Hyundai Motorsport: Σε αποστολή επιτυχίας στην Σουηδία

Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα στο νέο υβριδικό κεφάλαιο του WRC, η Hyundai Motorsport βρίσκεται σε αποστολή επιτυχίας στον δεύτερο γύρο της σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, το Ράλι Σουηδίας το επόμενο Σαββατοκύριακο 24-27 Φεβρουαρίου.

Η επιστροφή του Ράλι Σουηδίας χαιρετίστηκε θερμά από τις ομάδες και τους οπαδούς, καθώς ήταν ένας από τους τακτικούς αγώνες στο ημερολόγιο από το 1973. Η διοργάνωση φέτος μεταφέρθηκε σε μια νέα περιοχή, με τα πληρώματα να έχουν να αντιμετωπίσουν τις γρήγορες ειδικές διαδρομές της περιοχής Umeå για πρώτη φορά στο WRC.

Τα πληρώματα της Hyundai θα επιδιώξουν να ανταπεξέλθουν στις αντίξοες συνθήκες οδηγώντας στο μάξιμουμ το αυτοκίνητο στο εξαντλητικό τετραήμερο. Η σύνθεση της ομάδας παραμένει αμετάβλητη από το Rallye Monte-Carlo, με τους Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe, Ott Tänak/Martin Järveoja και Oliver Solberg/Elliott Edmondson να έχουν ως αποστολή να εξασφαλίσουν την πρώτη θέση της ομάδας στο βάθρο, η οποία αν έρθει θα είναι η πρώτη τη φετινή σεζόν.

Καθώς το χιόνι απουσίαζε σε μεγάλο βαθμό στο Rallye Monte-Carlo, τα πληρώματα ολοκλήρωσαν στην Σουηδία έκαναν δοκιμαστικά με το νέο Hyundai i20 N Rally1 ούτως ώστε να εγκλιματιστούν στην χιονισμένη επιφάνεια.

Μετά το shakedown και την εκκίνηση την Πέμπτη, το Ράλι Σουηδίας ξεκινά την Παρασκευή με επτά ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 125,67 χιλιομέτρων, η οποία Παρασκευή είναι επίσης η μεγαλύτερη μέρα του αγώνα Η διαδρομή του Σάββατου δεν είναι λιγότερο απαιτητική, καθώς αποτελείται από έξι ειδικές διαδρομές μήκους 82 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Δυο ειδικές διαδρομές την Κυριακή φέρνουν στο τέλος το Ράλι Σουηδίας, με την τελευταία να προσφέρει στα πληρώματα και τους κατασκευαστές επιπλέον βαθμούς καθώς είναι η power stage του αγώνα.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της ομάδας Julien Moncet είπε, «Από το Rallye MonteCarlo ολόκληρη η ομάδα εργάζεται απίστευτα σκληρά για να βελτιώσει το πακέτο μας και ανυπομονούμε να δείξουμε καλύτερες επιδόσεις στην Σουηδία. Εξακολουθούμε να μαθαίνουμε τους νέους υβριδικούς κανονισμούς και οι δοκιμές πριν από τον αγώνα βοήθησαν στην προετοιμασία για τους χειμερινούς δρόμους της Umeå.Τα τρία μας πληρώματα ξέρουν τι χρειάζεται για να είμαστε ανταγωνιστικοί στο χιόνι, επομένως εστιάζουμε όλη μας την ενέργεια στο να φέρουμε τα αυτοκίνητα στον τερματισμό μετά τον απογοητευτικό εναρκτήριο πρώτο γύρο.Πρέπει να περιμένουμε ότι θα συναντήσουμε κάποια εμπόδια, όμως είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε σε ένα ανταγωνιστικό ράλι το οποίο θα κορυφωθεί με ένα δυνατό αποτέλεσμα στην Σουηδία.»

Ο Tänak από την πλευρά του ανέφερε, «Το Ράλι Σουηδίας θα είναι ένας εντελώς νέος αγώνας καθώς κινούμαστε πιο βόρεια από ότι τα προηγούμενα χρόνια. Πραγματικά δεν ξέρω τι να περιμένω, αλλά το χιόνι είναι πάντα μια επιφάνεια που μου αρέσει πολύ να αγωνίζομαι  Η Σουηδία ήταν η χώρα όπου κέρδισα το πρώτο μου βάθρο με την Hyundai Motorsport και θα σήμαινε πολλά να μπορέσουμε να επαναλάβουμε αυτό το αποτέλεσμα το επόμενο Σαββατοκύριακο. Έχουμε την ώθηση να επιστρέψουμε μαχόμενοι μετά τον δύσκολο πρώτο γύρο της σεζόν. Θέλουμε να την μετατρέψουμε σε θετική δυναμική που θα μας πάρει μέχρι το τέλος του έτους. Την περασμένη σεζόν ήμασταν νικητές στο χιόνι στο Arctic Rally Finland, οπότε γνωρίζουμε ότι ήμαστε γρήγοροι και ανταγωνιστικοί σε αυτή την επιφάνεια. Ο στόχος θα είναι να έχουμε ένα καλό ρυθμό με το Hyundai i20 N Rally1.»