Hyundai Motorsport: Ανανέωσε για ακόμα δυο χρόνια ο Neuville

Η Hyundai Motorsport συμπλήρωσε την τριάδα των οδηγών που θα αγωνίζονται με τα χρώματα της για το 2017. Το μοναδικό θέμα που εκκρεμούσε ήταν αυτό του Thierry Neuville, το οποίο σήμερα είχε αίσια κατάληξη για την ομάδα, καθώς ο βέλγος επέκτεινε τη συνεργασία του με τη Hyundai για ακόμα δυο χρόνια.

Μαζί με τον Thierry Neuville υπέγραψαν για ακόμα δυο χρόνια και οι Hayden Paddon και Dani Sordo. Έτσι η ομάδα μπορεί να προχωρήσει  ολοκληρωμένη στη νέα εποχή του WRC με τους νέους κανονισμούς και τα νέα αυτοκίνητα.

2016 FIA World Rally Championship / Round 06 /  Rally d'Italia Sardegna // June 09-12, 2016 // Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport

Ο Neuville ήταν ο πρώτος οδηγός που υπέγραψε με τη Hyundai τον Νοέμβριο του 2013 και από τότε αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας. Ορόσημο ήταν το 2014 καθώς ο βέλγος είχε τον πρώτο του τερματισμό στο βάθρο στον αγώνα του Μεξικό και στη συνέχεια ήρθε η νίκη στη Γερμανία. Στα τρία χρόνια που βρίσκετε ο Neuville στην ομάδα έχει πετύχει μέχρι στιγμής δυο νίκες με την πιο πρόσφατη φέτος στη Σαρδηνία. Συνολικά έχει πετύχει εννιά τερματισμούς στο βάθρο συμπεριλαμβανομένου και της δεύτερης θέσης στον αγώνα της Κορσικής την περασμένη βδομάδα.

2016 World Rally Championship / Round 01 /  Rally Monte Carlo // 21st - 24th January, 2016 // Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport

Ο Thierry Neuville δήλωσε σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου: Είμαι χαρούμενος που επέκτεινα τη συνεργασία μου με τη Hyundai Motorsport για ακόμα δυο χρόνια. Αν και είχα και άλλες προτάσεις αυτή ήταν η πιο λογική απόφαση και έτσι θα μπορέσω να συνεχίσω αυτή την εκπληκτική δουλειά που κάνω μαζί με την ομάδα. Το 2017 είναι μια καινούργια εποχή για το WRC με νέους κανονισμούς. Με την ομάδα μοιραστήκαμε ιδιαιτέρες στιγμές και πανηγυρίσαμε μαζί την πρώτη μας νίκη στη Γερμανία η οποία είναι από τα κυριότερα σημεία της σταδιοδρομίας μου. Στη νέα χρονιά με τα νέα αυτοκίνητα έχουμε φιλόδοξους στόχους και ανυπομονώ να δω τι θα έχει του επόμενο κεφάλαιο στη καριέρα μου.  

2016 FIA World Rally Championship / Round 06 /  Rally d'Italia Sardegna // June 09-12, 2016 // Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Michel Nadan είπε: Ο Thierry είναι μεγάλο πλεονέκτημα για την ομάδα μας και είμαστε χαρούμενοι που ανανεώσαμε για ακόμα δυο χρόνια τη συνεργασία μας. Υπήρξε πολλή συζήτηση σχετικά με το μέλλον του Thierry και το γεγονός ότι συνεχίζουμε μαζί δείχνει πόσο δυνατή είναι η σχέση μας. Μαζί είχαμε καλές αναμνήσεις αλλά και κάποιες δύσκολες στιγμές. Τώρα που η ομάδα είναι συμπληρωμένη με τους Neunille, Sordo και Paddon στοχεύουμε σε ένα ανταγωνιστικό φινάλε της φετινής χρονιάς και επίσης επικεντρωνόμαστε για το 2017.