MDC Κρήτη: Κυπριακή παντοκρατορία

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο αγώνας για το πρωτάθλημα MDC (Mediterranean Drift Challenge) στο λιμάνι του Ηρακλείου στην Κρήτη. Ένας αγώνας που βρήκε την κυπριακή αποστολή όχι απλά να έχει μια καλή παρουσία, όπως ήταν και ο αρχικός στόχος του Power Drift Club μεταβαίνοντας στον αγώνα αλλά να καταφέρνουν να σαρώσουν τα πάντα στο πέρασμα τους κατακτώντας όλες τις θέσεις από την 2η μέχρι και την 8η, χάνοντας την πρωτιά στα σημεία, στις λεπτομέρειες και στην ατυχία.

Στο σχεδιαστικό κομμάτι ακολούθησαν κατά μια άποψη τις ακραίες γραμμές του Ευρωπαϊκού Drift, αλλά λόγω της φύσης του χώρου διεξαγωγής του αγώνα, δεν θα μπορούσε να φτάσει τις ταχύτητες που είδαμε στην πίστα Σερρών. Ο σχεδιασμός προσμοίαζε κατά πολύ με τα δικά μας δεδομένα και τον σχεδιασμό που ακολουθείται στην πίστα Achna Speedway και πιο συγκεκριμένα στο “Parking”.

Ο καιρός ήταν φανταστικός, οι οδηγοί έβγαλαν τέτοια περάσματα και καπνό που οι θεατές που κατέκλισαν με την παρουσία τους τον αγώνα τους αποθέωσαν στην κυριολεξία και το κλίμα που δημιουργήθηκε ήταν απλά μοναδικό!! Πρώτη φορά σε αγώνα κατά γενική ομολογία οι θεατές ήταν τόσο ένθερμοι και ενθουσιώδεις με όλους τους οδηγούς. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όλοι οι οδηγοί να ξεπεράσουν τα όρια τους και να κάνουν τρελά πράγματα μπροστά στους εκστασιασμένους θεατές.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι αξίζει να αναφέρουμε ότι λόγω της συμμετοχής 28 οδηγών, όλοι οι διαγωνιζόμενοι πέρασαν στα διπλά βαθμολογημένα περάσματα.  Μπαίνοντας σε αυτά ο πρόεδρος του Power Drift Club ‘Αντρος Αντωνίου αντιμετώπισε στο πρώτο διπλό τον εξαιρετικά φορμαρισμένο Σπαρσή και κάπου εκεί το όνειρο για κάτι καλό να σταμάτησε. Αν εξαιρέσουμε αυτό τον εμφύλιο τα κυπριακά πληρώματα ήταν τυχερά καθώς απέφυγαν διασταυρώσεις μέχρι τους τελικούς. Στους διακριθέντες μπορούμε να συμπεριλάβουμε και τους Δαυίδ Δαυίδ και Πάμπο Νικολάου, ενώ σημείο αναφοράς ήταν και η παρουσία του Πάμπου Χαραλάμπους με το αυτοκίνητο του Παπούτα, μια παρουσία η οποία θα μπορούσε για πολύ περισσότερα αλλά ένα χτύπημα στα διπλά βαθμολογημένα τον άφησε με λαβωμένο τιμόνι, στερώντας του το οποιοδήποτε όνειρο είχε.

Συνεχίζοντας στα διπλά βαθμολογημένα περάσματα είδαμε ένα πολύ ανεβασμένο Πάμπο Τσουρή να αντιμετωπίζει ξανά πρόβλημα με το αγωνιστικό του και πιο συγκεκριμένα με τον συμπλέκτη. Κατάφερε να αποκλείσει όποιο βρήκε στο διάβα του χάνοντας στους τέσσερις από τον νικητή του αγώνα. Στους 4 έχασε και ο Κώστας Σπαρσής από τον Δώρο Φραντζέσκου, όπου στη συνέχεια βρίσκοντας απέναντι του τον Τσουρή, κατάφερε να τον κερδίσει παίρνοντας την τελευταία θέση στο βάθρο. Στον μεγάλο τελικό αντιμέτωποι ήταν ο Δώρος Φραντζέσκου με τον Ρώσο Πρωταθλητή Alex  Golovnya, σε ένα αγώνα όπου η τύχη γύρισε την πλάτη στο κύπριο οδηγό, με τον Ρώσο να κατακτά την πρώτη θέση.

Για την ιστορία τον αγώνα κέρδισε ο Alex  Golovnya στην δεύτερη θέση ο Δώρος Φραντζέσκου και το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Κώστας Σπαρσής. Στην τέταρτη θέση ο Πάμπος Τσουρή, στην 5η ο Πάμπος Νικολάου στην 6η ο Δαυίδ Δαυίδ και 7ος ο Πάμπος Χαραλάμπους. Μεγάλος άτυχος του αγώνα μπορεί να χαρακτηριστεί ο διακριθείς του αγώνα των Σερρών Γιώργος Χριστοφόρου «’Ελα Κόκο» ο οποίος δεν κατάφερε να επιδιορθώσει ολοκληρωτικά το BMW του μένοντας μέχρι τα μονά βαθμολογημένα όπου κατέκτησε την 3η θέση.

Επόμενος αγώνας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 21 και 22 Οκτωβρίου στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στον Μαραθώνα (εκεί που έγινε πέρυσι το gymkhana grid με τον Ken Block), θα γίνει το Mdc Drift (Mediteranean Drift Challenge) μαζί με τον τελευταίο αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος drift. To διήμερο προβλέπετε επικό και άκρως εντυπωσιακό μιας και οι συμμετοχές ήδη έχουν ξεπεράσει τις 60 και οι περισσότεροι οδηγοί είναι σε τρελή φόρμα!! Πάνω από 60 οδηγοί από το εξωτερικό, την Κύπρο αλλά και την Ελλάδα θα βρεθούν στον Μαραθώνα για να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους και να ξεχωρίσουν οι καλύτεροι. Ο ΑΣΗ με μεγάλο χορηγό το Monster , υπο την αιγίδα της ΟΜΑΕ θα διοργανώσει και τους δυο αγώνες, ενώ το όλο γεγονός είναι και υπό την αιγίδα του δήμου Μαραθώνα.

Φωτογραφία: Άρης Μυριδάκης