Home Rally Larnaca Auto/Rallysprint 2019: Ποδαρικό με το δεξί έκανε ο Πανίκος Πολυκάρπου

Larnaca Auto/Rallysprint 2019: Ποδαρικό με το δεξί έκανε ο Πανίκος Πολυκάρπου

Στα εκατοστά του δευτερολέπτου κρίθηκε ο εναρκτήριος αγώνας της χρονιάς για το πρωτάθλημα ταχύτητας. Στην πολύ γρήγορη διαδρομή παρά τη Κόσιη που επέλεξε ο διοργανωτής Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας, ο Πανίκος Πολυκάρπου έκανε ποδαρικό με το δεξί στο πρωτάθλημα αφού κατάφερε να επικρατήσει στην πρεμιέρα.


Ο αγώνας κρίθηκε από την πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή καθώς σε αυτή οι δυο πρώτοι κατάφεραν να γράψουν τον καλύτερο τους χρόνο. Ο Πανίκος Πολυκάρπου στη μήκους 2.9km διαδρομή έγραψε χρόνο 0:01:49.2 ο οποίος έμελλε να είναι ο καλύτερος της μέρας. Στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή έσβησε ο κινητήρας του Lancer EVO9 σε hairpin, με αποτέλεσμα η προσπάθεια να πάει στράφι.


Αυτή η εξέλιξη έδωσε την ευκαιρία στον Χρίστο Δημοσθένους να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα καθώς στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή είχε το δεύτερο χρόνο (0:01:49.3) έχοντας μάλιστα και σκασμένο ελαστικό. Δεν μπόρεσε να την εκμεταλλευτεί όμως στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή, καθώς στο ίδιο hairpin έσβησε και ο δικός του κινητήρας, ενώ λίγο αργότερα στη διαδρομή είχε ακόμα ένα σκασμένο ελαστικό, εξέλιξη που δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο μένοντας δεύτερος.


Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Πέτρος Πέτρου. Κατάφερε στα δυο χρονομετρημένα περάσματα να βελτιώσει το χρόνο του, ξεκινώντας τη χρονιά με τερματισμό στο βάθρο.
Τέταρτος ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Pepsis Junior ο οποίος ήταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Πέτρου. Ο Δημήτρης Πιερή τερμάτισε πέμπτος ενώ παράλληλα ήταν και ο νικητής στην κατηγορία RCS 2. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε μετά από ωραία και θεαματικά περάσματα ο Σταύρος Αντωνίου.


Ο Γιώργος Πολυκάρπου ολοκλήρωσε στην έβδομη θέση, με τους ‘’Mouki’’ και Ανδρέα Ψάλτη έχοντας από μια χρονομετρημένη διαδρομή, τη δεύτερη, να τερματίζουν στην όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα. Τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Πιερή Junior.


Συνολικά 12 οδηγοί έτρεξαν στη δικήνητη κατηγορία όπου έγιναν ωραίες μάχες με στόχο την επικράτηση. Ο ταχύτατος Χρίστος Μαννούρης (Citroen DS3 MAX) και ο αναβαθμισμένος Μιχάλης Σοφοκλέους (Honda Civic) τα έδωσαν όλα για τη νίκη και όλα κρίθηκαν σε 3 εκατοστά του δευτερολέπτου. Αρχικά ο Μιχάλης Σοφοκλέους ήταν ο οδηγός που είχε τον καλύτερο χρόνο όντας ο πιο γρήγορος στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή, με τον Μαννούρη να είναι δεύτερος.


Στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή τα δεδομένα άλλαξαν καθώς ο Μαννούρης βελτίωσε το χρόνο του, την ίδια στιγμή που ο Μιχάλης Σοφοκλέους έβλεπε τον κινητήρα του Honda Civic να σβήνει στο πρώτο από τα δυο hairpin της διαδρομής και μαζί τις ελπίδες που είχε για νίκη. Μετά και από αυτή την εξέλιξη ο Σοφοκλέους περιορίστηκε στη δεύτερη θέση, 3 εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Μαννούρη.


Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Ανδρέας Χαραλάμπους, ενώ ο Γιώργος Ασπρής τερμάτισε τέταρτος, όπου παράλληλα ήταν και πρώτος στην κατηγορία RCS 1. Χάρης Ιωάννου και Μιχάλης Διομίδους είναι οι οδηγοί που συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.


Πολύ καλά ξεκίνησε το πρωτάθλημα στους αγώνες ταχύτητας και ευελπιστούμε ότι η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο συναρπαστική. Πάρα πολύ καλή ήταν η διοργάνωση από το Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Λάρνακας και προσδοκούμε σε ανάλογη συνέχεια και από τις υπόλοιπες διοργανώτριες λέσχες.

Το επόμενο ραντεβού είναι στις 3 Μαρτίου, όπου το σκηνικό θα μεταφερθεί στην Πάφο για το δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος.

LAA AutoRallySprint Final Results

Στάθης Ευσταθίου
Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Μιχάλης Κοντογιώργης/Κούλλης Κυριάκου

Exit mobile version