LAOS Trial Rallysprint 2019: Ζήνωνος-Χριστοφή οι μεγάλοι νικητές

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου διεξήχθη το LAOS Trial Rallysprint, με διοργανωτή τον Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Λάρνακας υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και ήταν αφιερωμένος στους αείμνηστους Γιώργο Λαό και Κώστα Κουρτέλλα.

Ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας οργάνωσε ένα πολύ καλό αγώνα έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της κοινότητας Αθηαίνου καθώς και των χορηγών της, με τα καθαρά έσοδα του αγώνα να δίνονται για φιλανθρωπικό σκοπό.

Τα 41 πληρώματα που ξεκίνησαν τον αγώνα ήταν ένα μείγμα παλαιών, νέων και εν ενεργεία οδηγών/πληρωμάτων, όπου ο κάθε ένας έδωσε τον καλύτερο του εαυτό με στόχο είτε τη διάκριση στη γενική κατάταξη, είτε στην κατηγορία που έτρεχε.

Οι νικητές του αγώννα Κώστας Ζήνωνος-Φάνος Χριστοφή

Στο αγωνιστικό μέρος, οι Κώστας Ζήνωνος-Φάνος Χριστοφή (Mitsubishi Lancer EVO10) ήταν το πλήρωμα που έφυγε με τη νίκη από την Αθηαιου. Όντας οι ταχύτεροι και στα τρία περάσματα, δίκαια κατάφεραν να κερδίσουν τον αγώνα και επίσης έδειξαν ότι αγωνιστικά είναι έτοιμοι και για τον τελευταίο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι που θα διεξαχθεί στην Πάφο στο τέλος του μήνα.

Αντώνης Χειλιμήντρης-Κυριάκος Δαμιανού

Αγωνιζόμενοι «εντός έδρας», οι Αντώνης Χειλιμήντρης-Κυριάκος Δαμιανού πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και ολοκλήρωσαν στη δεύτερη θέση. Το πλήρωμα του Mitsubishi Lancer EVO10 ήταν συνεχώς στη μάχη του βάθρου με ακόμα τρία πληρώματα και οι μεταξύ τους μάχες ήταν αυτές που κέντρισαν το ενδιαφέρων.

Κώστας Χαλκιάς-Λεωνίδας Μαχαίρας

Παρά το γεγονός ότι έτρεχαν εκτός συναγωνισμού, οι εξ Ελλάδος Θέμης Χαλκιάς-Λεωνίδας Μαχαίρας με το Nissan Micra Proto DITKO ήταν πολύ ανταγωνιστικοί, δείχνοντας μας παράλληλα και τις δυνατότητες του νέου αυτού αγωνιστικού το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στο φετινό Cyprus Rally. Το δίδυμο ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τρίτη θέση γενικής.

Μούκης-Νικόλας Χούτρης

Στην τέταρτη θέση τερμάτισαν τελιά οι Μούκης-Νικόλας Χούτρης, οι οποίοι οδήγησαν πολύ γρήγορα και θεαματικά το Mitsubishi Lancer EVO6. Θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι δεύτεροι γενικής εάν δεν δέχονταν ποινή 10 δευτερολέπτων για πρόωρη εκκίνηση (Jump start).

Κώστας και Λευτέρης Λαός

Οι Κώστας και Λευτέρης Λαός ανέβασαν το Mitsubishi Lancer EVO9 στην Πέμπτη θέση και παράλληλα ήταν πρώτοι στην κατηγορία RC2. Οι Δημήτρης Γραμμένος-Ιωάννου Χάρης ήταν το πλήρωμα που τερμάτισε στην πέμπτη θέση με ένα Mitsubishi Lancer EVO3, ενώ παράλληλα ήταν και πρώτοι στην κατηγορία RCS2. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Στέλιος και Πέτρος Λαός.

Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος

Μετά από αρκετό καιρό έκαναν την επανεμφάνιση τους σε αγώνα οι Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος την οποία συνδύασαν με νίκη στη δικήνητη κατηγορία μετά από πολύ καλή εμφάνιση.

Ιωρδάνης και Κούλλης Κυριάκου

Περιμέναμε να τον δούμε στην αρχή της χρονιάς, τον είδαμε προς το τέλος. Ο λόγος για το νεαρό Ιορδάνη Κυριάκου, υιό του Κούλλη Κυριάκου ο οποίος έδειξε ότι ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του. Οδήγησε γρήγορα και θεαματικά το Subaru Impreza θυμίζοντας μας τον πατέρα του και επιβραβεύτηκε με την όγδοη θέση γενικής, ενώ παράλληλα βραβεύτηκε και σαν ο ταχύτερος νεαρός στον αγώνα. Το αντίστοιχο βραβείο για τους συνοδηγούς πήγε στο νεαρό Βαγγέλη Χριστοδούλου ο οποίος ήταν συνοδηγός του Χριστόδουλου Χριστοδούλου (Toyota Yaris).

Θωμάς Θεοφάνους-Χρίστος Ιορδάνους

Οι διακρίσεις για το Θωμά Θεοφάνους συνεχίστηκαν σε ακόμα ένα αγώνα. Με συνοδηγό τον Χρίστο Ιορδάνους και οδηγώντας ένα Peugeot 106, κατάφερε να κερδίσει την κατηγορία RCS1. Την κατηγορία RC4 κέρδισαν οι Γιαννάκης Τζιωρτζής-Τούλλης Αριστοδήμου, και πρώτο αρχάριο πλήρωμα αναδείχθηκαν οι Μάριος Αντρέου-Αιμίλιος Τανούσης.

Εκκινήση στον αγώνα έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Αθηαίνου, η οικογένεια του Κώστα Κουρτέλλα, ο εκ των χορηγών του αγώνα ΘΕΣΣ ΚΑΦΕ/CAFÉ Molinari καθώς επίσης και ο Σάββας Λαός.

Στον τερματισμό του αγώνα απονομές έκαναν ο Δήμαρχος Αθηαίνου, οι εκ των χορηγών του αγώνα ΘΕΣΣ ΚΑΦΕ/CAFÉ Molinari, Εστιατόριο Χαρούλλα, Σοπάζ, Πάμπος Λαός και η οικογένεια του Κώστα Κουρτέλλα.

Σε γενικές γραμμές ο αγώνας ήταν πολύ καλός και η επιλογή της διαδρομής άφησε ικανοποιημένους αγωνιζόμενους και θεατές.

Στάθης Ευσταθίου
Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Μιχάλης Κοντογιώργης/Κούλλης Κυριάκου/Γεωργία Κυριάκου