Home Rally Larnaca Rally 2020: Με φόντο αδυσώπητες μάχες για τη νίκη

Larnaca Rally 2020: Με φόντο αδυσώπητες μάχες για τη νίκη

Το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιουλίου διεξάγεται ο δεύτερος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι. Διοργανωτής είναι ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας με τον αγώνα να τελεί υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Οι ιθύνοντες του διήμερου αγώνα στο φετινό πρόγραμμα συμπεριέλαβαν κλασσικές ειδικές διαδρομές της επαρχίας Λάρνακας και Λευκωσίας, δυο επαναλαμβανόμενες την κάθε μέρα, με τη φύση αυτών να προσφέρετε για ψηλές τελικές ταχύτητες οι οποίες συνδυάζονται με τεχνικά κομμάτια. Η εκκίνηση θα γίνει από το Στάδιο ΓΣΖ στο Σάββατο στις 15:00 το απόγευμα και ο τερματισμός θα γίνει την Κυριακή στην πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες, στις 18:30 το απόγευμα. Ο χώρος ανασυγκρότησης θα είναι στο χώρο στάθμευσης του γηπέδου ΓΣΖ.

Το Σάββατο περιλαμβάνει τις επαναλαμβανόμενες ειδικές ETS RACING FUELS PETROFANI (15:28 + 17:54) και KLIMA CONTROL KALO CHORIO (16:11 + 18:37), ενώ την Κυριακή θα διεξαχθούν, επίσης από δυο φορές οι ειδικές SMARTWAY MOTORS LTD KALAVASOS (10:08 + 14:04) και TOPTUL GEMSTARK LTD ANALIONTAS (11:16 + 15+12).

Συνολικά, όλες οι ειδικές διαδρομές είναι μήκους 95.04 αγωνιστικών χιλιομέτρων, ενώ το συνολικό μήκος του αγώνα είναι 429.56km.

Από αγωνιστικής πλευράς ο αγώνας θυμίζει περισσότερο πρεμιέρα, αφού μετά τη μεγάλη διακοπή λόγω κορονοΪού σχεδόν όλοι oi πρωταγωνιστές και όχι μόνο συντήρησαν/διόρθωσαν τα αγωνιστικά και είναι έτοιμοι να ριχθούν στη μεγάλη μάχη.

Με φόντο αδυσώπητες μάχες για τη νίκη ετοιμάζονται τα 34 πληρώματα, τόσο στη γενική κατάταξη όσο και στις υπόλοιπες κατηγορίες, αφού οι κορυφαίοι συνδυασμοί των αγώνων ράλι είναι έτοιμοι να προσφέρουν θέαμα υψηλών προδιαγραφών.

ITINERARY

Larnaca Rally 2020 Provisional Starting List

Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας Petrolina ENI Racing Team Γαλαταριώτης-Ιωάννου (Volkswagen Polo R5) θα επιδιώξουν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, σε ένα αγώνα όπου τους βρίσκει νικητές από το 2015 και μετά, με εξαίρεση το 2018 όπου δε διεξήχθη. Στην Λάρνακα ο βαθμός δυσκολίας όσον αφορά τη νίκη αναμένεται να αυξηθεί καθώς επανέρχεται στην αγωνιστική δράση ο Petrolina ENI Racing Team Αλέξανδρος Τσουλόφτας, ο οποίος θα έχει στη θέση του συνοδηγού του καινούργιου Volkswagen Polo R5 τον Στέλιο Ηλία.

Με πρωταγωνιστικούς στόχους πάνε στον αγώνα και οι περσινοί πρωταθλητές, οι Q8 Παντελή-Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer EVO10), καθώς επίσης και οι Petrolina ENI Racing Team Γιάγκου-Κυριάκου (Hyundai i20 R5), Ζήνωνος-Χριστοφή (Citroen DS3 R5) και Petrolina ENI Racing Team Δημοσθένους-Παύλου (Mitsubishi Lancer EVO9).

