KingofEurope 2017: Ο Χρίστος Χατζάρας καλύτερος όλων – Ο Έλα Κόκο τερμάτισε τέταρτος

Με νικητή τον Χρίστο Χατζάρα ολοκληρώθηκε ο τελευταίος αγώνας του king of Europeστις Σέρρες.  Ο Έλληνας οδηγός ήταν σχεδόν αλάνθαστος σε όλα τα περάσματα που έκανε στις διπλές μονομαχίες και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης σε κανένα. Στον μεγάλο τελικό κέρδισε τον CalinCiortan δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι το Ελληνικό Drift είναι σε πολύ ψηλά επίπεδα.

Ο ‘’δικός μας’’, Γιώργος Χριστοφόρου (Έλα Κόκο) έδωσε τον καλύτερο του εαυτό όμως ο κινητήρας του Ε30 είχε αντίθετη γνώμη, καθώς τον πρόδωσε στους 4. Κατάφερε με εκπληκτικά περάσματα να προκριθεί πρώτος στους 32 όπου απέκλεισε τον Χρυσανθόπουλλο. Στους 16 ήρθε αντιμέτωπος με το νεαρό Σταύρο Γρύλλη όπου κατάφερε να επιβληθεί με 6-4 και στα δυο περάσματα. Περνώντας στην οκτάδα ο αντίπαλος του ήταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και φετινός πρωταθλητής Joe Hountondji.  Δεν πτοήθηκε ούτε σε αυτή την περίπτωση ρίχνοντας το μεγάλο του αντίπαλο στο κανναβάτσο. Προκρινόμενος στου 4 ξεκίνησε το διπλό πέρασμα μπροστά και κατάφερε να πάρει βαθμολογία 8-2 υπέρ του. Στο δεύτερο όμως πέρασμα ο κινητήρας παρουσίασε πρόβλημα με αποτέλεσμα να βγει εκτός πίστας, να χάσει τη μάχη και παράλληλα την είσοδο στο μεγάλο τελικό.

Αγωνιζόμενος στο μικρό τελικό, κατάφερε να κάνει μόνο ένα πέρασμα, καθώς στο δεύτερο η ζημιά στον κινητήρα τον ανάγκασε να διέλθει με απλό πέρασμα από τη διαδρομή.  Παρόλα αυτά η τέταρτη θέση θεωρείται επιτυχημένη αν αναλογιστεί κάποιος ότι πρώτη φορά οι Κύπριοι Drifters αγωνίστηκαν σε τόσο ψηλό επίπεδο. Βάση απόδοσης αν δεν αντιμετώπιζε μηχανικό πρόβλημα, ο Έλα Κόκο κατά πάσα πιθανότητα θα αγωνιζόταν στον μεγάλο τελικό.

Από τους υπόλοιπους Κύπριους πολύ καλή ήταν η παρουσία και του Κώστα Σπαρσή ο οποίος κατάφερε να περάσει μέχρι και τους 16.  Στους 32 απέκλεισε τον Γιώργο Κορωνιό και στους 16 έχασε από τον Nicolas Maunoir, ο οποίος με τη σειρά του προηγουμένως είχε αποκλείσει στους 32 τον Πάμπο Τσουρή.

Η ανοδική πορεία του Σταύρου Γρύλλη συνεχίστηκε και στο King of Europe, με το νεαρό να αποδίδει πολύ καλά στον αγώνα και να αποκλείει στους 32 τον Nicolas Delorme. Όπως προαναφέραμε έχασε στους 16 από τον Έλα Κόκο.

Στους 32 αποκλείστηκαν  οι Δώρος Φραντζέσκου από τον Luke Fink και ο Αντρέας Παππούτας από τον Χρίστο Χατζάρα.

Όπως έδειξαν οι αθλητές που εκπροσωπήσαν τη χώρα μας στον αγώνα δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τους αντιπάλους που αντιμετώπισαν. Το Κυπριακό Drift είναι σε ψηλά επίπεδα και συνεχώς βελτιώνετε και ανεβαίνει. Δυστυχώς η έλλειψη χρηματοδότησης από μεγάλους χορηγούς στους αθλητές τους περιορίζει να κάνουν διεθνή καριέρα, με αποτέλεσμα αρκετά ταλέντα με την πάροδο του χρόνου να χάνονται.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στους υπόλοιπους οδηγούς που δεν προκρίθηκαν στα διπλά περάσματα παρότι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.

Μετά το τέλος του αγώνα τα αγωνιστικά φορτώθηκαν και θα κατευθυνθούν βόρεια και συγκεκριμένα στην Κρήτη για τον αγώνα MDC ο οποίος είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Κλείνοντας θα θέλαμε για ακόμα μια φορά να ευχαριστήσουμε το Power Drift Club και τον πρόεδρο Άντρο Αντωνίου για την βοήθεια που μας πρόσφεραν ολόκληρο το τριήμερο του αγώνα.

Κείμενο: Μιχάλης Κοντογιώργης

Φωτογραφίες: Αντρέας Αποστολίδης (Hunter Action Photography)

Μιχάλης Κοντογιώργης (S&M pics)

Νικόλας Ψύλλος