDREAS HADJICOSTA LTD Κοτσιάτης, μήκους 12:23 km και ώρα έναρξης 10:31. Οι δυο ειδικές θα επαναληφθούν μετά την ανασυγκρότηση και ο αγώνας θα ολοκληρωθεί στο Metropolis Mall γύρω στις 15:00.

Από αγωνιστικής πλευράς τρία πληρώματα είναι στη μάχη του πρωταθλήματος το οποίο διεκδικούν με αξιώσεις. Οι Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου με το Mitsubishi Lancer Evo IX προηγούνται στην βαθμολογία με 54 βαθμούς μετά από δυο αγώνες και θα ξεκινούν πρώτοι στις ειδικές διαδρομές με στόχο βεβαίως τη νίκη.

Το δίδυμο αναμένει σκληρό ανταγωνισμό από τους δεύτερους Σταύρο Αντωνίου/Δημήτρη Πιερή (51 β.) αλλά και τους τρίτους Κωνσταντίνο Σιόφερο/Κύρο Γεωργίου (45 β.), αμφότεροι με Mitsubishi Lancer Evo X, με τους δυο προαναφερθέντες να ψάχνουν επίσης τη νίκη.

Εκ των φαβορί για επικράτηση στον αγώνα της Λάρνακας είναι οι Πέτρος Παντελή/Πάμπος Λαός, οι οποίοι μετά το τέλος των υποχρεώσεων τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη με το Renault Clio Rally 3 και αναμφίβολα έχουν τον πρώτο λόγο για την πρωτιά.

Ο Πέτρος Πέτρου ετοιμάζετε να γράψει αγωνιστικά χιλιόμετρα με το νέο του απόκτημα, ένα Mitsubishi Lancer Evo IΧ και μετά τον αγώνα ταχύτητας συμμετέχει ξανά μετά από καιρό σε αγώνα ράλλυ με συνοδηγό τον Αντώνη Χρυσοστόμου, δοκιμάζοντας δυνάμεις απέναντι στους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος.

Παραδοσιακός οδηγών αγώνων ταχύτητας αλλά και πρωταθλητής, για πρώτη φορά σε αγώνα ράλλυ τρέχει ο Γιάννος Ιωαννίδης και συνοδηγός του στο Mitsubishi Lancer Evo σε αυτή τη νέα σελίδα στην καριέρα του είναι ο Ηλίας Πιερή.

Από τον αγώνα της Λάρνακας δε θα μπορούσε να απουσιάσει ο Σταύρος Υπερμάχου, ο οποίος με συνοδηγό στο Mitsubishi Lancer Evo VII τον Βασίλη Υπερμάχου θα επιδιώξουν τη νίκη στην RCS2, κατηγορία στην οποία συμμετέχουν επίσης και οι Δημήτρης Λάμπρου/Alex Αλεξάνδρου (Mitsubishi Lancer Evo ΙΙΙ).

Στην δικίνητη κατηγορία ο πρωταθλητής Ελλάδος στην F2 Χρυσόστομος Παντελή θα αγωνιστεί με το Peugeot 208 R2 όντας ο μοναδικός συμμετέχων τόσο στην 2WD όσο και στην RC4.

Από κει και πέρα ένας μικρός χαμός αναμένετε να γίνει στην RCS1, με έμπειρους και ικανούς συνδυασμούς να επιδιώκουν τη νίκη στον γρήγορο αγώνα της Λάρνακας. Ξεχωρίζουν οι Θωμάς Θεοφάνους/Άγγελος Ξενοφώντος με το Peugeot 106 και οι Μιχάλης Διομήδους/Ανδρέας Ξενοφώντος με το Honda Civic EP3, οι οποίοι εκτός απροόπτου θα είναι εκ των διεκδικητών της νίκης.

Οι υπόλοιπες συμμετοχές είναι οι Νέστωρας Νεστορίδης/Γιώργος Λυσάνδρου, οι οποίοι θα τρέξουν στον πρώτο χωμάτινο αγώνα με το Honda Civic EP3, καθώς επίσης και ο Γιάννος Ιωάννου (Opel Astra GSI), Δημήτρης Δημητρίου/Κωνσταντίνος Βασιλειάδης (VW GOLFGTI), Ευάγγελος Παναγιώτου/Μάριος Ποταμού (Hyundai), Μιχάλης Πάμπουκας/Αρέστης Χειλίδης (Peugeot 306 GTI), Παναγιώτης Ηρακλή/Ηλίας Ηλία (Opel Corsa), Απόστολος Κωνστιάντος/Παρασκευή Χαραλάμπους (VW GOLF III), Γιώργος Γεωργίου/Σταύρου Ανδρέας (Peugeot 106 s16) και οι Χάρης Μαμαντόπουλος/Ανδρέας Τσιέλεπος (Ford Fiesta), οι οποίοι δοκιμάζουν τις ικανότητες τους και στους αγώνες ράλλυ αγωνιζόμενοι για πρώτη φορά.

Ένα πλήρωμα θα αγωνιστεί στην RC5, οι Αργύρης Σταύρου/Βασίλης Κυριάκου (Suzuki Swift) και ένα στην RCT1, οι Φώτης Ιωάννου/Μανώλης Μανώλη (Suzuki Vitara).