Home Rally Hyundai Motorsport: Έτοιμη για το Arctic Rally Finland

Hyundai Motorsport: Έτοιμη για το Arctic Rally Finland

Η Hyundai Motorsport θα επιδιώξει ένα καλό αποτέλεσμα στο επερχόμενο Arctic Rally Finland, δεύτερο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι που θα λάβει χώρα από τις 26 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Η ομάδα πάει στο άγνωστο, σε ένα ολοκαίνουργιο αγώνα του ημερολογίου ο οποίος είναι εξ ολοκλήρου χιονισμένος. Με βάση την περιοχή Rovaniemi, οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους -30 βαθμούς και με τις μειωμένες ώρες ηλιοφάνειας ορισμένες ειδικές θα διεξαχθούν υπο απόλυτο σκοτάδι.

Και ενώ θα πρέπει να γράψουν τις σημειώσεις από την αρχή, επιπρόσθετα τα πληρώματα έχουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των παγωμένων δρόμων στον Αρκτικό κύκλο. Δέκα ειδικές διαδρομές μήκους 251.08 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Snowbanks και ελαστικά με καρφιά θα είναι το κλειδί της επιτυχίας στον αγώνα, ο οποίος είναι ένας από τους ταχύτερους της φετινής σεζόν.

Η Hyundai στοχεύει σε καλύτερη απόδοση σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα τον περασμένο μήνα, το Rallye Monte Carlo, όπου η ομάδα τερμάτισε στην τρίτη θέση με το νέο δίδυμο ThierryNeuville/Martijn Wydaeghe.

Οι Βέλγοι θα είναι ένα από τα τρία πληρώματα που θα παλέψουν με τα στοιχεία της φύσης στο Arctic Rally Finland. Οι OttTänak/Martin Järveoja ευελπιστούν σε καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που είχαν στο Μόντε, με τους Craig Breen/Paul Nagle να λαμβάνουν μέρος στον πρώτο τους φετινό αγώνα στο WRC. Όλα τα πληρώματα δοκίμασαν πριν από τον αγώνα το Hyundai i20 CoupeWRC σε ακραίες συνθήκες, ο οποίος ξεκινά με το shakedown την Παρασκευή το πρωί.

Μετά την τελευτή εκκίνησης στην Rovaniemi, τα πληρώματα θα κατευθυνθούν βόρεια όπου θα περάσουν δυο φορές από τη μεγαλύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα. Το Σάββατο καλύπτει περισσότερη από τη μισή διαδρομή του αγώνα και περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές. Στην ατζέντα της Κυριακής περιλαμβάνονται δυο ειδικές διαδρομές όπου η τελευταία, η power stage, δίνει έξτρα βαθμούς για οδηγούς και κατασκευαστές.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Andrea Adamo είπε, «Δεν είναι μυστικό το γεγονός ότι η δική μας σεζόν δεν ξεκίνησε όπως το προγραμματίσαμε στο Monte Carlo. Το Arctic Rally Finland μας δίνει την ευκαιρία να το αντισταθμίσομε αυτό. Και οι τρείς οδηγοί τερμάτισαν στο βάθρο σε προηγούμενους χειμερινούς αγώνες και έτσι γνωρίζουμε ότι είναι ικανοί να έχουν μεγάλη ταχύτητα σε δύσκολες συνθήκες. Ένα νέος αγώνας είναι πάντα μεγάλη πρόκληση, όμως δεν υπάρχει περιθώριο για επανάπαυση. Πρέπει να είμαστε στο μάξιμουμ της απόδοσης μας και τις τρείς μέρες και εκτός από τη νίκη τίποτα άλλο δε μπορεί να θεωρηθεί καλό αποτέλεσμα.»

Από την πλευρά του ο Thierry Neuville ανέφερε, «Πέρα από τις δοκιμές που κάναμε πριν από τον αγώνα, η μοναδική φορά που ήρθα στη Rovaniemi προηγουμένως ήταν και πάλι σε δοκιμές που κάναμε με την ομάδα πριν από αρκετά χρόνια. Έχει τις κατάλληλες χειμερινές συνθήκες με πολλή χιόνι στις ειδικές, μεγάλα snowbanks και μερικά πολύ στενά σημεία. Το προφίλ του αγώνα έχει αρκετές προκλήσεις και ανυπομονώ πολύ. Καταφέραμε να τερματίσουμε στο βάθρο στο Monte Carlo στον πρώτο μας αγώνα μαζί και στόχος μου εμένα και του Martijn είναι να φέρουμε ακόμα ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα,»

Exit mobile version