Larnaca Auto/Rallysprint 2019: Preview

Όλα είναι έτοιμα για την πρεμιέρα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος αγώνων ταχύτητας η οποία θα ξεκινήσει φέτος από τη Λάρνακα. Ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση του εναρκτήριου αγώνα ο οποίος θα διεξαχθεί στην περιοχή Κόσιης και αναμένετε να ξεκινήσει στις 10 με την αναγνωριστική διαδρομή.


Η μήκους 2.9km διαδρομή είναι αρκετά γρήγορη προσφέρετε εκτός από τους πρωταγωνιστές των αγώνων ταχύτητας και για οδηγούς που συνήθως αγωνίζονται σε ράλι, καθώς είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δοκιμάσουν τα αγωνιστικά τους σε ψηλές ταχύτητες εν όψη και του επερχόμενου East Safari Rally.


Όσον αφορά τις συμμετοχές, 32 οδηγοί πρόκειται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην πρεμιέρα με τρανταχτή απουσία αυτή του περσινού πρωταθλητή Chips Junior.
Δυνατά ονόματα αναμένετε να διεκδικήσουν τη νίκη και ο αγώνας είναι αναμφίβολα χωρίς προγνωστικά. Πέτρος Πέτρου, Δημήτρης Πιερή, Pepsis Junior, Χρίστος Δημοσθένους και Πανίκος Πολυκάρπου είναι οδηγοί που έχουν τα φόντα και τις δυνατότητες για να ξεκινήσουν νικηφόρα τη σεζόν.

Larnaca Rallysprint Starting List
Στη δικήνητη κατηγορία, πέραν από τον περσινό πρωταθλητή Zoli, τη διάκριση θα κυνηγήσουν οι Χρίστος Μαννούρης, Διομίδους Μιχάλης, Ιωάννου Χάρης, Γιώργος Ασπρής και Αντρέας Χαραλάμπους. Αναβαθμισμένος ξεκινά τη φετινή σεζόν ο Μιχάλης Σοφοκλέους καθώς δε θα αγωνιστεί με το γνωστό VW Golf αλλά με Honda Civic, σε μια προσπάθεια να επανέλθει στις επιτυχίες. Απόν από την πρεμιέρα είναι η περσινή ευχάριστη έκπληξη η οποία ακούει στο όνομα Θωμάς Θεοφάνους.

Τοποθεσία αγώνα


Ο φετινός αγώνας θα διεξαχθεί στην περιοχή Κόσιης. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη και η επιλογή της διαδρομής προσφέρετε για ψηλές ταχύτητες και θέαμα. Ευρισκόμενοι στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας με κατεύθυνση τη Λάρνακα, βγείτε από την έξοδο για Αθηαίνου. Στο τέρμα του δρόμου στρίψτε δεξιά και προχωρήστε για 1.6km. Ακολούθως στρίψτε ξανά δεξιά προς Λάρνακα και μετά από 1.3km στρίψτε αριστερά όπου θα βρεθείτε στο χώρο του αγώνα.
Ερχόμενοι από Λάρνακα προς Λευκωσία βγείτε από την έξοδο του αυτοκινητόδρομου για Κόσιη. Στο τέρμα του δρόμου στρίψτε δεξιά, οδηγήστε για 2.6km και μετά στρίψτε δεξιά όπου θα βρεθείτε στο χώρο του αγώνα.

Προϊστορία


Την τελευταία πενταετία τις νίκες μοιράζονται τρείς οδηγοί. Μάριος Παναγιώτου, Χρίστος Δημοσθένους και Chips Junior είναι οι τρείς που κέρδισαν από το 2014 και μετά. Ο Μάριος Παναγιώτου ήταν ο νικητής στο 2014, με τους Πρόδρομο Προδρόμου και Pepsi να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα. Πρωταθλητής στο τέλος της χρονιάς αναδείχθηκε ο Μάριος Παναγιώτου.


Το 2015 πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Χρίστος Δημοσθένους. Κατάφερε να κερδίσει τέσσερις από τους έξι αγώνες της σεζόν και ένας εξ αυτών ήταν και το Larnaca Rally Sprint.


Στη συνέχεια ακολούθησε μια τριετία όπου ο Chips Junior ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στους αγώνες ταχύτητας. Κέρδισε τον αγώνα της Λάρνακας το 2016,17 και 18 όπου συνάμα αναδείχθηκε και πρωταθλητής και στις τρείς περιπτώσεις.
Φέτος οι μνηστήρες για τη νίκη αλλά και το πρωτάθλημα είναι αρκετοί και αναμένετε η σεζόν να είναι συναρπαστική.

Larnaca Rallysprint Starting List