M-Sport: Εξετάζει την αντικατάσταση του Fiesta με το PUMA

Η ομάδα της M-Sport Ford ετοιμάζεται να αντικαταστήσει το Fiestaμε το ολοκαίνουργιο Puma για τη σεζόν 2022 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Παρά το γεγονός ότι η M-Sport αρνήθηκε ότι έχουν γίνει συζητήσεις σε μια πιθανή είσοδο του αυτοκινήτου το 2022 στο WRC, πηγές επιβεβαιώνουν ότι το SUV crossover είναι ο πιο πιθανός αντικαταστάτης αφού θα ταιριάζει κατάλληλα με τους νέους κανονισμούς της FIA, οι οποίοι εμπλέκουν τον υβριδισμό στα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Η M-Sport αγωνίζεται στο WRC με το Fiesta από το 2011, όταν τότε οι κανονισμοί είχαν αλλάξει και οι μηχανές ήταν 1600cc. Ερωτηματικό εξακολουθεί να είναι το κατά πόσο η Ford θα συνεχίσει να παράγει το αυτοκίνητο, γεγονός που έχει αναγκάσει την M-Sport Ford να ξανασκεφτεί το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Fiesta.

Πηγή από την FIA ανέφερε, «Υπάρχει καλός λόγος που η M-Sportενδιαφέρεται πολύ για τους κανονισμούς του 2022. Υπάρχει πίεση για να αντικατασταθεί το Fiesta με το Puma καθώς αυτό το αυτοκίνητο (υβριδικό) θα ταίριαζε με τους κανονισμούς».

Οι νέοι κανονισμοί επιτρέπουν στους κατασκευαστές να χρησιμοποιήσουν μεγαλύτερα αυτοκίνητα τα οποία είναι συμβατά με τις διαστάσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της M-Sport Malcolm Wilson παραδέχθηκε ότι οι σχεδιαστές του εργάζονται από το σπίτι  για το αυτοκίνητο του 2022. Ερωτώμενος τι περιλαμβάνει αυτή η εργασία, ο Wilsonδεν ανέφερε τίποτα σχετικά με το Puma. «Εργάζονται σε ένα πιθανό αυτοκίνητο για το 2022», ανέφερε. «Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω. Μπορείτε να ρωτήσετε όπως εσείς θέλετε αλλά αυτό είναι το μόνο που μπορώ να σας πω».