Home Rally Hyundai Motorsport: 1ος Γύρος – Rallye Monte-Carlo

Hyundai Motorsport: 1ος Γύρος – Rallye Monte-Carlo

Η Hyundai Motorsport έχει ως στόχο να ξεκινήσει την έβδομη σεζόν της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι της FIA (WRC) με το δεξί και ένα καλό αποτέλεσμα στο Rallye Monte-Carlo αυτή την εβδομάδα (23-26 Ιανουαρίου).

Ως πρωταθλητές στους κατασκευαστές και με τον σημερινό πρωταθλητή οδηγών στις τάξεις της, η ομάδα είναι πεπεισμένη ότι έχει το ισχυρότερο δυνατό πακέτο για να εξασφαλίσει και τους δύο τίτλους του WRC για το 2020.

Το Rallye Monte-Carlo είναι μια απαιτητική πρόκληση για τα πληρώματα στον πρώτο γύρο της σεζόν. Με τις ειδικές διαδρομές να διαφέρουν σε υψόμετρο, μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες και ένα μείγμα χιονιού, πάγου και ασφάλτου να μπαίνουν στο παιχνίδι, η επιλογή των ελαστικών και τα επίπεδα συγκέντρωσης είναι κρίσιμα για την επιτυχία.

Και τα τρία πληρώματα της Hyundai Motorsport γνωρίζουν πολύ καλά τις πολυπλοκότητες και τις δυσκολίες του Rallye Monte-Carlo. Το 2019, ο Thierry Neuville και ο Nicolas Gilsoul σημείωσαν το καλύτερο αποτέλεσμα της ομάδας στο Monte-Carlo μέχρι σήμερα, φτάνοντας μόλις 2,2 δευτερόλεπτα μακριά από την νίκη του αγώνα.

Οι νεοεισερχόμενοι στην ομάδα Ott Tänak και Martin Järveoja έχουν τρία διαδοχικά βάθρα στο Πριγκιπάτο, ενώ οι επτά φορές νικητές του Monte Sébastien Loeb και Daniel Elena διεκδήκησαν με αξιώσεις την τρίτη θέση με το Hyundai i20 Coupe WRC το 2019. Και τα τρία πληρώματα έκαναν δοκιμαστικά στην περιοχή Sisteron τον Δεκέμβριο, ακολουθούμενα από δοκιμαστικά μιας επιπρόσθετης ημέρας στα μέσα Ιανουαρίου για να προετοιμαστούν για τον επερχόμενο αγώνα.

Ο επικεφαλής της ομάδας Andrea Adamo δήλωσε: “Είμαστε έτοιμοι για τη νέα σεζόν. Δεν είναι μυστικό, η φιλοδοξία μας είναι να προχωρήσουμε περισσότερο από την περσινή χρονιά και να κερδίσουμε τόσο το πρωτάθλημα των κατασκευαστών όσο και αυτό των οδηγών το 2020. Υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης και η εστίασή μας θα είναι στη μεγιστοποίηση της αξιοπιστίας και της απόδοσης του αυτοκινήτου διεκδικώντας με αυτό τον τρόπο την νίκη σε κάθε αγώνα. Όλοι έχουν δουλέψει σκληρά και οι καρποί της δουλειάς μας θα φανούν μόνο όταν το Hyundai i20 Coupe WRC μπει στις ειδικές του Monte-Carlo. Οι ανταγωνιστές μας θα έχουν επίσης επιδιώξει να κερδίσουν πλεονέκτημα, οπότε ο στόχος είναι να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε κάθε αγώνα. Θα παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, επιμελείς και αφοσιωμένοι στην επίτευξη των στόχων μας “.

Ο Neuville δήλωσε: “Το Rally Monte-Carlo ανοίγει και πάλι την αυλαία της σεζόν και πέφτουμε κατευθείαν στα βαθιά. Είναι πολύ δύσκολος αγώνας και η επιλογή ελαστικών είναι κρίσιμη. Είναι ένα δύσκολος αγώνας για να αγωνιστείς. Υπάρχουν πολλοί δισταγμοί και χρειάζονται καλοί ρυθμοί, καθώς και ακριβείς σημειώσεις από το πλήρωμά. Με διαφορετικά υψόμετρα στις ειδικές, η υψηλή συγκέντρωση είναι το κλειδί. Οι συνθήκες αλλάζουν συνεχώς και το πιο επικίνδυνο για εμάς είναι ο μαύρος πάγος. Έχουμε αγωνιστεί στο Gap εδώ και μερικά χρόνια και ξέρουμε ποια τμήματα είναι στη σκιά όλη την ημέρα και θα είναι ολισθηρά, αλλά πάντα θα υπάρξουν εκπλήξεις που θα μας περιμένουν στο Monte”.

