Home Rally Hyundai Motorsport Προεπισκόπηση: Γύρος 1 – Rallye Monte-Carlo

Hyundai Motorsport Προεπισκόπηση: Γύρος 1 – Rallye Monte-Carlo

2022 FIA World Rally Championship Round 01, Rallye Monte-Carlo 20-23 January 2022 Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe, Hyundai i20 N Rally 1 Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Μια δέκατη σεζόν ορόσημο για τη Hyundai Motorsport στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA (WRC) ξεκινά το επόμενο Σαββατοκύριακο (19-23 Ιανουαρίου) με τον εμβληματικό αγώνα Rallye Monte-Carlo για το 2023.

Μετά από μια δύσκολη χρονιά στην πρώτη χρονιά του Hyundai i20 N Rally1 Hybrid το 2022, η ομάδα από το Alzenau εργάστηκε καθ ‘όλη τη διάρκεια του χειμώνα για να βελτιώσει το συνολικό πακέτο του αγωνιστικού για το 2023. Η πρώτη αγωνιστική δοκιμασία για τον ανανεωμένο διεκδικητή θα γίνει στο Rallye Monte-Carlo, ένα απρόβλεπτο αγώνα μικτής επιφάνειας που έχει φιλοξενήσει το ξεκίνημα της χρονιάς του WRC συνεχόμενα από το 1973 εκτός μόνο δύο εξαιρέσεων.

Το πασίγνωστο – και συχνά ύπουλο – χιόνι και πάγος του Μόντε Κάρλο απουσίαζαν σε μεγάλο βαθμό πέρυσι, εν μέρει λόγω της μετακίνησης του service park από το Gap στο Μονακό και μιας σημαντικής τροποποίησης του προγράμματος. Αναμένεται ότι η κατάσταση των ασφάλτινων ειδικών θα είναι και πάλι λιγότερο χειμωνιάτικη λόγω των υψηλότερων θερμοκρασιών ωστόσο ο αγώνας παραμένει ένας από τους πιο απαιτητικούς στο ημερολόγιο του WRC. Η απειλή του πάγου στους δρόμους στα αρχικά στάδια παραμένει και η σωστή επιλογή ελαστικών θα είναι το κλειδί όλο το Σαββατοκύριακο.

Τρία ταλαντούχα πληρώματα θα βρίσκονται πίσω από το τιμόνι του Hyundai i20 N Rally1 Hybrid για να ξεκινήσουν τη δέκατη σεζόν της ομάδας στην κορυφή των αγώνων ράλι: ο νικητής του 2020 Thierry Neuville με συνοδηγό τον Martijn Wydaeghe, οι νεοφερμένοι στην ομάδα Esapekka Lappi και Janne Ferm αλλά και έμπειροι Ισπανοί Dani Sordo και Cándido Carrera.

Το 91ο Rallye Monte-Carlo καλύπτει απόσταση 325,02 χιλιομέτρων σε 18 ειδικές. Οι SS1 και SS2 θα πραγματοποιηθούν σε απόλυτο σκοτάδι το βράδυ της Πέμπτης, πριν τα πληρώματα αγωνιστούν σε έξι ειδικές την Παρασκευή. Το Σάββατο είναι η μεγαλύτερη ημέρα του αγώνα, αποτελούμενη από ακόμα έξι ειδικές που ανέρχονται συνολικά σε 111,78 χλμ. Τέσσερις ειδικές διαδρομές την Κυριακή ολοκληρώνουν τον αγώνα.

Ο νέος επικεφαλής της Ομάδας Hyundai Motorsport Cyril Abiteboul δήλωσε: «Όλοι στην ομάδα είναι ενθουσιασμένοι που ξεκινούν αυτό που ελπίζουμε να είναι μια δυνατή χρονιά για τη Hyundai Motorsport στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA WRC. Μέχρι στιγμής είχα μόνο μια σύντομη επίσκεψη στο εργοστάσιο στο Alzenau, αλλά αυτό που είδα ήταν πολύ εντυπωσιακό. Είναι σαφές ότι η ομάδα εργάζεται ακούραστα για να βελτιώσει το Hyundai i20 N Rally1 Hybrid σε μια προσπάθεια να είναι σταθερά ανταγωνιστική σε κάθε γύρο. Μιλώντας στα πληρώματα, μου έχουν βγάλει μια ξεκάθαρη εικόνα της δύσκολης φύσης του Rallye Monte-Carlo και του τι χρειάζεται για να κερδίσεις εκεί. Είναι προφανές ότι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στην πρόκληση. Προσωπικά, θα παρευρεθώ στον αγώνα για να παρατηρήσω και να αρχίσω να μπαίνω στο πνεύμα της ομάδας και του πρωταθλήματος. Ο στόχος μου για τη σεζόν που έρχεται είναι να στηρίξω την ομάδα και να κάνω ό,τι μπορώ για να μας φέρω στην καλύτερη δυνατή θέση για να πετύχουμε, αλλά αυτό θα λειτουργήσει μόνο κάνοντας ένα βήμα πίσω και επικεντρώνοντας στο να ανεβάσουμε ταχύτητα.»

