Hyundai Motorsport: Με υψηλές βλέψεις για την Αργεντινή

Η Hyundai Motorsport έχει στις βλέψεις της τη νίκη καθώς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι αλλάζει ήπειρο και κατευθύνεται την Αργεντινή, τον πρώτο από τους δυο συνεχόμενους αγώνες στη Νότια Αμερική.


Στην Αργεντινή τα πληρώματα έχουν να αντιμετωπίσουν σκληρές χωμάτινες ειδικές, μαλακούς και αμμώδεις δρόμους στις κοιλάδες και πιο βραχώδεις επιφάνειες στα βουνά. Ο αγώνας είναι πολύ δημοφιλής σε πληρώματα και θεατές και αναμένετε να τον παρακολουθήσουν γύρω στο 1 εκατομμύριο.


Η Hyundai Motorsport έχει αρκετή υποστήριξη όπως και επιτυχίες στην Αργεντινή τα τελευταία χρόνια. Κέρδισε δυο συνεχόμενους αγώνες με τους Hayden Paddon και Thierry Neuville το 2016 και 2017 αντίστοιχα, ενώ πέρυσι οι Thierry Neuville και Dani Sordo τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση.


Η ομάδα πάει στην Αργεντινή μετά τη δραματική νίκη στον αγώνα Tour de Course στα τέλη Μαρτίου, όπου οι Neuville/Gilsoul κέρδισαν τον αγώνα στο φινάλε. Αυτή η νίκη ανέβασε τη Hyundai Motorsport στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών με 114 βαθμούς, με τον Neuville να ανεβαίνει πρώτος στην αντίστοιχη βαθμολογία οδηγών.


Στην Αργεντινή και κατ επέκταση στην αγωνιστική δράση με το i20 Coupe WRC επιστρέφουν οι Andreas Mikkelsen/Anders Jæger-Amland, ενώ την τριάδα των πληρωμάτων συμπληρώνουν οι Dani Sordo/Carlos del Barrio. Με τις δοκιμές να απαγορεύονται εκτός Ευρώπης και τα τρία πληρώματα έκαναν δοκιμές στη Βόρεια Πορτογαλία ούτως ώστε να προετοιμαστούν για τον αγώνα, όπως και για τον αμέσως επόμενο στη Χιλή.


Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Andrea Adamo σε δηλώσεις του είπε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε στη Νότια Αμερική για τους δυο αγώνες σε Αργεντινή και Χιλή. Υπάρχει αντίθεση μεταξύ των δυο αγώνων καθώς τον πρώτο τον γνωρίζουμε ήδη, ενώ ο δεύτερος είναι καινούργιος και αναμένετε να έχουμε διάφορες προκλήσεις. Τα πληρώματα μας έχουν κίνητρο και είναι αποφασισμένα να παλέψουν για τις πρώτες θέσεις, όμως γνωρίζουμε ότι οι αντίπαλοι μας θα πιέσουν σκληρά και έτσι θα πρέπει να είμαστε και εμείς με τη σειρά μας πολύ δυνατοί.»


Από την πλευρά του ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία Thierry Neuville ανέφερε: «Ο αγώνας της Αργεντινής είναι φανταστικός με σκληρές ειδικές και πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Είναι ένας από τους πιο σκληρούς της χρονιάς και χρειάζεται προσεκτική προσέγγιση. Από τη μια πρέπει να προσέχεις το αυτοκίνητο και από την άλλη υπάρχουν μέρη όπου πραγματικά μπορείς να επιτεθείς. Χρειάζεται ισορροπία καθώς πρέπει να έχεις καλό ρυθμό και παράλληλα να είσαι έτοιμος να πιέσεις όπου χρειαστεί, είτε περισσότερο είτε λιγότερο. Θέλουμε να προσθέσουμε κι άλλες νίκες στο ενεργητικό μας μετά την Κορσική, όμως γνωρίζουμε ότι ο αγώνας είναι πολύ απαιτητικός ειδικά όταν ξεκινάς πρώτος στο δρόμο.»