Home ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ Jeep Renegade: Από το 2020 θα είναι και υβριδικό!

Jeep Renegade: Από το 2020 θα είναι και υβριδικό!

Η εξαιρετική εμπορική του πορεία οδήγησε την αμερικάνικη εταιρεία να προσθέσει μία Plug-in Hybrid εκδοχή του δημοφιλούς SUV.

Η Jeep κέρδισε το στοίχημα με το λανσάρισμα του Renegade, καθώς το SUV της μικρής κατηγορίας την έκανε πιο προσιτή στο ευρύ κοινό, λόγω της χαμηλότερης τιμής του, κρατώντας παράλληλα τις παραδοσιακές αξίες και το στιλ της. Μετά από αυτή την επιτυχία λοιπόν, η αμερικανική μάρκα θα προσθέσει και μια Plug-in Hybrid έκδοση στην γκάμα του, δηλαδή με κινητήρα εσωτερικής καύσης, βενζίνης και ηλεκτροκινητήρα που θα μπορούν να συνεργάζονται ταυτόχρονα.

Οι μπαταρίες που θα τροφοδοτούν με ενέργεια τον ηλεκτροκινητήρα θα φορτίζονται από εξωτερική πηγή (πρίζα, WallBox), όπως «προδίδει» και το όνομα (Plug-In Hybrid). Για την ώρα η Jeep, ανακοίνωσε μόνο ότι θα λανσαριστεί το 2020, ωστόσο δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες, για τον κινητήρα βενζίνης που θα επιλεγεί ή την απόδοση του συστήματος. Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή, το Renegade διατίθεται με μια πλειάδα κινητήρων, βενζίνης και diesel.

Η «βάση» είναι ο τρικύλινδρος turbo 1.000άρης κινητήρας βενζίνης των 120 ίππων, ενώ διατίθεται και με τον τετρακύλινδρο 1,3 turbo με απόδοση 150 ή 180 ίππων. Οι diesel είναι δύο, στα 1,6 και 2,0 λίτρα, ενώ οι επιλογές στα κιβώτια ταχυτήτων που συνδυάζονται είναι χειροκίνητο εξάρι ή αυτόματο με εννέα ταχύτητες. Προφανώς, διατίθεται και τετρακίνηση, σε μερικές εκδόσεις στάνταρ και σε κάποιες προαιρετικά, πλην του 1.0 βενζίνης των 120 ίππων, ο οποίος είναι διαθέσιμος μόνο με κίνηση εμπρός.

Πηγή: gazzetta.gr

Exit mobile version