McLaren Speedtail: Έπιασε τριάντα φορές τελική ταχύτητα 403 χλμ./ώρα

Παραλίγο να «απογειωθεί» η νέα McLaren Speedtail, η οποία επισκέφτηκε το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.

Το πρωτότυπο όχημα Speedtail “XP2” στο πλαίσιο των τελικών δοκιμών εξέλιξης δεν «εκτοξεύτηκε» κάθετα, αλλά οριζοντίως στον αεροδιάδρομο προσγείωσης, όπου κατάφερε πάνω από 30 φορές να αναπτύξει τη μέγιστη ταχύτητα του, η οποία αγγίζει τα 403 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με τη McLaren πολλαπλές δοκιμές υψηλών ταχυτήτων της Speedtail έχουν πραγματοποιηθεί επίσης σε Ισπανία και Γερμανία.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εκρηκτική Speedtail διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο απαρτίζεται από βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα, ενώ συνδυαστικά αποδίδει 1.070 ίππους και 1.150 Nm ροπής. Δέος προκαλούν οι επιδόσεις της με την επιτάχυνση από 0-300 χλμ./ώρα να διαρκεί λιγότερο από 13 δευτ., ενώ η τελική της ταχύτητα, όπως προαναφέραμε, μπορεί να φτάσει τα 403 χλμ./ώρα.

Το πακέτο μπαταριών που έχει αναπτύξει η McLaren για τη νέα Speedtail προσφέρει την καλύτερη αναλογία ισχύος/βάρους με 5.2 kW/κιλό. Η μπαταρία δε φορτίζεται από πρίζα, αλλά αυτόματα μόνη της όταν η Speedtail κινείται, ωστόσο στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται μια βάση για ασύρματη φόρτιση που φορτίζει και διατηρεί τη μπαταρία όταν το όχημα δε χρησιμοποιείται.

Η McLaren έχει ξεκινήσει στο Κέντρο Παραγωγής της που βρίσκεται στο Γουόκινγκ της Βρετανίας την χειροποίητη κατασκευή των μόλις 106 Speedtail που έχει αποφασίσει να φέρει στη ζωή, ενώ οι πρώτες προγραμματισμένες παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Φεβρουάριο με την τιμή της να αγγίζει τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή:motori.gr