Hyundai Motorsport: Το καλύτερο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής για το New Generation i20 R5

Τα πληρώματα της Hyundai Motorsport εξασφάλισαν το καλύτερο αποτέλεσμα στην κατηγορία WRC 2 μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν, στον αγώνα του Μεξικού, τρίτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Ο Nikolay Gryazin τερμάτισε έβδομος γενικής και ο Ole Christian Veiby δέκατος.

Στην κατηγορία WRC 2, οι δυο τους τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, με το αποτέλεσμα να ανεβάζει την Hyundai Motorsport N στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Επίσης, ο Nikolay Gryazin μετά από τρείς αγώνες βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος οδηγών.

Το Ράλι Μεξικού είχε νέες προκλήσεις και για τα δυο πληρώματα και παράλληλα απέδειξε πόσο ανταγωνιστικό είναι το Hyundai I20 R5 στο ντεμπούτο του στο χώμα. Δυστυχώς οι 24 προγραμματισμένες ειδικές μειώθηκαν στις 20, όμως ακόμα και έτσι τα πληρώματα είχαν την ευκαιρία να βελτιώσουν την αίσθηση με το αυτοκίνητο και να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την πανηγυρική εκκίνηση στην Alhóndiga και ακολούθησαν δυο περάσματα από την υπερειδική GTO την Πέμπτη το βράδυ. Στη συνέχεια, ο αγώνας ανέβασε ταχύτητα την Παρασκευή περνώντας από τις ειδικές El Chocolate, Ortega και Las Minas.
Για τους Veiby-Anderson η αρχή στον αγώνα δεν ήταν δανική καθώς αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα φρένα στο πρώτο loop, γεγονός που τους κόστισε πέντε λεπτά χαμένου χρόνου. Όσον αφορά το δεύτερο πλήρωμα των Gryazin-Fedorov, είχαν σταθερό ρυθμό και χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα ολοκλήρωσαν στη δεύτερη θέση της κατηγορίας WRC 2.

Το Σάββατο περιλάμβανε εννέα ειδικές με επαναλαμβανόμενες τις Guanajuatito, Alfaro and Derramadero, ενώ ακολούθησαν δύο περάσματα από την πίστα Autodromo Shell V-Power και ένα από την ειδική Rock & Rally León. Ο Veiby κέρδισε τις ειδικές 13 και 15, όμως ήταν πολύ πίσω από τους πρωτοπόρους για να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, εν αντιθέσει με τον Gryazin ο οποίος κατάφερε να διατηρήσει τη δεύτερη θέση, μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα.

Το απογευματινό πέρασμα από τις ειδικές ξεκίνησε με τρυπημένο πίσω δεξί ελαστικό για τον Gryazin και ένα τετ ακε για τον Veiby λίγο πριν το τέλος της 16ης ειδικής. Τα δυο αυτά περιστατικά ευτυχώς δεν επηρέασαν τις θέσεις τους στη γενική κατάταξη, όμως οι Ρώσσοι έπρεπε να προσέξουν ιδιαίτερα καθώς έκαναν ζημιά στο αυτοκίνητο στη 18η ειδική.
Με τους διοργανωτές να μειώνουν τον αγώνα ολοκληρώνοντας τον το βράδυ του Σαββάτου, τα δυο πληρώματα της Hyundai τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Nikolay Gryazin μετά το τέλος του αγώνα είπε: «προσωπικά είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση μας αυτό το Σαββατοκύριακο, παρόλο που ξέρουμε ότι μπορούμε και καλύτερα. Ένοιωσα πολύ καλά αγωνιζόμενος για πρώτη φορά στο Μεξικό, ενώ παράλληλα οδήγησα προσεκτικά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Σημαντικός παράγοντας ήταν να αποκτήσουμε εμπειρία. Προσπάθησα να αποφύγω τυχών σκασμένα ελαστικά, παρόλο που υπήρξαν στιγμές που μας καθυστέρησαν. Είχαμε ορισμένα προβλήματα το απόγευμα του Σαββάτου καθώς είχαμε σκασμένο ελαστικό στην 16η ειδική, ενώ κάναμε ζημιά στο Hyundai i20 R5 στην ειδική Derramadero. Ευτυχώς καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τον αγώνα στη δεύτερη θέση της κατηγορίας WRC 2 και πήραμε ένα πολύτιμο μάθημα το οποίο θα μας βοηθήσει σε μελλοντικούς αγώνες».

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Andrea Adamo ανέφερε: «Το καλό είναι ότι έχουμε και τα δυο πληρώματα και αυτοκίνητα ασφαλές μετά το τέλος του αγώνα. Δεν μπορούμε να πούμε κατ ΄ανάγκη ότι είχαμε πολύ καλή απόδοση . Ευελπιστούσαμε για καλύτερο αποτέλεσμα όμως για διάφορους λόγους δεν το καταφέραμε. Η μάθηση του αυτοκινήτου συνεχίζεται. Έχουμε δυο νεαρούς και ταλαντούχους οδηγούς οι οποίοι μαζεύουν εμπειρίες από κάθε αγώνα και εργαζόμαστε πολύ στενά μαζί τους. Δεν παραβλέπουμε το γεγονός ότι η Hyundai για πρώτη φορά αγωνίστηκε σε τόσο υψηλό επίπεδο με το i20 R5. Μαζί βλέπουμε μπροστά και επικεντρωνόμαστε στην επόμενη ευκαιρία».