M-Sport: Με νέο αεροδυναμικό πακέτο στη Φιλανδία

Η M-Sport κατεβαίνει με αναθεωρημένη αεροδυναμική ρύθμιση για το Ford Fiesta WRC στα δοκιμαστικά πριν από τον αγώνα της Φινλανδίας αυτή την εβδομάδα. Ο Sebastien Ogier οδήγησε το δοκιμαστικό αυτοκίνητο την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ ο ομόσταυλος του Elfyn Evans έχει ήδη αναφέρει τις διαπιστώσεις του μετά την οδήγηση του αυτοκινήτου στη Φινλανδία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Το κύριο στοιχείο του νέου αεροδυναμικού πακέτου είναι η πίσω πτέρυγα, η οποία στοχεύει στην περαιτέρω βελτίωση της σταθερότητας και της πρόσφυσης από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, όπου είναι ένας από τους στόχους της ομάδας για το δεύτερο μισό της σεζόν, με τον Malcolm Wilson να είναι σίγουρος ότι τα δοκιμαστικά θα δώσουν τα απαιτούμενα αποτελέσματα.

Ο Wilson σε δηλώσεις του είπε: “Έχουμε μερικά κομμάτια που έρχονται για τον αγώνα της Φινλανδίας και προφανώς ελπίζουμε ότι θα είναι μια βελτίωση.

“Για εμάς είναι κυρίως τα αεροδυναμικά. Εμπιστευτείτε με, σίγουρα θα παρατηρήσετε τη διαφορά με αυτό που θα έχουμε στο αυτοκίνητο.

“Η δουλειά στην πίσω πτέρυγα έγινε στην αεροδυναμική σήραγγα στο Charlotte όταν το αυτοκίνητο βρέθηκε εκεί [μετά το Ράλι Μεξικού] και τα παιδιά εργάστηκαν σκληρά γι ‘αυτό από τότε. Θα είναι μια μεγάλη αλλαγή στο πίσω μέρος για μας.”

Η απόφαση για το αν θα εφαρμοστεί η αλλαγή  πριν απο τον αγώνα με βάση τη Jyvaskyla, ο οποίος ξεκινά στις 26 Ιουλίου, θα ληφθεί αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Η αεροδυναμική ισορροπία ενός αυτοκινήτου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι δοκιμάζεται περισσότερο στα φινλανδικά δάση, όπου ομολογουμένως είναι ο ταχύτερος γύρος του WRC.

Η ειδικές διαδρομές του Ράλι Φινλανδίας αυτού του μήνα αναμένεται να είναι πιο αργές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, χάρη στη χρήση στενότερων και πιο τεχνικών ειδικών, αλλά πολύ πιθανό είναι το γεγονός να είναι και πάλι ο ταχύτερος αγώνας της χρονιάς.