Hyundai Motorsport: Δοκιμές του υβριδικού Rally1

Μετά τη μακροσκελή δέσμευση της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, η Hyundai Motorsport ετοιμάζετε για την υβριδική εποχή στο WRC. Η ομάδα δοκίμασε αυτή τη βδομάδα το πρωτότυπο Rally1 για πρώτη φορά. Οι δοκιμές έγιναν σε χωμάτινη επιφάνεια στη Νότια Γαλλία στο πλαίσιο των προετοιμασιών της νέας τεχνολογικής εποχής.

Μετά τις εντατικές δοκιμές του νέου αυτοκινήτου στη βάση της ομάδας στο Alzenau, κυριότερος στόχος ήταν να καταλάβουν τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες και να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα σύμφωνα με τα συμπεράσματα από τις πρώτες δοκιμές.

Ήταν ένα πολύ καλό τεστ στο οποίο η ομάδα δούλεψε σε όλες τις περιοχές του αυτοκινήτου συλλέγοντας αρκετά δεδομένα μετά την πρώτη εμφάνιση του πρωτότυπου στις ιδιωτικές δοκιμές που αρχικά έγιναν στην Γερμανία.

Με βάση το αυτοκίνητο δρόμου i20 N, το καινούργιο αυτοκίνητο προδιαγραφών Rally1 ενσωματώνει τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά και την υβριδική ισχύ σύμφωνα με τον κανονισμό της FIA για το πρωτάθλημα του επόμενου έτους, καθώς και με όλη την εμπειρία και τις γνώσεις που έχει συγκεντρώσει η ομάδα τις τελευταίες σεζόν.

Η Hyundai Motorsport θα βελτιώσει την ανάπτυξη του αυτοκινήτου με βάση το i20 N με ένα έντονο σχέδιο δοκιμών σε διαφορετικούς χώρους σε ολόκληρη της Ευρώπη για την αξιολόγηση του νέου αγωνιστικού σε διαφορετικές συνθήκες και εδάφη, τα οποία αντικατοπτρίζουν τις συνθήκες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Η απόδοση του θα αξιολογηθεί διεξοδικά τους επόμενους μήνες χωρίς να αφήσει τίποτα στην τύχη πριν από το ντεμπούτο του το 2022.