MDC Drift Marathon – Διπλό βάθρο για την Εθνική Κύπρου

Το σαββατοκύριακο 20 και 21 Οκτωβρίου στον Μαραθώνα η εθνική Κύπρου Drift έκανε την δεύτερη της παρουσία σε διεθνή αγώνα, τον πρώτο από τους δυο αγώνες του πρωταθλήματος MDC Drift (Mediterranean Drift Challenge). Στον αγώνα εκτός απο τους δικούς μας οδηγούς είχαμε και την συμμετοχή μερικών κορυφαίων ευρωπαίων οδηγών όπως o Dmitry Illuyk, Alex Golovnya και Sergey Kabargin και φυσικά μαζί τους και Έλληνες οδηγοί.

Η σχεδίαση της πίστας ήταν πολύ ανοιχτή μαζί με κάποια κλειστά τεχνικά κομμάτια στα οποία οι οδηγοί σχεδόν ακουμπούσαν και όπως μπορείτε να φανταστείτε το θέαμα εκτοξεύθηκε καθώς ήταν λογικό οι μάχες που έγιναν να μείνουν στην ιστορία. Κριτές του αγώνα ήταν οι Γιώργος Σαράφης, Άκης Διακάκης και ο δικός μας Νικόλας Νικόλα “Πατάκ”.

Ξεκινώντας απο τα μονά βαθμολογημένα περάσματα είδαμε τον Ρώσσο Alex Golovnya να παίρνει την πρώτη θέση. Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Γιώργο Χριστοφόρου “Έλα Κόκο” και την τριάδα έκλεισε ένας άλλος δικός μας αθλητής ο νεαρός Σταύρος Γρύλλης. Όσο για τους υπόλοιπους οδηγούς μας, ο Σέργιος Γρηγορίου πήρε την 5ηθέση, την 8η ο Κυριάκου Μάριος “Τσόδας”, 13η θέση για τον Πάμπο Νικολάου, 18η θέση για τον Πάμπο “Fast Family” Τσουρή, 19η για τον Άντρο Αντωνίου και 28ηγια τον Χρίστο Ελευθερίου “Μαύρο”. Στη κατηγορία Street Legal ο μοναδικός οδηγός της αποστολής μας που συμμετείχε ήταν Σάββας Συμιανός ο οποίος κατέκτησε την τρίτη θέση στα μονά βαθμολογημένα. Μεγάλος άτυχος ο Δαυίδ Δαυίδ, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε με μηχανικά προβλήματα ολόκληρο το σαββατοκύριακο, διόρθωσε το αγωνιστικό του και θα τον δούμε στον επόμενο αγώνα να κτυπά τα ρέστα του.

Μπαίνοντας στα διπλά βαθμολογημένα περάσματα και ξεκινώντας από την κατηγορία StreetLegalο μοναδικός συμμετέχοντας απο την εθνική Κύπρου όπως προαναφέραμε ήταν ο Σάββας Συμιανός ο οποίος κατάφερε να πάρει την τελευταία θέση στο βάθρο.

Στην κατηγορία pro, είδαμε πραγματικά θέαμα επιπέδου όπου πάνω απο 6 οδηγοί φλέρταραν με την πρώτη θέση. Dmitry Illuyk, Alex Golovnya, Σταυρος Γρύλης, Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο”, Γιάννης Λιμπέρης και Κυριάκου Μάριος “Τσοδας”. Αυτοί που έφτασαν μέχρι τον τελικό ήταν οι  Dmitry Illuyk και ο δικός μας Σταυρος Γρύλης με τελικό νικητή τον Ρώσσο οδηγό. Στην τρίτη θέση βρίσκουμε ακόμη ένα Κύπριο οδηγό, τον Γιώργο Χριστοφόρου “Έλα Κόκο” ο οποίος επικράτησε στον μικρό τελικό του Alex Golovnya ολοκληρώνοντας το βάθρο.

Το Power Drift Club και η Εθνική Κύπρου κατάφεραν για ακόμη ένα αγώνα να μας κάνουν περήφανους με τα αποτελέσματα τους αντιπροσωπεύοντας επάξια την Κυπριακή Σημαία.  Το σαββατοκύριακο 27 και 28 Οκτωβρίου η αποστολή της εθνικής Κύπρου συνεχίζει και ολοκληρώνει την παρουσία της στους διεθνής αγώνες με τον αγώνα MDC στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εμείς θα θέλαμε να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στην Κυπριακή αποστολή.

Χορηγοί της προσπάθειας του Power Drift Club και της εθνικής ΚύπρουDriftείναι οι Psaltis Auto Parts, Impactechs, Hell Energy Drink και η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου.

Φωτογραφίες: DarkRoom Project