Limassol Auto/Rally Sprint 2019: Preview

Την Κυριακή 23 Ιουνίου διεξάγετε ο τέταρτος αγώνας για το Παγκύρπιο Πρωτάθλημα Αγώνων ταχύτητας, το Limassol Auto/Rally Sprint, με διοργανωτή τη Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.


Ο χώρος διεξαγωγής του αγώνα είναι στην περιοχή Ύψωνα σε μια χωμάτινη διαδρομή μήκους 5.70km όπου οι 36 συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κυνηγήσουν τη διάκριση είτε στη γενική κατάταξη είτε στις υποκατηγορίες που αγωνίζονται. Η ώρα έναρξης είναι στις 10 με τη δοκιμαστική διαδρομή ενώ θα ακολουθήσουν δυο χρονομετρημένες για να αναδειχθεί ο νικητής.


Το φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και μέχρι στιγμής είναι το πιο αμφίρροπο των τελευταίων ετών. Τρείς οδηγοί διεκδικούν με αξιώσεις το φετινό τίτλο και ήδη στους τρείς προηγούμενους αγώνες οι τρείς μνηστήρες μετρούν από μια νίκη.


Ο Χρίστος Δημοσθένους μετά τη νίκη στον προηγούμενο αγώνα είναι επικεφαλής στη γενική κατάταξη με 61 βαθμούς με τον Πέτρο Πέτρου να είναι δεύτερος με 58 έχοντας και αυτός μια νίκη στο ενεργητικό του. Ο νικητής της πρεμιέρας Πανίκος Πολυκάρπου είναι τρίτος με 45 βαθμούς και στην έδρα του θα επιδιώξει να κερδίσει ούτως ώστε να παραμείνει σε τροχιά τίτλου.


Οι τρείς προαναφερθέντες οδηγοί είναι φαβορί για τη νίκη εντούτοις δεν αποκλείετε και η έκπληξη καθώς αξιόλογοι οδηγοί έχουν τα φόντα να πλασαριστούν στην πρώτη τριάδα όπως οι Δημήτρης Πιερή, Γιώργος Πολυκάρπου, Σταύρος Αντωνίου, Πιερή Junior, Μάριος Παναγιώτου και Φοίβος Νικολάου.

Συμμετοχές.


Στη δικήνητη κατηγορία 13 οδηγοί θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με στόχο τη διάκριση. Αναμφίβολα το μεγάλο φαβορί είναι ο Θωμάς Θεοφάνους ο οποίος έχει ξεδιπλώσει όλες τις αρετές του στους αγώνες ταχύτητας και είναι ο οδηγός ορόσημο που όλοι πρέπει να κερδίσουν. Οι Σκεύος Γερολέμου, Γιώργος Ασπρής, Τσιελεπής και Σοφοκλέους Μιχάλης είναι ικανοί για το καλύτερο και οι μεταξύ τους μάχες αναμένονται με ενδιαφέρον.


Προϊστορία


Την τελευταία πενταετία τρείς οδηγοί μοιράζονται τις νίκες και δυο εξ αυτών αγωνίζονται και στον Κυριακάτικο αγώνα. Το 2014 ο Chips Junior ήταν ο οδηγός που κατάφερε να φύγει νικητής αφήνοντας δεύτερο τον Πρόδρομο Προδρόμου και τρίτο τον Πανίκο Πολυκάρπου. Στο τέλος της χρονιάς αυτός που κέρδισε το πρωτάθλημα ήταν ο Μάριος Παναγιώτου.


Το 2015 στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Πανίκος Πολυκάρπου, με τον Chips Junior να ολοκληρώνει δεύτερος και το Σταύρο Αντωνίου να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Πρωταθλητής το 2015 αναδείχθηκε ο Χρίστος Δημοσθένους.


Το 2016 η χρονιά ανήκε στο Chips Junior. Κέρδισε τους τέσσερις από τους πέντε αγώνες του προγράμματος και παράλληλα το πρωτάθλημα. Μια από τις τέσσερις νίκες ήταν στη Λεμεσό όπου στο συγκεκριμένο αγώνα πίσω από τον Chips Junior τερμάτισαν οι Ηλίας Πιερή και Πανίκος Πολυκάρπου.


Το 2017 η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού διοργάνωσε δυο αγώνες. Στον πρώτο ο Chips Junior ήταν ο νικητής, με τους Χρίστο Δημοσθένους και Pepsi Junior να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα. Στο δεύτερο χρονολογικά αγώνα ο Πέτρος Πέτρου ήταν ο οδηγός που κατάφερε να κερδίσει, αφήνοντας δεύτερο τον Δημήτρη Πιερή και τρίτο τον Μάριο Παναγιώτου. Στο τέλος της χρονιάς αυτός που πανηγύρισε τον τίτλο ήταν ο Chips Junior.


Τέλος το 2018 ο Chips Junior έμελλε να κερδίσει για τελευταία φορά καθώς αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, τόσο τον αγώνα στη Λεμεσό όσο και το πρωτάθλημα στο τέλος της χρονιάς. Οι Δημήτρης Πιερή και Pepsis Junior τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Θα υπάρξει τέταρτος διαφορετικός νικητής στη χρονιά ή ένας εκ των φαβορί θα επικρατήσει και πάλι; Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν την Κυριακή το απόγευμα.

Συμμετοχές.