Hyundai και Toyota ενδιαφέρονται για το Meeke

Οι ομάδες της Hyundai και Toyota έχουν και οι δύο εκδηλώσει ενδιαφέρον για την υπογραφή του πρώην πλέων οδηγού της Citroen Kris Meeke.

Ο βορειο-ιρλανδός αποχώρησε από την ομάδα της Citroen την περασμένη εβδομάδα για αυτό που η ομάδα χαρακτήρισε ως “υπερβολικά υψηλό αριθμό ατυχημάτων”, μετά από ένα βίαιο ατύχημα στο Ράλι Πορτογαλίας.

Ο Meeke δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση της ομάδας του, αλλά πηγές κοντά στο 38χρονο ανάφεραν ότι είναι θυμωμένος και αναστατωμένος από την απόφαση της Citroen.

Οι πιθανότητές του να αγωνιστεί ξανά φέτος στο WRC είναι απομακρυσμένο σενάριο, αλλά θα μπορούσαν να υπάρξουν ευκαιρίες για το 2019, όταν τα συμβόλαια αρκετών των οδηγών θα τελειώσουν στο τέλος αυτής της χρονιάς.

Ο Alain Penasse της Hyundai δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο Meeke έχει ακόμα πολλά να προσφέρει στο WRC.

“Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επαφή [με τον Meeke], αλλά εξαρτάται από το πώς είναι θα κινηθεί η αγορά των οδηγών”.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Kris Meeke είναι οδηγός που μπορεί να κερδίσει αγώνες του WRC, είναι πολύ γρήγορος, πολύ συνεπής και το έχουμε δει αυτό σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Έχει την ταχύτητα και δεν είναι κάποιος που θα μείνει χωρίς ομάδα.

“Είναι σαν τον Jari-Matti Latvala: ένας οδηγός που δεν είναι τόσο συνεπής, αλλά θα κερδίσει ένα ή δύο αγώνες το χρόνο. Μας ενδιαφέρουν όλοι οι οδηγοί, ειδικά αυτοί που είναι ελεύθεροι. Είναι λίγο νωρίς τώρα, αλλά πρέπει να δούμε τι θα συμβεί”.

Ο Penasse δήλωσε ότι η κενή θέση στη Citroen θα μπορούσε να προσελκύσει το ενδιαφέρων για το ’19 των Dani Sordo και Hayden Paddon, οι οποίοι μοιράζονται την φετινή χρονιά το τρίτο i20.

“Μπορώ να φανταστώ ότι θα υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον για τη Citroen [και τη θέση του Meeke] τώρα”, είπε. Πέρυσι η Citroen δεν ήταν επικίνδυνη, αλλά τώρα έχουν καλά αποτελέσματα και είμαι βέβαιος ότι οι οδηγοί θα εξετάσουν αυτό το ενδεχόμενο.

“Έχουμε τους Dani και Hayden σε περιορισμένα προγράμματα και εάν τους προσφέρει συμβόλαιο για ένα χρόνο με επτά αγώνες η Citroen, θα ήταν πιθανό να ενδιαφέρονται αρκετά για αυτό. Δεν νομίζω ότι θα χαρούν να μοιραστούν και πάλι ένα αυτοκίνητο.”

Ο Meeke συμμετείχε σε διαπραγματεύσεις με την Toyota το 2015 πριν αποφασίσει να υπογράψει στην Citroen.

Πριν από την είδηση της αναχώρησης του Meeke την περασμένη εβδομάδα, ο διευθυντής της Toyota Tommi Makinen δήλωσεότι θα ενδιαφερόταν να μιλήσει στο Meeke για μια πιθανή μελλοντική συμφωνία.

Επίσης το αφεντικό της παγκόσμιας πρωταθλήτριας M-Sport Ford Malcolm Wilson δήλωσε, ’’ήταν ένα λυπηρό γεγονός καθώς το WRC έχασε έναν νικητή αγώνων αλλά και έναν βρετανό οδηγό’’. Δήλωσε όμως και “πολύ χαρούμενος” με τους οδηγούς της ομάδας του όταν ρωτήθηκε αν θα ενδιαφερόταν για το Meeke.