Mercedes EQS SUV: Η ναυαρχίδα της Mercedes-Benz στην κατηγορία των SUV

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε την SUV εκδοχή της πολυτελέστατης EQS που πλέον αποτελεί και τη ναυαρχίδα του γερμανικού εργοστασίου στην κατηγορία. Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, που φυσικά βασίζεται στην EQS, προσφέροντας αυξημένες διαστάσεις, απόσταση από το έδαφος και άπλετους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Όλα τα πιο πάνω, σε συνδυασμό με την ατέλειωτη λίστα τεχνολογιών άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας, καθιστούν την EQS SUV ένα από τα πλέον τεχνολογικά προηγμένα μοντέλα που κυκλοφορούν σήμερα.

Το μήκος του μοντέλου ξεπερνά τα πέντε μέτρα (5,12 μέτρα) και το μεταξόνιο φθάνει τα 3,21 μέτρα. Παράλληλα, το ύψος έχει αυξηθεί κατά 20 εκατοστά. Αριθμοί που μεταφράζονται σε άνετους χώρους για τους επτά επιβάτες ενώ η τρίτη σειρά ηλεκτρικά ρυθμιζόμενων καθισμάτων επηρεάζει στο ελάχιστο το χώρο αποσκευών που στην πενταθέσια διάταξη του φθάνει μέχρι και τα 645 λίτρα.

Το κορυφαίο γερμανικό ηλεκτρικό SUV θα ξεκινήσει τη διάθεση του στην αγορά σε τρεις εκδόσεις εκ των οποίων μία με κίνηση στους πίσω τροχούς και δύο τετρακίνητες. Η πρώτη (450+) αποδίδει 361 ίππους και 568 Nm ροπής, με την τετρακίνητη 450 4MATIC να αποδίδει ροπή που φτάνει τα 800 Nm. Η κορυφαία έκδοση με τον κωδικό 580 4MATIC αποδίδει συνολικά 545 ίππους και 858 Nm. Όλες οι εκδόσεις διατίθενται  με μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 120 kWh προσφέροντας αυτονομία μέχρι 660 χιλιόμετρα για την έκδοση με πίσω κίνηση και έως 613 και 580 χιλιόμετρα για τις αντίστοιχες τετρακίνητες εκδόσεις. Πάντα σύμφωνα με τις μετρήσεις WLTP.

Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται, εκτός από την τετραδιεύθυνση, και η αερανάρτηση AIRMATIC με αμορτισέρ μεταβαλλόμενης απόσβεσης ενώ οδηγός έχει στη διάθεση τις επιλογές Dynamic, Eco, Comfort, Sport, Individual και Offroad για τις εκδόσεις 4MATIC.

Τεχνολογία αιχμής και άπλετη πολυτέλεια χαρακτηρίζουν τον εσωτερικό χώρο του μοντέλου. Αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι φυσικά η μεγάλη νέας γενιάς ΜΒUX Hyperscreen με ενιαία επιφάνεια της τάξης των 56 ιντσών που καλύπτει από άκρη σε άκρη ολόκληρο το ταμπλό. Παράλληλα, διαθέτει και δύο επιλογές στα Head-up display, με το κορυφαίο να διαθέτει διαγώνιο 77 ιντσών. Παράλληλα, όλη η γκάμα των τεχνολογικών στοιχείων που διαθέτει η EQS μεταφέρονται με κάποιες βελτιώσεις και στην SUV έκδοση του ηλεκτρικού μοντέλου της Mercedes.

Η νέα αμιγώς ηλεκτρική ναυαρχίδα της Mercedes-Benz θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Sindelfingen όπως και όλα τα μοντέλα EQ του γερμανικού εργοστασίου.