Meeke: Η απουσία από την Πολωνία ευθύνεται για το αποτέλεσμα στην Φιλανδία

Ο Kris Meeke σε δηλώσεις του είπε ότι το αποτέλεσμα που έφερε στην Φιλανδία οφείλετε στην απουσία από την Πολωνία. Ένα χρόνο μετά τη μεγαλειώδεις εμφάνιση και νίκη στη Φιλανδία, φέτος ο Βρετανός τερμάτισε μόλις στην όγδοη θέση εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του για την αντικατάσταση του από τον Andreas Mikkelsen στον αγώνα της Πολωνίας.

Ο Meeke φέτος ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο shakedown όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς τερμάτισε τρείς θέσεις πίσω από τον δεύτερο οδηγό της Citroen Craig Breen με διαφορά σχεδόν δυο λεπτών και τρία λεπτά πίσω από τον νικητή Esapekka Lappi.

«Ήταν ένα από τα πιο δύσκολα Σαββατοκύριακα που είχα σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Για μένα σίγουρα ευθύνεται το ότι δεν έτρεξα στην Πολωνία.»

Στον Yves Matton, αγωνιστικό διευθυντή της Citroen, του ζητήθηκε να κρίνει την απόφαση του, να μην αγωνιστεί ο Meeke στην Πολωνίας, και απάντησε: «Δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι η απόφαση δεν ήταν σωστή.

«Περιμέναμε πιο πολλά από αυτό το Σαββατοκύριακο. Στην αρχή του αγώνα είχαμε τον σωστό ρυθμό, αλλά η προσέγγιση του ήταν διαφορετική εδώ.

«Μπορώ να καταλάβω την ενόχληση του, αλλά έφτασε στον τερματισμό και έφερε αρκετές πληροφορίες.

«Για έναν οδηγό όπως ο Kris, που αγωνίζεται πραγματικά, είναι ενοχλητικό, αλλά νομίζω ότι αυτή ήταν η σωστή προσέγγιση.»