Home Drift MDC Μαραθώνας: Νικητής και πρωταθλητής ο Χαντζαράς – ο Έλα Κόκο στη...

MDC Μαραθώνας: Νικητής και πρωταθλητής ο Χαντζαράς – ο Έλα Κόκο στη δεύτερη θέση

Το Σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου διοργανώθηκε στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στον Μαραθώνα ο δεύτερος αγώνας MDC Drift (Mediteranean Drift Challenge) ο οποίος παράλληλα ήταν και ο τελευταίος Ευρωπαϊκός, με την επίσημη παρουσία του Power Drift Club. Η τοποθεσία που επιλέγηκε για τον αγώνα έγινε στον ίδιο χώρο όπου πέρσι διοργανώθηκε το Gymkhana grid με τον Ken Block.

Ο φορμαρισμένος Χρίστος Χατζαράς, ήταν για ακόμα ένα αγώνα εξαιρετικός και μετά τη μεγαλειώδη του νίκη στις Σέρρες κέρδισε και τον αγώνα στον Μαραθώνα, μετουσιώνοντας με αυτό τον τρόπο την υπεροχή του τη φετινή χρονιά σε Πανελλήνιο πρωταθλητή πλαγιολίσθησης.

Το θέαμα ξεκίνησε από την Παρασκευή, αφού σχεδόν όλες οι ομάδες είχαν στηθεί στο Park Ferme και έτσι οι διοργανωτές αποφάσισαν να δώσουν το πράσινο φως για ελεύθερα περάσματα, ώστε να εξοικειωθούν όλοι οι οδηγοί με την χάραξη της διαδρομής που ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, πολύ γρήγορη, με τις εξέδρες να έχουν οπτική επαφή με όλο το μήκος της πίστας.

Το Σάββατο μετά τον τεχνικό έλεγχο και την ενημέρωση των οδηγών ξεκίνησαν τα ελεύθερα περάσματα και το απόγευμα της ίδιας μέρας έγιναν τα βαθμολογημένα. Εκεί ο ’’δικός μας’’ Γιώργος Χριστοφόρου «Ελα Κόκο» πήρε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον νικητή του αγώνα των Σερρών Χρίστο Χατζάρα, ενώ τρίτος ήταν Miller.

Την Κυριακή μπήκαμε στην ουσία του αγώνα και στα διπλά βαθμολογημένα περάσματα και είδαμε την Κυπριακή αποστολή να έχει μια εξαιρετική παρουσία. Αναλυτικά, είδαμε τον Γιώργο Χριστοφόρου να κερδίζει τους πάντες και τα πάντα (αν και έτρεχε με προβληματικό κινητήρα) φτάνοντας στον τελικό, εκεί όπου βρήκε απέναντι του τον φορμαρισμένο Χρίστο Χατζαρά (αυτό τον τελικό θα θέλαμε να δούμε στις Σέρρες). Η πρώτη μάχη ανέδειξε τους δυο οδηγούς ισόπαλους 5,5, ενώ στη δεύτερη ο Γιώργος Χριστοφόρου έχασε μετά από δικό του λάθος στο δεύτερο του πέρασμα, καταλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο την δεύτερη θέση. Με το αποτέλεσμα αυτό είχαμε και την μαθηματική στέψη του Χρίστου Χατζαρά σε πρωταθλητή Ελλάδας για το 2017, τον οποίο θέλουμε να συγχαρούμε και επίσημα. Στην τρίτη θέση βρίσκουμε τον Miller, ο οποίος επιβλήθηκε ενός άλλου ’’δικού μας’’ του Σέργιου Γρηγορίου στον μικρό τελικό. Ο Σέργιος Γρηγορίου ο οποίος είχε και αυτός μια κατά γενική ομολογία εξαιρετική παρουσία στον αγώνα, έχασε από τον Έλα Κόκο στο ημιτελικό.

Οι υπόλοιποι οδηγοί του Power Drift Club, είχαν και αυτοί επίσης πολύ καλή παρουσία. Ο πολύ καλός Δώρος Φραντζέσκου κατέκτησε την 6η θέση, χάνοντας στους 8 από τον Χατζαρά. Ο Πάμπος Νικολάου ήταν και αυτός πολύ ανεβασμένος φτάνοντας και αυτός μέχρι τους 8 εκεί που βρήκε απέναντι του τον Γιώργο Χριστοφόρου τον οποίο δυσκόλεψε αφάνταστα αφού οδήγησε την μάχη σε Sudden Death όπου έχασε τελικά στις λεπτομέρειες. Ο νεαρός Σταύρος Γρύλλης πάλι είχε εξαιρετική παρουσία και σε αυτό τον αγώνα. Κατάφερε να επικρατήσει στη μάχη με τον Καπότη όμως ακολούθως έχασε από τον πολύ φορμαρισμένο Πάμπο Νικολάου.

Μια εξαιρετική τριπλέτα Ευρωπαϊκών αγώνων έφτασε στο τέλος της, το Power Drift Club είχε μια εξαιρετική παρουσία και στους τρείς αγώνες που δήλωσε παρών, δείχνοντας σε όλους ότι το επίπεδο στην Κύπρο κάνει καθημερινά άλματα προόδου. Εμείς θέλουμε να συγχαρούμε με την σειρά μας το Power Drift Club για την εντυπωσιακή του παρουσία και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο αγώνα στην Κύπρο.

Μιχάλης Κοντογιώργης

Φωτογραφίες: Car Freaks gr

 

 

 

 

 

Exit mobile version