Legendary Racing Auto Club: Πλησιάζει ο πρώτος πρωταθληματικός αγώνας

Παγκύπρια συγκέντρωση για τα μέλη και φίλους των ιστορικών αγωνιστικών πραγματοποίησε το Σωματείο Legendary Racing Auto Club με στόχο την ενημέρωση για τα πλάνα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, το συμβούλιο του νεοσύστατου Legendary Racing Auto Club ετοιμάζετε για τον πρώτο στα χρονικά πρωταθληματικό αγώνα ιστορικών αγωνιστικών και στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση αλλά και για να ακουστούν εισηγήσεις για την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων.

Η σημαντικότερη εξέλιξη είναι το γεγονός ότι τα ιστορικά αγωνιστικά δεν θα είναι πλέον στην ουρά των αγώνων ράλι αλλά θα έχουν δικό τους αγώνα όπου οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτοκίνητα που έγραψαν τη δική τους ιστορία στους αγώνες της Κύπρου και τα πληρώματα να αγωνιστούν σε πιο γρήγορους ρυθμούς.

Το πλάνο είναι να διεξαχθούν τέσσερις αγώνες, δυο ασφάλτινοι και δυο χωμάτινοι τύπου trial, όπου τα πληρώματα θα χρονομετρούνται όπως και οι αγώνες ράλι και στο τέλος της χρονιάς θα ανακηρύσσετε και ο πρωταθλητής.

Υπήρξε θετική ανταπόκριση από τους παρευρισκόμενους ενώ μέσα από συζήτηση πριν από τον κάθε θα επιλέγονται οι ειδικές διαδρομές οι οποίες θα θεωρούνται κατάλληλες για να τρέξουν αυτά τα αυτοκίνητα.

Για να γίνει πράξη όμως αυτό θα πρέπει οι διαγωνιζόμενοι αρχικά να κατέχουν αγωνιστική άδεια και τα αυτοκίνητα να είναι σε καλή κατάσταση. Επίσης θα επιτρέπετε να αγωνιστούν με καρέκλες οι οποίες έχουν λήξει αλλά είναι επίσης σε καλή κατάσταση, ενώ κανόνας απαράβατος θα είναι η πυρόσβεση του αυτοκινήτου, η οποία πρέπει να είναι ελεγμένη και σε άριστη κατάσταση.

Γενικότερα ανταλλάχθηκαν απόψεις για το θέμα, ενώ υπήρξε εμπεριστατωμένη ενημέρωση τόσο από τον πρόεδρο του LegendaryRacing Auto Club, όσο και από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, κ.κ Στέλιο Ηλία και Μανώλη Κουλουμά, με τον τελευταίο να τονίζει την έμπρακτη στήριξη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου προς το νέο σωματείο μέλος της.

Όσον αφορά τον πρώτο αγώνα όπου ήταν προγραμματισμένος για τις 19 Μαρτίου, λόγω και του μικρού χρονικού περιθωρίου αναβάλλετε και έτσι ο επόμενος που παίρνει σειρά θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου, ούτως ώστε τα πληρώματα που θα τρέξουν να προλάβουν να προετοιμαστούν.

Περισσότερες ενημερώσεις θα ακολουθήσουν και σε κατοπινό στάδιο από το Legendary Racing Auto Club  το οποίο έχει μεγάλες βλέψεις και όραμα για τα ιστορικά αγωνιστικά.