Limassol Trial Rallysprint 2019: Μεγάλος νικητής ο Σταύρος Αντωνίου

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο δεύτερος αγώνας trial ralysprint, με διοργανωτή τη Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού. Η δουλειά που προηγήθηκε από τα μέλη της λέσχης φάνηκε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα, όπου σε συνεργασία με το κοινοτικό συμβούλιο Ανώγυρας παρουσίασαν μια εξαιρετική διοργάνωση από όλες τις απόψεις.


Στο αγωνιστικό μέρος, οι 27 συμμετέχοντες τα έδωσαν όλα με στόχο τη διάκριση στις κατηγορίες που έτρεχαν. Αυτός που κατάφερε να διαπρέψει ήταν ο Σταύρος Αντωνίου με συνοδηγό τον Chips Minor. Το πλήρωμα του Mitsubishi Lancer EVO 9 ήταν σε κλειστή μάχη με τους Pieri Junior/Δημήτρη Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO 6). Κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του και στις τρείς χρονομετρημένες διαδρομές, αθροίζοντας το καλύτερο αποτέλεσμα. Έτσι με συνολικό χρόνο 0:17.04.50 κέρδισαν τον αγώνα με διαφορά μόλις 1.9 δευτερολέπτων.


Από την πλευρά του οι Pieri Junior/ Δημήτρης Πιερή τα έδωσαν όλα. Αν και στις δυο πρώτες διελεύσεις ήταν ταχύτεροι από τους Αντωνίου,/Chips Minor εντούτοις ο πιο αργός χρόνος που έγραψε στο τρίτο πέρασμα τον άφησε στη δεύτερη θέση γενικής.


Πολύ καλοί παρουσιάστηκαν στον αγώνα και οι Λεωνίδας Λεωνίδου/Μιχάλης Αγαθαγγέλου (Mitsubishi Lancer EVO 6). Κατάφεραν να σημειώσουν ανταγωνιστικούς χρόνους και επιβραβεύτηκαν με την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη.


Τον αποκάλεσαν φαινόμενο στη ράμπα του τερματισμού και όχι άδικα. Ο λόγος βέβαια είναι για το Θωμά Θεοφάνους, ο οποίος με συνοδηγό τον Χρίστο Ιορδάνους τερμάτισε στην τέταρτη θέση γενικής. Σε αυτό τον αγώνα δεν έτρεξε με το γνωστό Peugeot 306 αλλά με ένα Peugeot 106. Το αποτέλεσμα για ακόμα μια φορά ήταν το ίδιο, καθώς πέραν από την τέταρτη θέση γενικής, το πλήρωμα ήταν το ταχύτερο στη δικήνητη κατηγορία, κερδίζοντας παράλληλα την κλάση RCS1.


Πέμπτοι γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RCS 2 τερμάτισαν οι Σωκράτης Σωκράτους/Κώστας Ευριπίδου, οδηγώντας ένα Subaru Impreza. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Fani Junior/Φίλιππος Φιλιππίδης με Mitsubishi Lancer EVO 6.


Μετά από αρκετό καιρό επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ο Σταύρος Ζήνωνος. Με συνοδηγό τον CAT τερμάτισαν με το Mitsubishi Lancer EVO 6 στην έβδομη θέση. Στην όγδοη θέση ολοκλήρωσαν οι Χρίστος Χριστοδούλου/Λευτέρης Λαός (Subaru Impreza), ένατοι και πρώτοι στην κλάση RC 2 τερμάτισαν οι Γιώργος Αγαθοκλέους/Τρύφων Iordanov (Mitsubishi Lancer EVO 9) και την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Αχιλλέας και Ευαγόρας Κούλλουρος (Mitsubishi Lancer EVO 3).


Πρώτο mix πλήρωμα ήταν οι Κώστας και Αντρέας Κωνσταντίνου (Mitsubishi Lancer EVO 6), πρώτοι στην κατηγορία Novice τερμάτισαν οι Ελισαίος Γεωργίου/Ιάκωβος Καζάγκας (Mitsubishi Lancer EVO 3) και πρώτοι στην κλάση RC 4 τερμάτισαν οι Σκεύος και Μαίρη Γερολέμου (Suzuki Swift).


Μια ξεχωριστή συμμετοχή έτρεξε στο Limassol trial rallysprint. Για πρώτη φορά στα ιστορικά των αγώνων ταχύτητας έτρεξε οδηγός με αναπηρία. Ο Αντρέας Γεωργίου με συνοδηγό τον Κώστα Μανόλη έτρεξαν με ένα αυτόματο Subaru Impreza, καταφέρνοντας να τερματίσουν τον αγώνα στη δεύτερη θέση της κατηγορίας Novice.


Από τα 27 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή 7 δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα. Αναμφίβολα ξεχωρίζει το πλήρωμα των Φοίβου Νικολάου/Σάββα Ζάκου (Mitsubishi Lancer EVO 9) οι οποίοι κέρδισαν την πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή και αν δεν αποχωρούσαν ίσως τα τελικά αποτελέσματα να ήταν διαφορετικά.

Οργανωτικά ο αγώνας θα μπορούσε να βαθμολογηθεί με άριστα. Όλα κύλησαν ομαλά χωρίς καθυστερήσεις και η επιλογή της διαδρομής άφησε ικανοποιημένους συμμετέχοντες και θεατές.

Πλέον μετρούμε αντίστροφα για τον επόμενο αγώνα ράλι ο οποίος είναι προγραμματισμένος το διήμερο 1-2 Ιουνίου και θα γίνει στη Λάρνακα.

Στάθης Ευσταθίου
Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Μιχάλης Κοντογιώργης/Κούλλης Κυριάκου