MERC – 41o Ράλι Λιβάνου: Preview

Διοργανώνεται το τριήμερο 6 με 8 Ιουλίου ο τρίτος αγώνας του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος 2018 ο οποίος είναι ο μοναδικός καθαρά ασφάλτινος, το Ράλι Λιβάνου.

Ο αγώνας περιλαμβάνει 11 ειδικές διαδρομές, με την αρχή να γίνεται το βράδυ της παρασκευής με την υπερειδική διαδρομη στην πίστα Carting, όπου η αναμενόμενη παρουσία πολυπληθείς θεατών θα είναι ότι καλύτερο για να αρχίσει ο εντυπωσιακός αυτός αγώνας.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται το Σάββατο με την διεξαγωγή έξι ειδικών διαδρομών απόστασης 125 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Η αποκορύφωση όμως είναι την Κυριακή, όπου θα διεξαχθούν τέσσερις ειδικές διαδρομές συνολικής απόστασης 93 χιλιομέτρων, χωρίς σέρβις στα ενδιάμεσα και θα είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα μέρα.

Στον αγώνα μεταξύ άλλων θα τρέξουν και 6 αυτοκίνητα κατηγορίας R5 και αναμένεται να έχουμε για ακόμα μια χρονιά εξαιρετικό θέαμα. Στο Λίβανο η εμπειρία και η στρατηγική θα παίξουν σημαντικό ρόλο, ειδικά την Κυριακή όπου δεν θα υπάρχει ενδιάμεσο σέρβις.

Απο τις συμμετοχές ξεχωρίζουμε το μεγάλο φαβορί, τον άνθρωπο που έχει μονοπωλήσει τις νίκες τα τελευταία χρόνια, τον Roger Feghaliο οποίος θα κυνηγήσει την 14ητου νίκη και όπως έδειξε απο τα δοκιμαστικά είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Στον αντίποδα όμως έχουμε υπάρχει ένας άλλος οδηγός που θέλει να κερδίσει αυτό τον αγώνα πιο πολύ από όλους και αυτός δεν είναι άλλος απο τον Καταρινό πολυπρωταθλητή Μέσης Ανατολής Nasser Al-Attiyah. Κέρδισε το Dakar, κερδισε το παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross Country, παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία S200, στην κατηγορία N, στην κατηγορία WRC2, κέρδισε όλους τους άλλους αγώνες του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος αλλά δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ στον Λίβανο. Απο ότι έδειξε στα δοκιμαστικά είναι και αυτός σε τρομερή φόρμα και γεμάτος αυτοπεπίθηση για τον αγώνα. Άραγε θα καταφέρει να εκθρονίσει τον Roger;

Ένας απο τους οδηγούς που πρέπει να προσέξουμε και υπό ορισμένες προυποθέσεις μπορέι να είναι μια απειλή για το πιο πάνω δίδυμο δεν είναι άλλος απο τον Rodolphe Asmar. Ο νεαρός έχει μέχρι στιγμής μια εξαιρετική χρονιά με δύο δεύτερες θέσεις στους τοπικούς αγώνες στον Λίβανο. Με μόλις 3 συμμετοχές σε αγώνες με το SkodaFabiaR5, μπορεί να μην έχει την εμπειρία αλλά έδειξε να τα πηγαίνει αρκετά καλά στις ασφάλτινες γρηγορές και απαιτητικές ειδικές του Λιβάνου. Θα μπορέσει να κάνει την έκπληξη; Το μόνο σίγουρο ότι θα βάλει πίεση στα δύο μεγάλα φαβορί.

Ο Eddy Abou Karam είναι ένας εξαιρετικός οδηγός, ο οποίος αν καταφέρει να ρυθμίσει σωστά το Hyundai i20 R5 και δεν αντιμετωπίσει τα οποιαδήποτε μηχανικά προβλήματα μπορεί και αυτός να κάνει την έκπληξη.

Στην κατηγορία Ν ο Patrick Njeim είναι ένα νεαρό ανερχόμενο αστέρι για τον Λίβανο γεμάτος αυτοπεποίθηση, όπως και οι περισσότεροι απο τους νεαρούς οδηγούς. Με την απουσία του Amiouni, ο Njeim θεωρείται το μεγάλο φαβορί στην κατηγορία αυτή.

Στην δικήνητη κατηγορία ο Matthias Njeim, αδελφός του Patrickείναι το μεγάλο φαβορί για την νίκη.

Με αυτά τα δεδομένα αναμένουμε να δούμε ένα απο τα συναρπαστικότερα Ράλι Λιβάνου. Θα μπορέσει ο Rogerνα διατηρήσει την παντοκρατορία του ή ο Nasserθα φύγει για πρώτη φορά νικητής; Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν την Κυριακή το απόγευμα.