MERC-42nd Rally of Lebanon- Δεύτερη Μέρα-Κούρσα για ένα

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη μέρα του Ράλι Λιβάνου, τρίτου γύρου του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος η οποία μας επιφύλασσε μεγάλες ανατροπές και εκπλήξεις.

Τη σημερινή ο πολυπρωταθλητής Μέσης Ανατολής και πρωτοπόρος του φετινού Πρωταθλήματος Nasser Al-Attiyah ξεκίνησε φουριόζικα σε μια προσπάθεια να καλύψει την διαφορά της ψεσινής υπερειδικής διαδρομής από τον Roger Feghali. Ο Καταρινός κατάφερε να καλύψει την διαφορά στην 4η ειδική διαδρομή ανεβαίνοντας στην 1η θέση γενικής καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή κατάφερε να επικρατήσει σε όλες τις ειδικές διαδρομές. Η 5η ειδική διαδρομή ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα αφού ο πολυνίκης στο ράλι Λιβάνου και μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση και της φετινής νίκης Roger Feghali είχε ένα ατύχημα το οποίο τον έθεσε εκτός μάχης. Μετά και από αυτή την εξέλιξη ο Nasser Al-Attiyah συνέχισε στο δικό του τέμπο κερδίζοντας και τις υπόλοιπες ειδικές τις μέρας, ανοίγοντας έτσι μια διαφορά της τάξης των 5 λεπτών και 39 δευτερολέπτων.

Στην δεύτερη θέση γενικής και πρώτο στην κατηγορία N βρίσκουμε τον Rodrigue Rahi με ένα Mitsubishi Evo 9. Και αυτός εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη του Roger Feghali ανεβαίνοντας μια θέση στη γενική κατάταξη Ο Λιβάνιος οδηγός ο οποίος κυνηγάει το τοπικό πρωτάθλημα στην κατηγορία N είχε μάχες ολόκληρη την σημερινή μέρα με τους Patrick Njeim και Nadim Halabi. Η ατυχία κτύπησε όμως τον τελευταίο ο οποίος αποσύρθηκε στην τέταρτη ειδική ενώ βρισκόταν στην πρώτη θέση στην κατηγορία. Έτσι στην τρίτη θέση γενικής και δεύτερο στην κατηγορία N με την ολοκλήρωση της δεύτερης μέρας βρίσκουμε τον Patrick Njeim με Mitsubishi Evo 9. Στην 4η ειδική διαδρομή είχαμε και τις εγκαταλείψεις των Raafat Al Mohtar, Nasser Khalifa Al Attiyah και Abdullah Al Rawahi.

Στην δικήνιτη κατηγορία, στην πρώτη θέση βρίσκουμε τον Massaad Henry με Citroen DS3, ο οποίος αξίζει να αναφέρουμε ότι βρίσκεται και στην τέταρτη θέση γενικής. Στη δεύτερη θέση είναι ο Albert Hayek με Renault CLIO, ενώ στην κατηγορία R2 πρώτος είναι ο Henri Kahy με ένα Skoda FABIA 1.6.

Ο αγώνας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή με την διεξαγωγή τεσσάρων ειδικών διαδρομών (δύο επαναλαμβανόμενες). Η μέρα ξεκινάει με την 17,67 χιλιομέτρων Zandouka (08:08), ενώ δεύτερη ειδική διαδρομή της μέρας η 27,90 χιλιομέτρων Kefraya (09:41). Στη συνέχεια έχουμε επανάληψη των ειδικών στις 11:36 και 13:09 αντίστοιχα.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο Nasser Al-Attiyah είναι πολύ κοντά για να σπάσει μια αρνητική παράδοση που τον θέλει να μην κερδίζει στον Λίβανο. Θα τα καταφέρει άραγε; Η απάντηση θα δοθεί αύριο μετά το τέλος του αγώνα.

Μιχάλης Κοντογιώργης
Φωτογραφίες: MMS-Racing