Ο Tänak δήλωσε: “Η χρονιά ξεκινά με ίσως τον πιο απαιτητικό αγώνα της σεζόν. Για να γίνει ακόμα πιο δύσκολο, έχουμε μια νέα ομάδα και ένα νέο αυτοκίνητο για να μάθουμε ενώ θα αντιμετωπίζουμε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Δεν θα είναι ποτέ εύκολη δουλειά, αλλά είναι σημαντικό να έχουμε ένα καλό ξεκίνημα και να κερδίσουμε πολύτιμους βαθμούς. Με τον αγώνα να διεξάγεται στα τέλη Ιανουαρίου, οι συνθήκες είναι συνήθως άστατες, και πολλά εξαρτώνται από το υψόμετρο. Στα χαμηλότερα υψόμετρα μπορεί να έχουμε στεγνή άσφαλτο και όσο ψηλότερα πηγαίνουμε, τότε αρχίζει να παγώνει. Με τις ακραίες συνθήκες, είναι φυσιολογικό να μας βρούν κάποια απροσδόκητα γεγονότα σε αυτό τον αγώνα”.

Ο Loeb είπε: “Ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις στο Rallye Monte-Carlo. Θα μπορούσε να είναι εντελώς στεγνό, βρεγμένο ή με πολλύ χιόνι, που αλλάζει τις συνθήκες οδήγησης. Μπορεί ακόμη και να αλλάξει ανάμεσα στις ειδικές, πράγμα που σημαίνει ότι η επιλογή των ελαστικών είναι ακόμη πιο σημαντική. Πρέπει να βρούμε τον σωστό ρυθμό για να είμαστε γρήγοροι χωρίς να παίρνουμε σοβαρά ρίσκα. Αυτό το ράλι θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε περισσότερο με μυαλό. Η προηγούμενη εμπειρία μου είναι όπως πολύ καιρό πριν, έτσι οι αγώνες είναι ολοι νέοι για εμένα σε σχέση με τους άλλους οδηγούς. Είχαμε μία μόνο μέρα στο αυτοκίνητο πριν από το Monte Carlo πέρυσι, οπότε ελπίζουμε ότι με τις γνώσεις που έχουμε τώρα για το αυτοκίνητο θα μπορέσουμε να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα από την περσινή χρονιά”.

Το Σαββατοκύριακο στο Monte-Carlo θα έχουμε επίσης την πρώτη αγωνιστική παρουσία του i20 R5 ’20 για τα πληρώματα WRC 2 της Hyundai Motorsport, της RedGrey Team. Το νορβηγικό σουηδικό πλήρωμα Ole Christian Veiby / Jonas Andersson και οι Ρώσοι Nikolay Gryazin / Yaroslav Fedorov είναι εξαιρετικά πληρώματα στην κατηγορία WRC 2 και έχουν την εντολή να ανεβάσουν το i20 R5 στα ψηλά.

Ο Veiby δήλωσε: “Ανυπομονούμε να κάνουμε την πρώτη ειδική στο Monte-Carlo με το i20 R5 ’20 και να ξεκινήσουμε την πρώτη μας σεζόν με τη Hyundai Motorsport. Θα είναι η πρώτη φορά που θα οδηγήσουμε το αυτοκίνητο σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε την υπάρχουσα εμπειρία μας από την κατηγορία R5 για να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα”.

Ο Gryazin δήλωσε: “Μετά από εβδομάδες και μήνες προετοιμασίας, ανυπομονούμε για το Rallye Monte-Carlo. Δεν θα είναι εύκολο το έργο μας, αλλά κάναμε ότι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε έτοιμοι για την επόμενη πρόκληση. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με τη Hyundai Motorsport και θα δείξουμε τι μπορεί να κάνει το i20 R5 ’20 καθ ‘όλη τη διάρκεια της χρονιάς”.

Ο επικεφαλής της ομάδας Andrea Adamo πρόσθεσε: “Η συμμετοχή μας στο WRC 2 επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στο WRC, επιτρέποντας παράλληλα την ευκαιρία να επιδείξουμε την ανταγωνιστικότητα του νέου spec i20 R5 ’20 στις πιο γνωστές σε παγκόσμιο επίπεδο διαδρομές. Ευχόμαστε στα πληρώματα την καλύτερη τύχη και είμαστε πεπεισμένοι ότι οι δυνατότητές τους θα φέρουν μεγάλη επιτυχία καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους “.

Ο αγώνας

Το Rallye Monte-Carlo ξεκινά την Πέμπτη με τελετή έναρξης στο Μονακό, ενώ τα πληρώματα θα έχουν να αντιμετωπίσουν δύο νυχτερινές ειδικές διαδρομές: Malijai-Puimichel (17,47 χλμ.) και Bayons-Bréziers (25,49 χλμ.).

Το πρόγραμμα της Παρασκευής είναι το μεγαλύτερο του Σαββατοκύριακου, με δύο περάσματα απο τρείς διαδρομές που ξεπερνούν τα 120χλμ – Curbans-Venterol (20,02χλμ), Saint-Clément-Freissinières (20,68χλμ) και Avançon-Notre-Dame-du-Laus (20.59km).
Η δράση του Σαββάτου μεταφέρεται στο βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό τμήμα του Service Park με δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές: το St Léger-les-Mélèzes-La Bâtie-Neuve (16,87χλμ.) Και το La Bréole-Selonnet (20,73χλμ).

Μετά από ένα νυχτερινό σέρβις στο Gap, τα πληρώματα επιστρέφουν στο Μονακό για τις τελευταίες τέσσερις ειδικές της Κυριακής: δύο ειδικές, La Bollene-Vésubie-Peira Cava (18,41χλμ.) και La Cabanette-Col de Braus (13,36χλμ) με την τελευταία να είανι και η Power Stage.

Exit mobile version