Home Rally LAC Rally Sprint 2020: Με 22 συμμετοχές επαναρχίζει η αγωνιστική δράση

LAC Rally Sprint 2020: Με 22 συμμετοχές επαναρχίζει η αγωνιστική δράση

Την Κυριακή 5 Ιουλίου διεξάγετε στην Λεμεσό ο τρίτος αγώνας του Παγκύπριου Πρωταθλήματος ταχύτητας, με διοργανωτή τη Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

 

Μετά το μεγάλο ομολογουμένως διάλειμμα που είχαμε λόγο κορονοϊού, η αγωνιστική δράση επαναρχίζει με τη μήκους 3km χωμάτινη διαδρομή στον Ύψωνα και 22 συμμετοχές. Οι συνήθεις ύποπτοι και πρωταγωνιστές της φετινής χρονιάς θα είναι την Κυριακή παρόν και αναμένεται να παρακολουθήσουμε για ακόμα μια φορά εξαιρετικές μάχες.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και ταλαντούχος Γιώργος Πολυκάρπου έχει τον πρώτο λόγο όσον αφορά τη νίκη, όμως απέναντι του θα αντιπαραταχθούν δυνατοί αντίπαλοι ικανοί για για την ύψιστη διάκριση. Δημήτρης Πιερή, Μάριος Παναγιώτου, Κώστας Παύλου, Σταύρος Αντωνίου και Πέτρος Πέτρου είναι οδηγοί που συνθέτουν μια εξάδα η οποία δε χωρεί προγνωστικά.

Η δικίνητη κατηγορία έχει τους δικούς της πρωταγωνιστές και τις δικές της αμφίρροπες μάχες. Το δίδυμο Θωμάς Θεοφάνους και Μιχάλης Σοφοκλέους αναμένεται να δώσει ακόμα μια συγκλονιστική μάχη με στόχο φυσικά τη νίκη. Οι δυο τους μετρούν από μία νίκη μέχρι στιγμής και η μεταξύ τους μονομαχία είναι από αυτές που σε κάθε αγώνα κεντρίζει τι ενδιαφέρον.

Σκεύος Γερολέμου, Χάρης Ιωάννου και Ανδρέας Χαραλάμπους είναι οδηγοί που μπορούν να πλασαριστούν ψηλά, χωρίς βέβαια να υποτιμούνται οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στην κατηγορία.

Prov starting list Limassol rallysprint

Προϊστορία

Από το 2015 και μετά τον αγώνα της Λεμεσού κερδίσουν τοπικοί οδηγοί, με εξαίρεση το 2017 όπου νικητής σε ένα από τους δυο αγώνες που διοργάνωσε τότε στη χρονιά η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού δεν ήταν Λεμεσιανός.

Το 2015 νικητής αναδείχθηκε ο Πανίκος Πολυκάρπου, αδερφός του Γιώργου Πολυκάρπου. Δεύτερος τερμάτισε ο Chips Junior και τρίτος ο Σταύρος Αντωνίου, ενώ το πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς κέρδισε ο Χρίστος Δημοσθένους.

Ο Chips Junior ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής το 2016 όπου εκτός από τη νίκη κατέκτησε και το πρωτάθλημα. Στον αγώνα της Λεμεσού πίσω από τον Chips Junior ολοκλήρωσαν οι Ηλίας Πιερή και Κυριάκος Ιωαννίδης.

Ίδιος πρωταγωνιστής και ίδιος πρωταθλητής ήταν και το 2017. Η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού είχε την ευθύνη διοργάνωσης δυο αγώνων στη χρονιά και ο Chips Junior ήταν ο νικητής στον πρώτο, με τους Δημοσθένους και Pepsi Junior να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Το δεύτερο αγώνα κέρδισε ο Πέτρος Πέτρου, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Δημήτρη Πιερή και τρίτο τον Μάριο Παναγιώτου.

Ο Chips Junior το 2018 ολοκλήρωσε την τριετή του παντοκρατορία με ακόμα μια νίκη στη Λεμεσό και στο τέλος με ακόμα ένα τίτλο. Στον αγώνα της Λεμεσού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεύτερος τερμάτισε ο Δημήτρης Πιερή ενώ τρίτος ήταν ο Pepsi Junior.

Τέλος, το 2019 νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Πολυκάρπου, με το Χρίστο Δημοσθένους να ολοκληρώνει δεύτερος και ο Πέτρος Πέτρου να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Πρωταθλητής την περσινή σεζόν αναδείχθηκε ο Χρήστος Δημοσθένους.

Ο Κυριακάτικος αγώνας αναμένετε να ξεκινήσει στις 10 με την δοκιμαστική διαδρομή και ακολούθως θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί με τις δυο χρονομετρημένες διαδρομές.

Prov starting list Limassol rallysprint

Exit mobile version