Hyundai Motorsport: Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για να δοκιμάσει ο Loeb πριν το Monte

Η Hyundai ανέφερε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση ούτως ώστε ο Sebastien Loeb να μπορέσει να δοκιμάσει το αυτοκίνητο νωρίτερα, παρα μόνο την εβδομάδα πριν από την έναρξη του Monte Carlo.

Ο Loeb θα δοκιμάσει το Hyundai i20 Coupe WRC λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από το Dakar, όπου θα τρέξει σαν ιδιωτική συμμετοχή με ένα Peugeot 3008 DKR. Μετά τις δοκιμές με το Hyundai οι Loeb και Elena θα ξεκινήσουν αμέσως προετοιμασία για το Monte Carlo, αρχικά με τις αναγνωρίσεις των ειδικών και ακολούθως με το shakedown.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση, πρέπει να δοκιμάσει το αυτοκίνητο το σαββατοκύριακο πριν από τον αγώνα», είπε ο Penasse. «Νομίζω ότι θα έχουν αρκετό ενδιαφέρων αυτές οι δοκιμές. Ακόμα δεν οδήγησε το αυτοκίνητο όμως ξέρει περί τίνος πρόκειται. Είδε πόσο καλό είναι το αυτοκίνητο στην Ισπανία, καθώς έπρεπε να παλέψει πολύ για να κερδίσει τον Neuville. Έχει πάρα πολλή εμπειρία από το Monte καθώς κέρδισε αρκετές φορές και πάντα είναι ανταγωνιστικός. Η έλλειψη χρόνου στο αυτοκίνητο δε θα είναι πρόβλημα. Επίσης μην ξεχνάτε ότι το Monte είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας όπου πολύ λίγες δοκιμές μπορούν να γίνουν».

«Είδαμε φέτος στο Μεξικό ότι παρά την αποχή που είχε εντούτοις δεν επηρεάστηκε και είχε αρκετά καλό ρυθμό. Σίγουρα θα έχει μειονέκτημα απέναντι στους υπόλοιπους οδηγούς οι οποίοι θα έχουν περισσότερο χρόνο στα αυτοκίνητα τους, όμως νομίζω ότι θα είναι εντάξει».

Ο Penasse πρόσθεσε ότι η έλευση του Loeb θα δώσει ώθηση, καθώς η ομάδα ψάχνει ακόμα τον πρώτο την τίτλο. Η Hyundai επέστρεψε στο WRC το 2014 και είχε αρκετά καλή πρόοδο στα πρώτα τρία χρόνια, τερματίζοντας τέταρτη, τρίτη και δεύτερη το 2014, 2015 και 2016. Από τότε κάπου επήλθε μια στασιμότητα και η Hyundai τερμάτισε ξανά δεύτερη εφέτος.

«Ο ερχομός του Sebastien στην ομάδα, με την εμπειρία, την αυτοπεποίθηση και την ανταγωνιστικότητα που κουβαλά θα μας βοηθήσει όλους. Προσθέτει αξία στην ομάδα και εκπέμπει μια αύρα η οποία θα βοηθήσει τους ανθρώπους που θα είναι γύρω του τη νέα χρονιά. Ήμασταν πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος φέτος και παλέψαμε μέχρι και το τελευταίο πρωινό της σεζόν».

Πηγή:autosport.com