Lukyanuk/Arnautov Πρωταθλητές ERC 2018

Ο Alexey Lukyanuk και ο Alexey Arnautov με την ολοκλήρωση του αγώνα στην Πολωνία, αν και δεν κατάφεραν να τερματίσουν είναι και μαθηματικά πρωταθλητές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι ERC 2018, με ένα αγώνα να απομένει για την ολοκλήρωση της χρονιάς.

Το ρωσικό πλήρωμα της Performance Motorsport βρέθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο μεγαλήτερο μέρος της φετινής χρονιάς με το Ford Fiesta R5 της Pirelli, κατασκευασμένο από την M-Sport.

LUKYANUK Alexey (RUS), ARNAUTOV Alexey (RUS), RUSSIAN PERFORMANCE MOTORSPORT

Παρά το γεγονός ότι αναγκάστηκαν να αποχωρίσουν απο τον αγώνα μετά απο ατύχημα στην τρίτη ειδική διαδρομή, οι τρεις νίκες και η δεύτερη θέση που είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν απο τους προηγούμενους αγώνες σε συνδυασμό με την απουσία απο τον αγώνα της Πολωνίας των συνδιεκδικιτών του πρωταθλήματος Bruno και Hugo Magalhães, λόγω περιορισμένου προυπολογισμού, έκανε τους Lukyanuk και Arnautov τους πρώτους Ρώσους πρωταθλητές στο ERC.

“Αισθάνομαι λίγο παράξενα, αλλά είμαι ευτυχισμένος για την ομάδα και τους χορηγούς”, δήλωσε ο Lukyanuk. “Είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για εμάς. Προσπαθήσαμε να είμαστε στο όριο όλη την ώρα, αλλά δεν είχαμε αρκετά δοκιμαστικά και μερικές φορές χάναμε τον έλεγχο. Ακόμη, έχουμε καλό ρυθμό, καλό αίσθημα, καλή διάθεση και είναι ένα καλό τέλος της χρονιάς.

“Λυπάμαι πραγματικά για την απουσία του Bruno (Magalhães), αλλά ο ανταγωνισμός είναι πολύ ισχυρός. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για εμάς, αλλά το πάρτι τώρα ξεκινά. ”

Σε δηλώσεις του ο τρείς φορές πρωταθλητής του ERC Kajetan Kajetanowicz ανάφερε,  “ο Alexey δεν τα παρατά ποτέ και είναι ένας από τους οδηγούς τους οποίους υπολογίζω σε έναν αγώνα”.”Όταν κέρδισα τους τίτλους, βρισκόταν πολύ κοντά και πάλεψε μέχρι το τέλος. Η φετινή χρονιά είναι μια από τις καλύτερες του, ίσως η καλύτερη μέχρι σήμερα.”

Ο βασικός συνδιεκδικητής του στο φετινό πρωτάθλημα Bruno Magalhães δήλωσε “Αν δεν μπόρεσα να είμαι ο πρωταθλητής είμαι πολύ ευτυχής που ο Lukyanuk είναι ο πρωταθλητής. Απέδειξε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς οτι είναι ο ταχύτερος οδηγός. Είναι επίσης πολύ καλός άνθρωπος. Η ατμόσφαιρα μεταξύ μας είναι πολύ καλή. Ακόμα και την περσινή χρονιά όταν δυστυχώς είχαμε και οι δύο ατύχημα στο ίδιο δέντρο στη Λετονία, ήταν πολύ συμπονετικός μαζί μου όταν ήμουν στο νοσοκομείο.”

LUKYANUK Alexey

Για το ρωσικό πλήρωμα το τρόπαιο αυτό που είναι το πρώτο τους, αναμένετε να τους ανοίξει διάδρομο για νέες ευκαιρίες και νέους χορηγούς. Σε δηλώσεις του για την επόμενη μέρα απο την κατάκτηση του πολυπόθητου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανάφερε, “Δεν έχουμε σχέδια ακόμα. Θα προσπαθήσουμε να απολαύσουμε αυτό το γεγονός και μετά θα συναντηθούμε με τους χορηγούς και την ομάδα για να συζητήσουμε τις ευκαιρίες, τις φιλοδοξίες, τους στόχους μας και στη συνέχεια θα δούμε. Μου αρέσει πραγματικά η ατμόσφαιρα εδώ στο ERC, είναι τόσο ήρεμη, τόσο φιλική. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι διαφορετικά, είναι πραγματικά σκληρό και απαιτητικό, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, οπότε ελπίζω ότι θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Ωστόσο, εξακολουθώ να απολαμβάνω το ERC, η πρόκληση και οι οδηγοί εδώ είναι εξαιρετικοί.”