Metropolis Mall Larnaca Rally – Μέρα 1η: Ιδανικό ξεκίνημα για Σιόφερο/Γεωργίου

Το Metropolis Mall Larnaca Rally πήρε εκκίνηση σήμερα το μεσημέρι από το Metropolis Mall στις δυο το μεσημέρι, με τα 19 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή να διέρχονται δις από τις ειδικές διαδρομές METROPOLIS MALL Πυργά Καλό Χωριό και ACSION LTD Πυργά-Καλό Χωριό.

Οι πρώτες σκόνες φάνηκαν στον ορίζοντα στις 14:48 όταν και εκκίνησε το πρώτο αγωνιστικό. Δυνατές μάχες με τα χρονόμετρα κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και το τέλος της μέρας όπου έγιναν και ευχάριστες εκπλήξεις, μια μέρας που βρήκε τους Κωνσταντίνο Σιόφερο και Κύρο Γεωργίου να προηγούνται στο μπάκετ του Mitsubishi Lancer Evo X.

Το πλήρωμα έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του για τον αγώνα αφού σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή, με τους Πέτρο Πέτρου/Αντώνη Χρυσοστόμου με Mitsubishi Lancer Evo IX να ολοκληρώνουν δεύτεροι όντας μόλις ένα δευτερόλεπτο πιο αργοί.

Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου (Mitsubishi Lancer Evo IX) έμειναν τρίτοι 11 δευτερόλεπτα από την κορυφή, ενώ ανταγωνιστικός παρουσιάστηκε στον πρώτο του αγώνα ράλι ο Γιάννος Ιωαννίδης, ο οποίος με συνοδηγό τον Ηλία Πιερή ήταν τέταρτος με το δικό του Mitsubishi Lancer Evo IX.

Πέμπτοι στην ειδική τερμάτισαν οι Σταύρος Αντωνίου/Δημήτρης Πιερή με Mitsubishi Lancer Evo X και τους ακολούθησαν οι Θωμάς Θεοφάνους/Άγγελος Ξενοφώντος, οι οποίοι ήταν και οι ταχύτεροι δικίνητοι με το Peugeot 106.

Στην δεύτερη ειδική οι Ιωαννίδης/Πιερή συνέχισαν να είναι ανταγωνιστικοί και κέρδισαν μάλιστα και την πρώτη τους ειδική διαδρομή, αφήνοντας πίσω τους τους Σιόφερο/Γεωργίου και Γιώργο και Παύλο Εγγλέζου. Ακόμα μια ευχάριστη έκπληξη ήταν η επίδοση των Δημήτρη Λάμπρου/Alex Αλεξάνδρου, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την ειδική στην τέταρτη θέση με το Mitsubishi Lancer Evo III.

Από κει και πέρα οι Θωμά/Ξενοφώντος έδειξαν να είναι ασυναγώνιστοι αφού κατάφεραν ξανά να σημειώσουν τον ταχύτερο χρόνο μεταξύ των δικίνητων αγωνιστικών, ακολουθούμενοι αυτή τη φορά από τους Μιχάλη Διομίδους/Ανδρέα Ξενοφώντος με Honda Civic EP3.

Στην γενική κατάταξη οι Σιόφερος/Γεωργίου θα ξεκινήσουν αύριο με πλεονέκτημα 12 δευτερολέπτων από τους Ιωαννίδη/Πιερή, ενώ τρίτοι γενικής 19 δευτερόλεπτα πίσω από τους πρωτοπόρους είναι οι αδελφοί Εγγλέζου, με τα ενδεχόμενα να είναι όλα ανοικτά αφού οι διαφορές δεν είναι μεγάλες.

Οι Λάμπρου/Αλεξάνδρου φιγουράρουν στην τέταρτη θέση γενικής και είναι πρώτοι στην RCS2, με τους Θεοφάνους/Ξενοφώντος να είναι πέμπτοι γενικής και πρώτοι στην RCS1. Έκτοι γενικής και 15 δευτερόλεπτα πίσω από τους προαναφερθέντες είναι οι Διομήδους/Ξενοφώντος και ακολουθούν στην έβδομη οι Σταύρος και Βασίλης Υπερμάχου (Mitsubishi Lancer Evo VII).

Οι πολύ καλές επιδόσεις στις δυο πρώτες ειδικές διαδρομές από τους Νέστωρα Νεστορίδη/Γιώργο Λυσάνδρου με το Honda Civic EP3 τους φέρνουν στην όγδοη γενικής, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Γιάννος Ιωάννου/Νικόλας Χαραλάμπους (OPEL ASTRA GSI) και Ευάγγελος Παναγιώτου/Μάριος Ποταμού (Hyundai Accent).

Οι Αργύρης Σταύρου/Βασίλης Κυριάκου με το Suzuki Swift, είναι 11οι γενικής και το μοναδικό πλήρωμα που τρέχει στην RC5, ακολουθούμενοι από τους Απόστολο Κωνστιάντο/Παρασκευή Χαραλάμπους με VW GOLF GTI III που είναι 12οι γενικής.

Στην 13η θέση βρίσκονται οι Γιώργος Γεωργίου/Ανδρέας Σταύρου (Peugeot 106 s16), 14οι είναι οι Φώτης Ιωάννου/Μανώλης Μανώλη (Suzuki Vitara), όντας και το μοναδικό πλήρωμα που τρέχει στην RCT1 και στην 15η είναι οι Δημήτρης Δημητρίου/Κωνσταντίνος Βασιλειάδης (VW GOLF GTI).

Παρά το πολύ καλό ξεκίνημα που είχαν στον αγώνα οι Πέτρος Πέτρου/Αντώνης Χρυσοστόμου, εντούτοις στο δεύτερο πέρασμα από τα Πυργά-Καλό Χωριό εγκατέλειψαν, ενώ την ίδια τύχη είχαν και οι Σταύρος Αντωνίου/Δημήτρης Πιερή, Μιχάλης Πάμπουκκας/Αρέστης Χειλίδης και Παναγιώτης Ηρακλή/Ηλίας Ηλία.

Ο αγώνας συνεχίζετε και ολοκληρώνετε αύριο με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει αλλαγές, καθώς η ειδική διαδρομή Αβδελλερό ΔΕΝ θα διεξαχθεί και έτσι η μέρα διαμορφώνετε με τρία περάσματα από την ειδική διαδρομή ALLANTIKA ANDREAS HADJICOSTA LTD Κοτσιάτης 1 & 2, την KARANIKOLAS TEAM Κοτσιάτης 3, με ωράριο 9:03, 10:26 και 12:54 και το σκέλος συμπληρώνετε με την ειδική διαδρομή KARANIKOLAS TEAM Πυργά-Καλό Χωριό.