Lappi: Με την ίδια προσέγγιση στην Γερμανία

Ο Esapekka Lappi αρνείται ότι η εκπληκτική του νίκη στον τελευταίο αγώνα του WRC στο NESTE Rally Finland τον περασμένο μήνα θα επηρεάσει την προσέγγιση του για το ADDAC Rallye Deutschland αυτής της εβδομάδας ( 17-20 Αυγούστου).

Ο 26χρονος Φιλανδός ο οποίος πέτυχε την πρώτη του νίκη σε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι στην πατρίδα του, διατηρεί τις ίδιες προσδοκίες για την επόμενη ασφάλτινη πρόκληση.

“Η νίκη στην Φινλανδία δεν θα κάνει καμία διαφορά στην προσέγγιση μου στην Γερμανία.  Πηγαίνω σε ένα αγώνα που είναι σίγουρα έξω από την ζώνη άνεσης μου” είπε.

“Είναι ο πρώτος μου καθαρά ασφάλτινος αγώνας ράλι με αυτοκίνητο WRC, αλλά στην πραγματικότητα διαπιστώνω ότι το Yaris WRC, είναι ακόμα πιο εύκολο να το οδηγήσεις σε άσφαλτο παρά σε χώμα, διότι πραγματικά το νιώθεις σαν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο”.

Στον Lappi, ο οποίος υπήρξε πρώην πρωταθλητής Karting, ο αγώνας σε ασφάλτινο οδόστρωμα κάθε άλλο από άγνωστο είναι, καθώς πέρσι εντυπωσίασε με την παρουσία του στην κατηγορία WRC2 με ένα Skoda Fabia R5, όπου κέρδισε και παράλληλα ήταν έβδομος γενικής.

“Τα αεροδυναμικά και οι δυνατότητες του αυτοκινήτου είναι τόσο μεγάλες ώστε τα ελαστικά είναι ο μόνος περιοριστικός παράγοντας: ’’υπάρχει περισσότερη δύναμη από την πρόσφυση, οπότε πρέπει να οδηγώ πολύ καθαρά και ήπια για να μην φθαρούν γρήγορα τα ελαστικά”, εξήγησε. “Αν μπορέσουμε να μείνουμε μακριά από προβλήματα στην Γερμανία τότε πιστεύω ότι έχουμε την ευκαιρία να τερματίσουμε στους πέντε πρώτους μαζεύοντας κάποιους βαθμούς. Αυτός είναι και ο στόχος μου.”

Ο επικεφαλής της ομάδας Gazoo Racing Tommi Makinen τόνισε ότι στον μόλις δεύτερο καθαρά ασφάλτινο αγώνα για το Yaris, ο κύριος στόχος ήταν να αναπτυχθεί περαιτέρω το αυτοκίνητο αλλά και να αξιολογηθούν οι τελευταίες τεχνικές αναβαθμίσεις που προστέθηκαν.

“Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως οι βελτιώσεις που έχουμε κάνει στο αμάξι από τον αγώνα της Κορσικής τώρα δουλεύουν στις διαφορετικές συνθήκες της Γερμανίας. Η ασφάλτινη ανάπτυξη συνεχίζεται καθώς υπήρχαν κάποια νέα πράγματα που δοκιμάσαμε στα δοκιμαστικά αυτής της εβδομάδας, ειδικά με τις αναρτήσεις.”.