Ο Neuville είπε: «Πάντα μου αρέσει να ξεκινάω τη χρονιά με το Rallye Monte-Carlo. Είναι ένας αγώνας όπου ήμασταν ανταγωνιστικοί τα τελευταία χρόνια. Περιμένω ότι θα αντιμετωπίσουμε κάποιες δύσκολες συνθήκες, παρά τον ζεστό καιρό στην περιοχή αυτή τη στιγμή. Το Μόντε Κάρλο είναι πάντα μια έκπληξη, αλλά ανυπομονώ. Είναι ωραίο να ξεκινάς μια νέα σεζόν. Όλοι βρίσκονται ξανά στο ίδιο σημείο και εναπόκειται σε εμάς να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Το πακέτο του Hyundai i20 N Rally1 Hybrid έχει βελτιωθεί τόσο πολύ από τον πρώτο γύρο του το 2022, κάτι που μας βοηθάει να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση φέτος. Υπήρξαν κάποιες μικρές εξελίξεις στο αυτοκίνητο που θα του δώσουν ακόμα περισσότερες επιδόσεις. Ποτέ δεν ξέρουμε τι έχουν κάνει οι αντίπαλοί μας τον χειμώνα, αλλά δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές. Αν και όλοι θα έχουν βελτιωθεί λίγο, ελπίζουμε ότι είμαστε όλοι σε παρόμοιο επίπεδο».

Ο Lappi είπε: «Το Ράλι Μόντε Κάρλο άλλαξε τοποθεσία πέρυσι. πλησίασε πιο κοντά στο Μονακό και είχε λίγο λιγότερο χιόνι και πάγο από πριν. Δεν ξέρω αν θα συμβεί αυτό και φέτος, αλλά αν είναι, τότε σίγουρα θα κάνει τα πράγματα πιο απλά για εμάς, καθώς πρέπει επίσης να μάθουμε ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο. Το βράδυ της Πέμπτης είναι πάντα αρκετά τεταμένο – οφείλω να πω ότι δεν είναι και το πιο ωραίο συναίσθημα να ανεβαίνεις στο λόφο στο σκοτάδι με «slick» ελαστικά σε πιθανές παγωμένες συνθήκες! Υπάρχει ενθουσιασμός, αλλά υπάρχει και ένας μικρός φόβος. Ωστόσο, είναι πολύ ιδιαίτερο και το επόμενο πρωί αισθανόμαστε πιο άνετα – τουλάχιστον στη νοοτροπία μας. Είμαι ενθουσιασμένος που ξεκινάω αυτή την περιπέτεια με μια νέα ομάδα. Θα έχω μόνο μία ημέρα δοκιμής στην άσφαλτο, αλλά θα πάω εκεί με το μυαλό μου ανοιχτό και δεν θα τα παρατήσω πριν καν ξεκινήσουμε. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να έχουμε καλό ρυθμό – ίσως όχι από την πρώτη κιόλας φάση, αλλά σίγουρα θα ανεβάσουμε ρυθμό κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και ελπίζουμε να τελειώσουμε καλά».

Ο Sordo είπε: «Το Rallye MonteCarlo είναι μια δύσκολη διοργάνωση, αλλά τώρα που βασίζεται περισσότερο στο Μονακό και στη νότια Γαλλία, μπορεί να είναι λίγο καλύτερο από την άποψη του καιρού. Είναι πάντα μια πρόκληση λόγω των συνθηκών. Κανονικά κάνει κρύο και υπάρχει η προοπτική για πάγο, ειδικά το πρωί. Ως αποτέλεσμα, κατά τη διάρκεια μιας ειδικής μπορεί να συναντήσουμε διαφορετικά επίπεδα πρόσφυσης στην άσφαλτο, επομένως είναι πολύ απαιτητικό. Ωστόσο, πρέπει να δούμε πως θα είναι ο καιρός και να καταλάβουμε τι θα αντιμετωπίσουμε στις ειδικές. Είναι σημαντικό να ξεκινήσει καλά η σεζόν. κάθε φορά που φτάνουμε στον πρώτο αγώνα, το κάνουμε με πλήρη ισχύ και επαναφορτισμένες μπαταρίες. Συνολικά, μου αρέσει πολύ το Μόντε Κάρλο και οι ειδικές του, οπότε ελπίζω να έχουμε καλή απόδοση και να ξεκινήσουμε τη χρονιά με ένα θετικό αποτέλεσμα».

Exit mobile version