Malcom Wilson και Sebastian Ogier έδωσαν τα χέρια

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastian Ogier υπέγραψε με την M-Sport World Rally Team και θα τρέχει με το Fiesta WRC την επόμενη χρονιά. Μελετώντας όλες τις προτάσεις που είχε στα χέρια του κατάληξε σε συμφωνία με το αφεντικό της ομάδας Malcom Wilson. Μετά τα δοκιμαστικά που έκανε τον Νοέμβριο στην Ουαλία είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει νέος κύκλος στο τέλος αυτής της βδομάδας στη Σουηδία.

Υπάρχουν πολλά καινούργια πράγματα αυτή τη σεζόν και ανυπομονώ πολύ να ξεκινήσουμε, είπε ο Ogier. Με το νέο χρόνο θα έχουμε νέα γενιά αγωνιστικών αυτοκινήτων και είναι σίγουρα συναρπαστική στιγμή. Το χρονικό περιθώριο πριν από το Μόντε Κάρλο είναι λίγο και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να είμαστε έτοιμοι. Γνωρίζουμε τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε και βλέπω πόσο διψασμένος είναι ο Malcom Wilson και οι ομάδα του για επιτυχίες.

Σκέφτομαι πόσο αστείο είναι όταν μερικούς μήνες πριν ήμασταν σε φόρουμ του μηχανοκίνητου αθλητισμού πριν από το ράλι Ουαλίας και έλεγα πόσο ωραία θα ήταν μια μέρα να οδηγούσα για τη Ford. Τότε δεν είχα ιδέα ότι αυτό θα γινόταν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ανυπομονώ πολύ να δουλέψω για την M-Sport και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε να ανεβούμε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Μετά την είδηση της αποχώρησης της Volkswagen από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ο κύριος στόχος του Malcom Wilson ήταν να υπογράψει τον Sebastian Ogier στην ομάδα. Είναι σίγουρος ότι η μεταξύ τους συνεργασία θα ξαναφέρει τη φίρμα από το Cockermouth στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, καθώς έχει να γευτεί τη νίκη από το 2012.

Δεύτερος οδηγός της ομάδας για το 2017 είναι ο Ott Tanak. Από τους τρείς οδηγούς της Volkswagen μόνο ο Andreas Mikkelsen παραμένει χωρίς ομάδα καθώς ο Jari-Matti Latvala ανακοινώθηκε από την ΤΟΥΟΤΑ. Οι επιλογές του Mikkelsen να βρεί ομάδα λιγοστεύουν καθώς ο Elfin Evans αναμένετε να υπογράψει με την DMACK την Τρίτη.