Limasso Auto/Rally Sprint 2019: Σούπερ έκπληξη από το Γιώργο Πολυκάρπου

Το φετινό Limasso Auto/Rally Sprint το οποίο διοργάνωσε η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού πέρασε στην ιστορία αφήνοντας όλους έκπληκτους με το τελικό αποτέλεσμα. Αυτή τη φορά τον αγώνα δεν κέρδισε ένας εκ των συνήθης υπόπτων αλλά ο νεαρός και ταλαντούχος Γιώργος Πολυκάρπου.


Αγωνιζόμενος με ένα Mitsubishi Lancer τρίτης γενιάς κατάφερε να κερδίσει τον ανταγωνισμό και να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της καριέρας του στους αγώνες ταχύτητας.
Στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή σημείωσε τον τρίτο χρόνο της μέρας, όμως στη δεύτερη εξέπληξε άπαντες καθώς ήταν ο μοναδικός που έγραψε χρόνο στο 1:35.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Χρίστος Δημοσθένους, όντας δεύτερος, ολοκλήρωσε τον αγώνα δυο δευτερόλεπτα μακριά από το νικητή. Με αυτό το αποτέλεσμα όμως αύξησε κατά τρείς βαθμούς τη διαφορά του από το δεύτερο στη βαθμολογία Πέτρο Πέτρου (79 έναντι 73).

Πλέον μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα δυο οδηγοί έμειναν στην κούρσα του πρωταθλήματος. Ο Πέτρος Πέτρου ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή βελτιώνοντας τον στη δεύτερη κατά 6 δέκατα του δευτερολέπτου. Αυτό όπως φάνηκε δεν ήταν αρκετό και έτσι έμεινε στην τρίτη θέση γενικής.


Τέταρτος ολοκλήρωσε ο Δημήτρης Πιερή ο οποίος ήταν για ακόμα μια φορά θεαματικός αλλά και ουσιαστικός. Πέραν από την τέταρτη θέση ο Πιερή κέρδισε και την κατηγορία RCS2 στην οποία αγωνίζεται.

Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε για ακόμα ένα αγώνα ο Πανίκος Πολυκάρπου ο οποίος τερμάτισε πέμπτος χάνοντας πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια που κάνει για τον τίλιο, ενώ παράλληλα ήταν πρώτος στην κατηγορία RC2.


Ο Πιερή Junior είναι ο οδηγός που τερμάτισε έκτος, με τον Σταύρο Αντωνίου να είναι έβδομος. Ο Κώστας Παύλου ολοκλήρωσε όγδοος με τους Σταύρο Ζήνωνος και Ιάκωβο Πενταρά να συμπληρώνουν τη δεκάδα. Ο τελευταίος αγωνίστηκε για ακόμα μια φορά με συνοδηγό το Νικόλα Ψύλλο.

Ήταν φαβορί πριν από τον αγώνα και το απέδειξε για ακόμα μια φορά τη φετινή σεζόν. Ο Θωμάς Θεοφάνους ήταν ξανά ο ταχύτερος οδηγός στη δικήνητη κατηγορία και αυτή τη φορά ο χρόνος που σημείωσε ήταν απλησίαστος. Όντας 19 δευτερόλεπτα ταχύτερος στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή από το δεύτερο, στη δεύτερη βελτίωσε κατά 2 δέκατα πανηγυρίζοντας μια εύκολη νίκη. Επίσης κέρδισε και την κατηγορία RCS1.

Μεγάλη μάχη έγινε για τη δεύτερη θέση μεταξύ του Τσιελεπή και του Μιχάλη Σοφοκλέους. Στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή ο Σοφοκλέους ήταν 11 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από το Τσιελεπή. Ένα πρόβλημα στο αυτοκίνητο δεν επέτρεψε στο Σοφοκλέους να τρέξει στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Τσιελεπή να βελτιώσει το δικό του χρόνο κατά 10.8 δευτερόλεπτα τερματίζοντας δεύτερος, μόλις 4 δέκατα μπροστά από το Σοφοκλέους ο οποίος αρκέστηκε στην τρίτη θέση. Τέταρτος ολοκλήρωσε ο Πέρης ο οποίος έτρεχε με συνοδηγό την Στυλιάνα Αποστόλου.

Στον αγώνα υπήρξαν και ατυχίες με τον Γιώργο Ασπρή να είναι ο μεγαλύτερος άτυχος όλων αφού αναποδογύρισε το αυτοκίνητο στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός αγώνα. Ο ίδιος δεν έπαθε απολύτως τίποτα. Εκτός από τον Ασπρή δυο οδηγοί αποκλείστηκαν από τον αγώνα. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου και Κλείτο Διομήδους.

Πλέον τα περιθώρια στενεύουν. Δυο αγώνες απομένουν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και έξι βαθμοί χωρίζουν τον πρωτοπόρο Χρίστο Δημοσθένους από το δεύτερο Πέτρο Πέτρου. Ο επόμενος αγώνας ο οποίος είναι το Σεπτέμβριο και είναι κομβικής σημασίας καθώς οι πρωταγωνιστές του φετινού πρωταθλήματος δεν έχουν την πολυτέλεια απώλειας βαθμών.

Limassol Auto rally sprint Results

Μιχάλης Κοντογιώρης