Hyundai Motorsport Preview: Γύρος 6ος – Safari Rally Kenya

Η Hyundai Motorsport μεταβαίνει στον έκτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλη (WRC) της FIA το 2022, safari Rally Kenya, με ανανεωμένη αυτοπεποίθηση και θετική νοοτροπία μετά από μια κυρίαρχη νίκη στη Σαρδηνία.

Η ομάδα με έδρα το Alzenau έχει ως στόχο να αξιοποιήσει την πρώτη της νίκη με το νέο Hyundai i20 N Rally1 σε ένα από τους πιο εξαντλητικούς χωμάτινους αγώνες της σεζόν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (22-26 Ιουνίου). Τα τρία πληρώματα που θα ανταγωνίζονται στο τραχύ σαφάρι θα είναι τα ίδια που είδαμε αγωνιζόμενα στους πρώτους τρείς αγώνες της χρονιάς: Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe, Ott Tänak/Martin Järveoja και Oliver Solberg/Elliott Edmondson.

Το βελγικό δίδυμο Neuville και Wydaeghe ηγήθηκε μεγάλο μέρος του Safari Rally Kenya 2021 πριν αναγκαστεί να αποσυρθεί την τελευταία ημέρα του αγώνα. Tänak και Järveoja απέδωσαν επίσης καλά, διεκδικώντας την τρίτη θέση γενικής, και θα κυνηγήσουν την δεύτερη συνεχόμενη νίκη μετά την εντυπωσιακή τους απόδοση στη Σαρδηνία.

Αν και το Σαββατοκύριακο θα είναι η πρώτη παρουσία των Solberg και Edmondson στην Κένυα με το Hyundai i20 N Rally1, ο νεαρός Σουηδός μάζεψε μερικά αγωνιστικά χιλιόμετρα WRC στις περσινές ειδικές. Και τα τρία πληρώματα θα ελπίζουν να μάθουν από την προηγούμενη εμπειρία τους στο Safari Rally για να κυνηγήσουν ένα άλλο εξαιρετικό αποτέλεσμα για την ομάδα, το οποίο θα είναι ένα ακόμη κρίσιμο βήμα για το φετινό πρωτάθλημα.

Το εμβληματικό Safari Rally Kenya έκανε την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στο ημερολόγιο το 2021, 19 χρόνια μετά τον τελευταίο αγώνα WRC στην Αφρική. Ανάμεσα σε εκπληκτικά τοπία, οι τραχιοί δρόμοι της Naivasha τιμωρούν, με πολλά πληρώματα να αντιμετωπίζουν προβλήματα στο βραχώδες έδαφος την περσινή χρονιά. Κατά συνέπεια, το επίκεντρο για τα φετινά πληρώματα των Hyundai i20 N Rally1 θα είναι όχι μόνο να δείξουν σταθερό ρυθμό κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών, αλλά και να μείνουν μακριά από προβλήματα.

Ο αγώνας του Safari Rally Kenya αποτελείται από 19 ειδικές διαδρομές χωρισμένες σε τέσσερις ημέρες, συνολικής απόστασης 363,44 χιλιομέτρων. Από όλους τους αγώνες με επιβεβαιωμένα πρόγραμμα, είναι ο μεγαλύτερος στο ημερολόγιο του WRC για το 2022.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της ομάδας Julien Moncet δήλωσε: «Η νίκη και το διπλό βάθρο στη Σαρδηνία ήταν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για εμάς και ένα αποτέλεσμα που ένιωσα ότι ολόκληρη η ομάδα άξιζε για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή της μέχρι στιγμής φέτος. Επίσης, έδειξε περαιτέρω τον ρυθμό και τις δυνατότητες του Hyundai i20 N Rally1 σε χωμάτινη επιφάνεια. Φυσικά, το Safari Rally Kenya είναι ένας πολύ διαφορετικός τύπος χωμάτινου αγώνα, είναι ένα από τα πιο απρόβλεπτα ράλι στο ημερολόγιο. Οι ειδικές διαδρομές είναι αδυσώπητες και απλά η ολοκλήρωση του αγώνα είναι επίτευγμα. Ωστόσο, μεταβαίνουμε εκεί με εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητό μας, στα πληρώματα μας και σε ολόκληρη την ομάδα μας. Ο στόχος είναι να διατηρήσουμε τα στάνταρ που έχουμε θέσει στους τελευταίους αγώνες και να παλέψουμε ξανά για τη νίκη».

Ο Neuville είπε: «Πέρυσι ήταν η πρώτη μου φορά στην Κένυα και έχω μερικές καλές αναμνήσεις από αυτό. Ήταν μια πραγματική περιπέτεια, καθώς ανακαλύψαμε τη χώρα, τον πολιτισμό, τα όμορφα τοπία και την άγρια ζωή. Αλλά δυστυχώς, φύγαμε νιώθοντας απογοητευμένοι καθώς ήμασταν ξεκάθαρα στην πρωτοπορία και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε εύκολα τον αγώνα αν δεν ήταν για ένα μικρό θέμα. Είναι ένα τραχύς αγώνα όπου πρέπει να βρούμε μια καλή ισορροπία ανάμεσα στο πόσο να πιέζουμε  και να ξέρουμε πότε να είμαστε προσεκτικοί. Ο καιρός μπορεί επίσης να παίξει μεγάλο ρόλο. Αισθάνομαι άνετα στις ειδικές και φέτος είμαστε έδω για εκδίκηση, οπότε αυτό περιμένουμε με ανυπομονησία».

Ο Tänak είπε: «Πέρυσι το Safari Rally Kenya ήταν μια απίστευτη περιπέτεια, αλλά και μια αρκετά μεγάλη πρόκληση. Θεωρήσαμε ότι ήταν ένας πολύ απαιτητικός αγώνας και ήταν, με ανώμαλους δρόμους και δύσκολο έδαφος όπως η μαλακή άμμος. Ήταν επίσης τεχνικά προκλητικός, και περιμένουμε να είναι το ίδιο και αυτή τη φορά. Όπως πάντα, η πρώτη προτεραιότητα είναι να κρατήσουμε το αυτοκίνητο χωρίς ζημιές και να ολοκληρώσουμε. Είναι δυνατό να πιέσουμε 100%, αλλά πρέπει να προσέχουμε να μην καταστρέψουμε το αγωνιστικό. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να χτίσουμε πάνω στη νίκη μας στη Σαρδηνία και να πάρουμε ένα ακόμη καλό αποτέλεσμα στην Κένυα».

Ο Solberg είπε: «Η Κένυα θα είναι πολύ συναρπαστική καθώς είναι ένας πραγματικά ιδιαίτερος αγώνας. Θα είναι πολύ απαιτητικός και δύσκολος, αλλά ανυπομονώ να αγωνιστώ εκεί με το Hyundai i20 NRally1. Η χώρα και οι οπαδοί είναι καταπληκτικοί, επομένως είναι ένα μέρος που πάντα ανυπομονείς, ακόμα κι αν δεν πήγε καλά το 2021. Αλλά φέτος υπάρχουν νέες δυνατότητες. Ο καιρός είχε μεγάλο αντίκτυπο στην περσινή διοργάνωση, οπότε θα δούμε αν είναι το ίδιο το επόμενο Σαββατοκύριακο. Ο στόχος είναι να βρούμε καλό ρυθμό, να κρατήσουμε το αγωνιστικό χωρίς ζημιές και να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα».