Hyundai Motorsport: Στοχεύει βάθρο στο ράλι Πορτογαλίας

Η ομάδα της Hyundai έχει σαν στόχο το τερματισμό στο βάθρο για πρώτη φορά στο αγώνα της Πορτογαλίας. Μετά τις διαδοχικές νίκες σε Κορσική και Αργεντινή η ομάδα είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να παλέψει για μια θέση στο βάθρο στον πρώτο χωμάτινο αγώνα επι Ευρωπαϊκού εδάφους. Πλησιάζοντας στα μέσα της χρονιάς η ομάδα ξαναμπήκε δυναμικά στη διεκδίκηση των πρωταθλημάτων σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά και τα τελευταία καλά αποτελέσματα. Και οι τρείς οδηγοί της ομάδας Hayden Paddon, Thierry Neuville και Dani Sordo θα επιδιώξουν τη συλλογή όσο περισσότερων βαθμών μπορούν για να ανέβουν θέσεις στη γενική κατάταξη.

Ο πρώτος αγώνας ράλι στην Πορτογαλία έγινε το 1967 και μπήκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1973. Το οδόστρωμα στις ειδικές διαδρομές περιλαμβάνει σημεία με άμμο, όπως επίσης και σημεία με πέτρες και αποτελεί σπαζοκεφαλιά για τις ομάδες ως προς την επιλογή των ελαστικών που θα χρησιμοποιήσουν. Η Hyundai στην Πορτογαλία έχει σαν καλύτερο αποτέλεσμα την τέταρτη θέση του Dani Sordo την περσινή χρονιά.

Οι διοργανωτές προχώρησαν σε μερικές αλλαγές φέτος και μερικές από αυτές είναι το διπλό πέρασμα από το Porto που έγινε πέρσι, φέτος θα μεταφερθεί στην Braga και θα διεξαχθεί την Παρασκευή το βράδυ. Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρείς καινούργιες ειδικές διαδρομές με διπλό πέρασμα από την Cabaceiras de Basto το Σάββατο και με ένα πέρασμα από τις ειδικές Luihas και Mortim την Κυριακή.

Η προετοιμασία της ομάδας για τον αγώνα έγινε σε περιοχή της Πορτογαλίας. Οι Neuville και Sordo δοκίμασαν τα αγωνιστικά για ένα τριήμερο στα τέλη Απριλίου και ακολούθως τους δυο οδηγούς συμπλήρωσαν και οι Andreas Mikkelsen και Hayden Paddon οι οποίοι και αυτοί πήραν χρόνο πίσω από το τιμόνι του i20 Coupe WRC.

Στη σύνθεση της ομάδας υπάρχει αλλαγή όσον αφορά τον Hayden Paddon, ο οποίος θα έχει για συνοδηγό τον σε αυτό τον αγώνα τον Seb Marshall καθώς ο John Kennard θα απουσιάσει μετά από τραυματισμό που είχε στον αγώνα της Αργεντινής.

Σε δηλώσεις του ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Michel Nadan είπε: Τα τελευταία επιτυχή αποτελέσματα που είχαμε μας έδωσαν ώθηση για τη συνέχεια και πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για να συνεχίσουμε τα καλά αποτελέσματα. Υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης για το i20 Coupe WRC καθώς επίσης και για τα τρία μας πληρώματα. Ο ανταγωνισμός φέτος είναι πολύ μεγάλος και δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε καθόλου. Για τον πρώτο ευρωπαϊκό χωμάτινο αγώνα δοκιμάσαμε τα αγωνιστικά στην Πορτογαλία σε οδόστρωμα παρόμοιο με τις ειδικές του αγώνα. Στην Πορτογαλία δεν καταφέραμε να τερματίσουμε στο βάθρο μέχρι στιγμής και αυτός είναι ο στόχος μας για φέτος. Φυσικά μετά τη νίκη σε δυο συνεχόμενους αγώνες θα ήταν για εμάς το μεγάλο στοίχημα αν καταφέρναμε να κερδίσουμε και τρίτο, όμως ξέρουμε πολύ καλά ότι θα δώσουμε ακόμα μια μεγάλη μάχη για τη νίκη. Μετά τις τελευταίες επιτυχίες που είχαμε καταφέραμε να μειώσουμε τη διαφορά από την M-Sport στο πρωτάθλημα όμως ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

Οι Neuville/Gilsoul είναι το πλήρωμα το οποίο μετρά δυο συνεχόμενες νίκες τη φετινή χρονιά. Η νίκη τους στην Αργεντινή με διαφορά 0.7 δέκατα του δευτερολέπτου από τον Elfyn Evans μεταφράζετε σε απόσταση 19.1 μέτρων μετά από 357 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Οι Βέλγοι στην Πορτογαλία ελπίζουν να μπορέσουν να μειώσουν περισσότερο τη διαφορά τους από την κορυφή. Ο Neuville είπε σχετικά: Η ψυχολογία μας είναι στα ύψη μετά τα αποτελέσματα σε Κορσική και Αργεντινή όμως πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι, καθώς το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ κλειστό. Η πολύ μικρή διαφορά που είχαμε με τον Evans στην Αργεντινή η οποία είναι μια από τι μικρότερες στην ιστορία του WRC, δείχνει ότι τίποτα δεν είναι εγγυημένο. Ο αγώνας στην Πορτογαλία είναι σχεδόν άγνωστος για εμάς και συνάμα δύσκολος, όμως είμαι σίγουρος ότι με το νέο αυτοκίνητο θα μπορέσουμε να είμαστε γρήγοροι.