Αμφίρροπες μάχες αναμένονται και στην κατηγορία RC2. Η επιστροφή στους αγώνες των Πολυκάρπου-Σιάλου (Mitsubishi Lancer EVO9), Ποσείδια-Αλεξάνδρου (Mitsubishi Lancer EVO10) σε συνδυασμό με τους πάντα ανταγωνιστικούς Αντωνίου-Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO10) Χειλημίντρη–Δαμιανού (Mitsubishi Lancer EVO10), Λαό-Μούκη (Mitsubishi Lancer EVO9) Ρούσο–Γιαννακού (Mitsubishi Lancer EVO10), Q8 Παφίτη–Βασιλείου (Mitsubishi Lancer EVO9) και Άριστο και Ελένιο Νικολάου (Subaru Impreza) συνθέτουν μια δυνατή οκτάδα η οποία θα τα δώσει όλα για διάκριση στην κατηγορία.

Δυνατές συμμετοχές έχει και η δικήνητη κατηγορία όπου σε αυτή ξεχωρίζει η επιστροφή στην αγωνιστική δράση των περσινών πρωταθλητών Q8 Τελενάντου-Σταύρου με νέο αγωνιστικό, ένα Peugeot 208 R2. Εκ των φαβορί για νίκη, το πλήρωμα από τη Λευκωσία θα έχει απέναντι του το Honda Civic EP3 των Μανώλη-Ευριπίδου, τους Χρίστο και Αντρέα Μαννούρη (Ford Fiesta), τους αναβαθμισμένους Παντελή-Θεοφάνους (Ford Fiesta R2), τους Σκεύο και Μαίρη Γερολέμου (Suzuki Swift) και Χριστοδούλου Καλλή (Honda Civic). Δυνάμεις στην κατηγορία θα δοκιμάσει ο νεοεισελθόν σε αυτή Παναγιώτης Γρηγορίου, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σαν οδηγός με ένα καινούργιο Citroen DS3 και συνοδηγό τον Αιμίλιο Τανούση, ενώ υπολογίσιμα πληρώματα είναι και οι Τανούσης-Χριστοδούλου (Toyota Yaris), Τζιωρζτής-Αριστοδήμου (Ford Fiesta) και Τζιωρτζής-Κασέττας (Suzuki Swift).

Στη νέα κατηγορία που ενσωματώθηκε στο πρωτάθλημα, την RCL1, θα τρέξουν οι Κακουράτος-Χρυσοστόμου με ένα Toyota Yaris, ενώ στην κατηγορία RCS 2 συμμετέχουν πέντε πληρώματα. Πρόκειται για τους Χριτοδούλου-Ξενοφώντος (Subaru Impreza), Έλληνας-Μιχαήλ (Mitsubishi Lancer EVO7), Q8 Ιωάννου-Νέστωρος (TOYOTA Celica), Υεπρμάχου-Καραντόνης (Mitsubishi Lancer EVO7) και Μηνά-Γεωργίου(Mitsubishi Lancer EVO3).

Ένα μεικτό πλήρωμα και τρία αρχάρια συμπληρώνουν τη λίστα εκκίνησης, με το όνομα του νεαρού Κωνσταντίνου Σιώφερου να ξεχωρίζει, καθώς είναι ο υιός του Γιώργου Ανδρέου Σιώφερου, παλιού πρωταγωνιστή και πρωταθλητή αγώνων ταχύτητας.

Προϊστορία

Από το 2015 και μετά ένας είναι ο πρωταγωνιστής στον αγώνα της Λάρνακας και ακούει στο όνομα Σίμος Γαλαταριώτης. Με συνοδηγούς αυτή την πενταετία τους Άκη Ιωάννου (2015) και Αντώνη Ιωάννου (2016 μέχρι και σήμερα), ο Γαλαταριώτης καταφέρνει να κερδίσει ένα αγώνα που του αρέσει πολύ.

Το 2015 πίσω από τον Γαλαταριώτη ολοκλήρωσαν στο βάθρο οι Πέτρος Παντελή και Σταύρος Αντωνίου. Το 2016 το πόντιουμ πίσω από το Γαλαταριώτη συμπλήρωσαν οι Σταύρος Αντωνίου και Γιώργος Χριστοφή και το 2017 στην πρώτη τριάδα μαζί με τον Γαλαταριώτη βρέθηκαν οι Χρίστος Δημοσθένους και Πανίκος Πολυκάρπου.

Τέλος, το 2018 ο αγώνας δεν διεξήχθη και την περσινή σεζόν μαζί με τον νικητή Γαλαταριώτη στο βάθρο ανέβηκαν οι Χρίστος Δημοσθένους και Κώστας Ζήνωνος.

ITINERARY

Larnaca Rally 2020 Provisional Starting List

Exit mobile version