King of Europe 2ος Γύρος – Βαλένθια Ισπανία

Ο δεύτερος αγώνας του πρωταθλήματος Drift Federal Tyres King of Europe, πραγματοποιήθηκε κάτω από τον Ισπανικό καυτό ήλιο στην μοναδικά σχεδιασμένη διαδρομή για το 2017 στην πίστα της Βαλένθια. Αφού χρησιμοποίησε ήδη δύο διαφορετικούς σχεδιασμούς στην πίστα τα προηγούμενα χρόνια, αυτή η νέα σχεδίαση κάνει την δουλειά των οδηγών ακόμη πιο συναρπαστική αλλά και συνάμα πιο δύσκολη.

Καθώς ο αγώνας έγινε πιο σκληρός από ποτέ, παρακολουθήσαμε μερικές από τις πιο δυνατές μάχες μέχρι στιγμής και με τις ανώμαλες επιφάνειες τις πίστας έβαλε τους οδηγούς σε μεγάλη και δύσκολη δοκιμασία με τους θεατές να μένουν με κομμένη την ανάσα.

Μπαίνοντας στην διαδικασία των βαθμολογημένων περασμάτων ο πρωταθλητής King of Nations Nicolas Delorme δήλωσε παρών κερδίζοντας την πρώτη θέση με μια βαθμολογία στα 90,75 και την υψηλότερη ταχύτητα εισόδου στα 106Km/h. Ο Joe Hountodji ανέβασε την σημαία των Driftbrothers στο βάθρο κατακτώντας την δεύτερη θέση, μετά την δεύτερη θέση που κατέκτησε στον πρώτο αγώνα, χάνοντας στον τελικό από τον αδελφό του Eli. Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Ολλανδός Rick Van Goethem με μια βαθμολογία στα 86,91 συνεχίζοντας να εντυπωσιάζει πέτυχε την μεγαλύτερη κατά μέσο όρο γωνιά στα Drifting Points. Στην κατηγορία Pro2 πρώτευσε ο Αυστραλός Daniel Brandner και στην κατηγορία Queen of Europe η Karolina Pilarcyk.

Ξεκινώντας τα διπλά περάσματα η αρχή έγινε με την κατηγορία Queen of Europe, όπου στον ημιτελικό οι ντόπιες οδηγοί Alicia Rodriguez και Rebeca Cocoa πάλεψαν για την νίκη με φόντο τον μεγάλο τελικό και αντίπαλο την Queen of Europe 2016 Karolina Pilarczyk.  Τελικά νικήτρια του αγώνα ήταν η Alicia Rodriquez με το όμορφο BMW M5. Σε ένα κλειστό τελικό αγώνα η Karolina πήρε το προβάδισμα 6-4 από το πρώτο πέρασμα, με ένα δεύτερο όμορφο πέρασμα και ένα σκορ στο 5-5, αυτό σήμαινε ότι η Pilarczyk κατάφερε το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα, με την Alicia Rodriguez στην δεύτερη θέση και το πόντιουμ να συμπληρώνει η Rebeca Coca.

Στην συνέχεια η κατηγορία Pro2, εκεί όπου ο Γάλλος Remy Caniard αντιμετώπισε στον ημιτελικό τον συμπατριώτη του Axel Francois.  Σε ένα εξαιρετικό αγώνα ο Axel κατάφερε να επικρατήσει και να προκριθεί στον τελικό.  Στον άλλο ημιτελικό ο Αυστριακός Brandy Brandner αντιμετώπισε τον Ελβετό Rafaele Zanato με τον Zanato να περνά στον τελικό εκεί όπου τον ανάμενε ο Francois. Στον μικρό τελικό είχαμε μια εύκολη νίκη για τον Αυστριακό οδηγό Brandy Brandner και 3η θέση. Στον τελικό μετά από σκληρή μάχη και One More Time ο Axel Francois κατέκτησε την πρωτιά αφήνοντας τον Rafaele Zanato στην δεύτερη.

Με την ολοκλήρωση των δύο πιο πάνω κατηγοριών φτάσαμε στο πολύ αναμενόμενο αγώνα της κατηγορίας Pro με τις χιλιάδες θεατές από την πίστα αλλά και μέσω livestream να περιμένουν με αγωνία.

Οι εκπλήξεις έκαναν την εμφάνιση τους με τον Ισπανό πρωταθλητή να μην καταφέρνει να περάσει από την φάση των 32 μετά από ένα απογοητευτικό αγώνα. Οι ιταλοί οδηγοί Massimo Checchin και Vacca έχασαν μετά από κλειστές μάχες την είσοδο τους στους 8.

Σε ένα Σαββατοκύριακο όπου είχαν εξαιρετικές παρουσίες οι Nicolas Maunoir και Norbert Kovacik ατύχησαν καθώς βρήκαν απέναντι τους, τους Driftbrothers οι οποίοι βρίσκονταν σε τρομερή φόρμα με τα όνειρα τους να σταματούν μέχρι την φάση των 16.

Μετά τον τελικό του προηγούμενου King of Europe οι Driftbrothers ξανατέθηκαν αντιμέτωποι αυτή την φορά στην φάση των 8. Ήταν ξεκάθαρο ότι ο Joe ήθελε να πάρει το αίμα του πίσω από την προηγούμενη του ήττα πράγμα που έγινε, περνώντας στους ημιτελικούς.

Ο Rick Van Goethem έδειξε επίσης να βρίσκεται σε τρομερή φόρμα καθώς βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Joe Hountodji στους ημιτελικούς. Ο πρωταθλητής Nicolas Delorme θα αντιμετώπιζε στο άλλο ημιτελικό τον Ισπανό Jesus Sanchez. Ημιτελικοί και στενή νίκη του Delorme για να περάσει στον τελικό εκεί όπου θα βρει τον Joe των Driftbrothers αφού κατάφερε να επικρατήσει στον άλλο ημιτελικό.

Ο Ολλανδός οδηγός συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις επικρατώντας στο μικρό τελικό του Jesus Sanchez για μια θέση στο βάθρο.

Στον μεγάλο τελικό ο Joe Hountodji έδειξε να θέλει περισσότερο την νίκη έχοντας στο μυαλό του, τον προηγούμενο αγώνα όπου έχασε από τον αδερφό του και επικράτησε του Nicolas Delorme.

Το αποτέλεσμα του αγώνα ανεβάζει τον Joe στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος King of Europe μαζί με τον άλλο Driftbrother  Eli στην δεύτερη θέση.

Επόμενος αγώνας 3 και 4 Ιουνίου και ανοίγει η αυλαία για το πρωτάθλημα Federal Tyres King Of Touge με την επιστροφή στις Γαλλικές Άλπεις και στο Chapelle du Bard.