Land Rover: Στο δρόμο για το πρώτο ηλεκτρικό

Η Jaguar Land Rover (JLR) έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων με την Jaguar I-Pace και τώρα το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό και για την γκάμα της Land Rover, με το πρώτο να αναμένεται το 2021.

Αρχικά η ονομασία του υπό ανάπτυξη μοντέλου ήταν Road Rover όμως κάποια στιγμή αυτό εγκαταλείφτηκε και πλέον, εσωτερικά, είναι γνωστό απλά ως medium SUV (μεσαίο SUV). Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, το πρώτο ηλεκτρικό της μάρκας δε θα είναι κάποιο ιδιαίτερα μεγάλο μοντέλο, αλλά όσον αφορά το μέγεθος θα τοποθετείται κάπου ενδιάμεσα στο Evoque και το Velar.

Όσον αφορά τη σχεδίαση, περιμένουμε ότι θα έχει σχετικά χαμηλή σε ύψος και κεκλιμένη στο πίσω μέρος οροφή ώστε να βελτιωθεί η αεροδυναμική του.

Παρά το γεγονός ότι θα είναι μικρότερο από το Velar, οι χώροι στο εσωτερικό του αναμένεται να είναι μεγαλύτεροι, λόγω της ηλεκτρικής του φύσης, η οποία απαιτεί πολύ λιγότερο χώρο για μπαταρία και κινητήρες σε σχέση με τα αυτοκίνητα που έχουν κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η πλατφόρμα που περιμένουμε ότι θα χρησιμοποιήσει η Land Rover είναι η Modular Longitudinal Platform και μάλλον, αυτό θα είναι το πιο “ασφάλτινο” Range Rover που δημιουργήθηκε ποτέ. Ωστόσο, θα μπορεί να κινηθεί και σε εκτός δρόμου τερέν, αφού η τετρακίνηση θα συνεχίσει να δίνει το “παρών” χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε άξονα).

Αν και οι λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή είναι περιορισμένες, αυτό που ξέρουμε είναι ότι η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να δεχτεί μπαταρίες χωρητικότητας μέχρι 90.2 kWh, ενέργεια η οποία θα μπορούσε να είναι αρκετή ακόμα και για αυτονομία άνω των 450 χλμ.

Στην εικόνα βλέπουμε σκίτσο από το Range Rover Velar.

Πηγή:motori.gr