MERC Oman International Rally 2020 –Μέρα 2η: Εύκολα μόνος πρώτος ο Nasser Al-Attiyah

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη μέρα του πρώτου αγώνα της χρονιάς για το Μεσανατολικό πρωτάθλημα (MERC) με τα αποτελέσματα να είναι λίγο πολύ αναμενώμενα.

Ο Καταρινός πολυπρωταθλητής Μέσης Ανατολής Nasser Saleh Al-Attiyah μαζί με τον Γάλλο συνοδηγό του Matthieu Baumel, κατάφεραν να βρίσκονται στην πρώτη θέση γενικής. Το δίδυμο το οποίο τρέχει με ένα Volkswagen Polo GTI R5 της Autotek Motorsport, κατάφερε να επικρατήσει με σχετική άνεση σε όλες τις ειδικές διαδρομές της μέρας.

Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε ακόμη ένα πλήρωμα με αυτοκίνητο ίδιας κατηγορίας (Ford Fiesta R5) με τον τοπικό οδηγό Abdullah Al-Ruwahi και συνοδηγό τον Ιορδανό Ata Al-Hmoud, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την μέρα 2 λεπτά και 7 δευτερόπτα πίσω απο τον πρωτοπόρο.

Στην τρίτη θέση γενικής, είναι ο Καταρινός Nasser Khalifa Al-Attiyah με συνοδηγό τον πολύπειρο Ιταλό Giovanni Bernacchini, οι οποίοι τρέχουν με Ford Fiesta R5. Το πλήρωμα την σημερινή μέρα αρκέστηκε στο να πάρει και να διατηρήσει την τρίτη θέση γενικής αφού πότε δεν μπήκε στη μάχη για πιο πάνω κλείνοντας την μέρα βρισκόμενοι 8 λέπτα και 57 δευτερόλεπτα πισω απο την πρώτη θέση.

Στην τέταρτη θέση γενικής και πρώτους στην κατηγορία MERC2 βρίσκουμε τον Al-Aufi Zakariya Ahmed με συνοδηγό τον Al-Balushi Ammar και ένα Mitsubishi Lancer Evo IX. Το πλήρωμα δεν είχε και τον καλύτερο αγώνα, καθώς αρχικά ξεκίνησαν μουδιασμένα αλλά στο δεύτερο πέρασμα απο τις ειδικές ήταν πραγματικά εντυπωσιακοί και εκμεταλεύομενοι την ποινή που επιβλήθηκε στο πλήρωμα Al-Thefiri M. – O’Brien D. ανέβηκαν στην 4η θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία τους.

Στην πέμτη θέση γενικής και δεύτερους στην κατηγορία MERC2 βρίσκουμε τους Al-Zubair Abdullah – Juma’a Emad με Subaru Impreza Sti. Το πλήρωμα είχε μια σταθερή παρουσία στον αγώνα έχοντας για καλύτερη στιγμή του την 4ο χρόνο στην 6η ειδική διαδρομή και χειρότερη τον 6ο χρόνο στην υπέρ ειδική διαδρομή και στην τελευταία ειδική διαδρομή της μέρας.

Στην έκτη θέση είναι το πλήρωμα των Al-Tauqi Al Jarrah- Al-Wardi Essa με Mitsubishi Lancer Evo VIII. Το πλήρωμα την σημερινή μέρα έγραφε σταθερά έκτους χρόνους, πλήν της τελευταίας ειδικής διαδρομής στην οποία έγραψαν πέμπτο χρόνο γενικής.

Μεγάλοι άτυχοι ο Κουβετιανός Meshari Al-Thefiri με συνοδηγό τον Ιρλανδό Derek O’Brien, οι οποίοι βρισκόμενοι στην τρίτη θέση και στην πρωτιά της κατηγορίας MERC2, δέχτηκαν μια ποινή 1 λεπρου και 30 δευτερολέπτων που τους έριξε στην 7η θέση γενικής και 4ους στην κατηγορία τους.

Στην κατηγορία MERC3 το πλήρωμα των Kahy Henry και Maroun Rony απο τον Λίβανο, κάνουν ένα ασφαλισμένο αγώνα με μόνο σκοπό τον τερματισμό ο οποίος θα τους χαρίσει και την πρωτιά αφού τρέχουν χωρίς αντίπαλο.

Ο αγώνας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο με την διεξαγωγή έξι ειδικών διαδρομών (τρείς επαναλαμβανόμενες), μήκους 100,38 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Μιχάλης Κοντογιώργης