Hyundai Motorsport: Με τα χρώματα της Hyundai θα τρέξει ο Craig Breen

Η Hyundai Motorsport αποκάλυψε τα πληρώματα που θα τρέξουν στο ράλι Φιλανδίας τα οποία είναι οι Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul, Andreas Mikkelsen/Anders Jæger-Amland και Craig Brenn/Paul Nagle.


Η ομάδα επέλεξε να πλαισιώσει τους Neuville και Mikkelsen με τον Craig Breen καθώς θεωρεί ότι η εμπειρία του Ιρλανδού από το πρόσφατο παρελθόν στον αγώνα της Φιλανδίας θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα στο στόχο που έχει βάλει που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Το 1-3 που πέτυχε η Hyundai στη Σαρδηνία της έδωσε αέρα 46 βαθμών στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, έξι αγώνες πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.


Ο Craig Breen στη Φιλανδία θα τρέξει με τον αριθμό #42 στο Huyndai i20 Coupe WRC και μετά από αρκετό καιρό θα έχει την ευκαιρία να βρει ξανά ο ρυθμό του καθώς θα αγωνιστεί στο ράλι Εσθονίας (12-14 Ιουλίου) μαζί με τον Andreas Mikkelsen. Σήμερα, 25 Ιουνίου, η ομάδα θα εφαρμόσει το κάθισμα στο αυτοκίνητο ούτως ώστε να είναι στα μέτρα του Breen για τους επερχόμενους αγώνες.


Οι ψηλές ταχύτητες που αναπτύσσονται στον αγώνα της Φιλανδίας απαιτούν συγκεκριμένο στυλ οδήγησης καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους, αφού τα δέκατα του δευτερολέπτου είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά. Ο Breen κέρδισε το πρώτο του βάθρο στον αγώνα της Φιλανδίας το 2016, όπου συμμετείχε ανελλιπώς από το 2009, με εξαίρεση το 2013.


Ο αγωνιστικός διευθυντής Andrea Adamo είπε, «Ο αγώνας της Φιλανδίας είναι ιδιαίτερος και απαιτεί προσέγγιση όπως κανένας άλλος αγώνας του ημερολογίου. Είναι τεράστια πρόκληση για τις ομάδες και για τα πληρώματα. Με τη μάχη για το πρωτάθλημα να μπαίνει σε κρίσιμη καμπή και τον ανταγωνισμό για το πρωτάθλημα κατασκευαστών να είναι πολύ κλειστός, εντάξαμε τον Craig Breen στο δυναμικό μας για αυτό τον αγώνα. Έδειξε την κλάση σε αυτό τον αγώνα στο παρελθόν και έχει αρκετή εμπειρία η οποία θα μας είναι χρήσιμη. Θα διασφαλίσουμε ούτως ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα καθώς θα αγωνιστεί στο Ράλι Εσθονίας, ένα αγώνα ο οποίος είναι πανομοιότυπος με αυτόν της Φιλανδίας. Επίσης θα συμμετάσχει και στις δοκιμές πριν από τον αγώνα στη Φιλανδία. Καλωσορίζουμε τους Craig και Paul στη Hyundai Motorsport για αυτό τον αγώνα και ανυπομονούμε να δούμε τι μπορούν να κάνουν δίπλα από τους Thierry/Nicolas και Andreas/Anders.»


Από την πλευρά του ο Breen ανέφερε: «Είμαι χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία από τη Hyundai Motorsport να επιστρέψω σε αυτοκίνητο WRC και κατ΄επέκταση να αγωνιστώ στο Ράλι Φιλανδίας. Ήταν μακρά και μεγάλη η αναμονή, βλέποντας τους υπόλοιπους να οδηγούν φέτος. Είναι τιμή μου που έχω έστω και για ένα αγώνα την ευκαιρία να οδηγήσω για τη Hyundai μαζί με το συνοδηγό μου τον Paul. Η Φιλανδία είναι ο αγώνας όπου είχα καλά αποτελέσματα τις περισσότερες φορές στο WRC και ευελπιστώ να δώσω κάτι καλό στην ομάδα. Θα έχω αρκετό χρόνο πίσω από το τιμόνι πριν τη Φιλανδία. Θα τρέξω με τον αριθμό #42 με τον οποίο έτρεξα για πρώτη φορά το 1998 όταν αγωνίστηκα στην πρώτη μου χρονιά σε αγώνες kart. Για μένα πάντα ήταν τυχερός αυτός ο αριθμός και ευελπιστώ να συνεχίσει να είναι.»